Zápasy 27. 10. 2023, Daniel Tichý

Boj o první místo pro Litvínov! Verva si doma poradila s Pardubicemi a jde do čela

Hokejisté Litvínova poráží na domácím ledě Pardubice v poměru 4:1 a posouvají se před dnešního soupeře na první místo TELH. Velkou zásluhou na tomto vítězství má i Matej Tomek, který si připsal jednatřicet zásahů. Dvě branky vstřelil Liam Kirk a Petr Koblasa si připsal tři kanadské body (1+2). Svůj premiérový bod si v Extralize připsal Matěj Maštalířský za asistenci při brance Liama Kirka.

14. kolo, 27.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
4 1
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 1:1
  • Střely na branku

    21:32
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 4. Koblasa (Jaks), 12. Kirk (Maštalířský, Abdul), 20. Gut (Koblasa, Baránek), 58. Kirk (Koblasa).

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 42. Radil (Vála).

  • Rozhodčí

    Ondráček, Šindel – Svoboda, Zíka

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Klouček (20. Will) – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Kolář – Kaut, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Paulovič – Mandát, Rákos, Rohlík.


Reportáž

Chemici začali utkání o první místo nejlépe jak mohli a rozjásali domácí arénu už ve čtvrté minutě. Petr Koblasa natáhl ke střele kousek za modrou čárou a propálil brankáře Kloučka - 1:0. V polovině první periody mohlo být srovnáno, když se ke střele dostal hostující Ciencala, ale brankář Tomek podržel svůj tým výborným zákrokem. O minutu později přišla druhá branka domácího celku. Matěj Maštalířský našel svojí přihrávkou Liama Kirka, který se střelou z pravé strany trefil přesně mezi betony hostujícího brankáře - 2:0. Pro osmnáctiletého Maštalířského se jednalo o první bod v TELH v jeho druhém soutěžním zápase. Chvíli na to mohlo být vedení tříbrankové, ale střela Jakse skončila pouze na tyči Pardubické branky. Patnáct sekund před koncem první části se přeci jen dostal domácí Litvínov do třígólového vedení. Michal Gut se nejlépe zorientoval a poté uklidil kotouč bekhendem za záda Milana Kloučka - 3:0.

Na startu druhé části došlo ke změně v hostující brance, když Kloučka nahradil Roman Will. Do první obrovské šance druhé třetiny se dostal v přesilové hře hostující Kaut, jenže Matej Tomek se parádně přesunul a zastavil tuto střelu svojí lapačkou. Tři minuty před koncem se do menší šance dostal domácí Kudrna, ale jeho pokus trefil pouze boční síť. Hosté byli ke konci druhé části aktivnější. Nejdříve to zkoušel z levého kruhu Hyka a poté se do šance dostal Radil, ale ani jeden si na dnes výborného Tomka nepřišel.

Začátek třetí třetiny zastihl v lepším světle Dynamo, které hned po minutě a půl dokázalo snížit. Ondřej Vála vypálil od modré čáry a před brankou jeho střelu tečovat Lukáš Radil – 3:1. Pardubice dostali po brance možnost přesilové hry, v ní ale nejvíce zahrozil domácí Ondřej Kaše, který ujel v oslabení, ale na Willasi nepřišel. Na druhé straně si Tomek poradil se střelou Kousala z pravé strany. Poté se naskytla početní hra i domácím, ale i v té přesilovce měl největší šanci tým v oslabení. Konkrétně Rohlík, který ujížděl sám na Tomka, ten ale sklapl svoje betony včas. Čtyři minuty před koncem se ke střele z mezikruží, ale Tomek si s jeho střelou i následnou dorážkou poradil. Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale o puk přišli a Liam Kirk se bez větších potíží trefil do prázdné branky a připsal si druhý gól v utkání - 4:1.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Nemůžu nic jiného, než souhlasit s hodnocením kolegy. Ráz utkání udala první třetina, hlavně naše produktivita. Já musím kromě našeho brankáře vyzdvihnout i velmi dobrou defenzivní fázi našeho týmu, protože jsem často vedení jako ty, kteří hrají hurá hokej. Myslím si, že dnes hráči přistoupili na poctivou defenzivní práci, která se vyplatila. Jsme rádi za tři body, ale nic slavit nebudeme, jelikož je za námi teprve první utkání druhé čtvrtiny. 


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

Dnešní zápas rozhodla první třetina. Tam náš výkon nebyl optimální. Museli jsme si zvyknout na litvínovský led, který je menší a věděli jsme s čím domácí přijdou, ale v první části jsme tahali za kratší konec. Domácí byl produktivní, své šance proměnil a nám se to v první třetině nepovedlo zastavit. Před druhou třetinou jsme si něco řekli v kabině a začali jsme to plnit. Druhá a třetí třetina byla z naše pohledu velmi dobrá, vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel i díky výbornému výkonu domácího brankáře se nám nepovedlo je proměnit. Mrzí nás, jak zápas dopadl. 

Fanshop