Zápasy - Junioři 30. 09. 2023, Redakce

Srdnatý výkon na body nestačil. junioři podlehli Spartě

Litvínovská juniorka se statečně rvala na ledě Sparty. S Pražany dokázala držet krok po celý průběh utkání. V závěru Matěj Maštalířský v dramatickém duelu srovnal na 4:4, ale sparťané přispěchali s rychlou reakcí, na kterou chemici nenašli odpověď.

12. kolo, 30.09.2023, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    2:1, 1:1, 2:2
  • Vyloučení

    5:6
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    67

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Petružálek, Hlinka – Polák, Augusta

  • Sestava domácích

    Kalista – J. Tůma, David, Samson, Červenka, Bartoň, Culek – Novák, Hamršmíd, Odehnal, Daníček, Poláček, Krupička, Pavlák, Bareš, Žmola.

  • Sestava hostů

    Kubík – Hora, Zachariáš, Vyhlídal, Werner, Prokeš, Kladivo, Bystřický – Postl, Vishneuski, Bednařík, Scafari, Maštalířský, Dej, Vopat, Horský, Čech, Dohnal, L. Tůma.


Reportáž

Do první třetiny vkročili domácí velmi aktivně, hned ve druhé minutě otevřel skóre Sebastian Pavlák, který z dorážky trefil branku. Sparťané se ale z vedení netěšili dlouho, když už v následující minutě vyrovnal Dominik Čech. Výkony obou týmů byly i nadále vyrovnané. Ve 14. minutě se ale sparťanům naskytla přesilová hra po faulu Bystřického. Tu svou šikovnou dorážkou využil František David a navrátil tak Spartě vedení – 2:1.

Druhá třetina byla vyrovnanější. Do velké šance se ze začátku třetiny dostal Bystřický, ale Kalista si svou branku perfektně ohlídal. Když se ale utkání přelilo do své druhé poloviny, vstřelil svou druhou branku Dominik Čech, který po přihrávce Maštalířského trefil Kalistovu branku. Ve 39. minutě dostali sparťané hosty do velkého tlaku před brankou Kubíka a navýšili vedení! Střelu od modré Kubík ještě vyrazil, ale vyražený puk si vzal Žmola a předal ho Marku Daníčkovi, který ho rychle poslal za Kubíkova záda. Sparťané tak vstupovali do třetí třetiny s jednobrankovým vedením.

Třetí třetina byla na branky bohatší. Ve 49. minutě ale bohužel hosté opět vyrovnali. Přesilovky využil Antonín Scafari. Ten si počkal na přihrávku na levý kruh, kterou na něj poslal Daniel Dej, a mohl tak zakončit. Naši hokejisté se pokoušeli opět navýšit vedení pomocí několika střel vyslaných na Kubíka. A nakonec se jim to i podařilo! Branku se připsal Oliver Samson, který svou dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na navýšení ale opět rychle zareagovali hosté. Kalista neudržel v rukavici puk, který na něj vyslal Daniel Čech a tak se k dorážce dostal Matěj Maštalířský a vyrovnal tak na 4:4. Ale jen pouhé dvě minuty na to se dostal do šance Marek Daníček, který se rozjel v individuálním úniku a bekhendem se mu podařilo zakončit. Na závěr třetiny to hosté ještě zkusili v šesti, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Sparta tak na domácím ledě zvítězila 5:4.

Fanshop