Zápasy - Junioři 23. 09. 2023, Redakce

Opět 2:4. Juniorka po Karlových Varech podlehla i Motoru

Stejně jako ve čtvrtek v duelu s Karlovými Vary i nyní litvínovští junioři prohráli v poměru 2:4. Tentokrát byly nad jejich síly České Budějovice. Úvodní třetina skončila vyrovnaným výsledkem 2:2, ale ve zbývajících dvou částech se trefovali jen Jihočeši. Litvínov tak nemá ani bod.

10. kolo, 23.09.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
2 4
  • Třetiny

    2:2, 0:1, 0:1
  • Vyloučení

    7:8
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    115

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Jechoutek, Domský – Štěpánek, Hlinka

  • Sestava domácích

    Kubík – Hora, Zachariáš, Prokeš, Vaverčák, Kladivo, Soušek, Bystřický – Postl, Bednařík, Scafari, Maštalířský, Dej, Horský, Peroutka, Dohnal, Tůma.

  • Sestava hostů

    Mařík – Gřegořek, Buzek, Willmann, Vachun, Placek – Sochor, Aulický, Kříž, Hoch, Kotous, Pitel, Humeník, Šimon, Moyseyev, Kusak.


Reportáž

Hned po úvodním vhazování první třetiny se Litvínovu povedlo dostat do popředí a vybojovat si místo u brány Maříka. Avšak to dlouho nevydrželo a hosté si v druhé minutě připsali první gól zápasu, skóroval Richard Pitel s asistencí Štěpána Hocha a Matyáše Humeníka – 0:1. Litvínovský tým to však nevzdával a po třech minutách zvládl dorovnat. To se povedlo Matěji Maštalířskému s nahrávkou od Ondřeje Postla a Matěje Hory – 1:1. 

V druhé desetiminutovce první třetiny se začalo přiostřovat a hosté vstřelili druhou branku. Richard Pitel s připravenou střelou od Matyáše Humeníka a Petra Placka neváhal a prostřelil Kubíka – 1:2. Po necelých třech minutách padl protější tým do oslabení a domácí toho dokázali využít a opět vyrovnali. Domácí Lukáš Tůma, který se v průběhu rychlé akce nemýlil střelou z druhé vlny – 2:2. 

I ve druhé periodě se hosté prosadili jako první, a to když se jim podařilo obklíčit a následně prostřelit brankáře Kubíka, o což se postaral Vojtěch Aulický – 2:3. Přidaný gól byl pro litvínovský tým šokem, ten počal velikou rivalitu mezi týmy, z které však už nepadl ani jeden gól do konce třetiny. 

Následná třetí třetina už definitivně rozhodla, protože jediný gól vstřelil Motor. Hostům se povedlo vysvobodit ze spárů aktivních protihráčů a tím si připsali čtvrtý a poslední gól zápasu. Úspěšným střelcem byl zase Richard Pitel, který přechytračil domácího brankáře a zkompletoval hattrick – 2:4. Domácí se i nadále pokoušeli a nevzdávali se, avšak štěstí jim dnes nepřálo a nakonec nedosáhli ani na zdramatizování duelu.

Fanshop