Zápasy - Junioři 16. 09. 2023, Redakce

Těsná prohra pro juniory, prohráli v Mladé Boleslavi

Litvínovská juniorka si body z Mladé Boleslavi nepřivezla. Na ledě Středočechů brzy prohrávala a navzdory mocnému finiši, kdy v čase 58:45 snižoval Jan Peroutka na rozdíl jediné branky, na body nedosáhla a prohrála 2:3.

8. kolo, 16.09.2023, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 1:1
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    127

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Zavřel, Barek – Hájková, Jiruška

  • Sestava domácích

    Forst – Sypecký, Němec, Průšek, Patzelt, Hrouda, Vlasák – Kučera, Hradec, Malínek, Gardoň, Dobner, Hurt, Hruška, Vítek, Šachl, Teplý, Vojáček.

  • Sestava hostů

    Stránský – Hora, Zachariáš, Prokeš, Vaverčák, Kladivo, Soušek, Bystřický – Postl, Vishneuski, Bednařík, Ducháček, Dej, Horský, Peroutka, Čech, Dohnal, Tůma, Špaček.


Reportáž

Bruslaře na startu utkání do tempa dostalo brzké vyloučení litvínovského obránce Vaverčáka. Ačkoliv se domácí hráči v přesilovce neprosadili, po jejím skončení už se jim to podařilo. V čase 5:19 otevřel skóre Jakub Hruška. Ten po přistrčení z Gardoňovy hole zůstal nepokrytý v prostoru před brankou a měl tak čas na to, aby srovnal mířidla a následně rozvlnil síť - 1:0. Stav se mohl měnit také v 16. minutě, kdy nahození z modré čáry proskákalo těsně kolem pravé tyčky litvínovské svatyně, kam by se už brankář Stránský dostával velmi těžko - chyběly centimetry.

Ke korekci skóre tak došlo až po návratu ze šaten. Litvínovští druhou část načali nejlépe, jak mohli. Střílená přihrávka Zachariáše do předbrankového prostoru změnila směr a puk se odrazil na pravý kruh, přímo do jízdy pro Alexandra Višněvskijho a ten se nemýlil - 1:1. Mohlo být ještě hůř, kdyby Forst v oslabení nedokázal vychytat hostujícího kapitána Deje.

Bruslaři se do tempa postupně dostali po několika faulech hostů a momentum přetavili až v rozdílový gól na 2:1. Ten zařídil Jakub Vítek po zmatku před Stránským, jemuž se nepodařilo udržet ve výstroji ránu Patzelta z modré. Domácí útočník se z hráčů bojujících před litvínovskou klecí zorientoval vůbec nejlépe a poslal svůj tým opět do vedení. To mohl po startu třetí části navýšit Teplý, kterého do samostatné akce vyslal Vlasák. Litvínovský brankář ale dokázal zasáhnout a své zaváhání tak napravil.

Vyrovnání měl na hokejce Čech, jenž dostal nabito do slotu po přihrávce zpoza domácí branky. Opět se ale ukázal koncentrovaný Forst, který předvedl parádní zásah lapačkou. Litvínovští byli nadále aktivnější směrem dopředu, ale nedařilo se jim dostávat se do nebezpečných pozic. Bruslaři si poté sami zavařili v 57. minutě, kdy špatně střídali. Vojáček, kterého domácí střídačka poslala odpykat dvouminutový trest, za katrem doufal, že se do hry vrátí po vypršení plné délky trestu.

Nakonec se ale mohl radovat. To když kapitán Jakub Hrouda přes celé kluziště trefil odkrytou klec, ze které její strážce Stránský odjel teprve před několika vteřinami - 3:1. Verva nesložila zbraně a při další powerplay udeřila zásluhou Jana Peroutky. Litvínovský útočník na drama zadělal střelou z levé strany, ale srovnat už hosté nedokázali.

Fanshop