Zápasy - Dorost 25. 11. 2023, Jakub Štěrba

Dorostencům zápas v Liberci utekl ve druhé třetině

Ve čtvrtek Verva dokázala na svém ledě vynuloval Mladou Boleslav, dnes na tento výsledek toužila navázat v Liberci. Karty byly před zápasem rozdány jasně, sedmý Litvínov ztrácel na svého soupeře v tabulce jediný bod, v případě výhry ho tak mohl přeskočit, to se bohužel ale nepovedlo.

21. kolo, 25.11.2023, Liberec, Svijanská aréna
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    1:0, 4:1, 1:3
  • Střely na branku

    33:24
  • Vyloučení

    8:6
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    76

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    4:0, 4:1, 6:1, 6:4

  • Rozhodčí

    Borecký – Toman, Serbus

  • Sestava domácích

    Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), D. Hrouda, Kachlíř, Vaněček, Seidl, Stromský – Grebeníček, Šťástka (C), Bajer – Rozsíval, M. Kratochvíl I, Bělohorský – Choma, Pekr, Kinter.

  • Sestava hostů

    Trejbal (27. Udržal) – Břenda, Žák, Uhlík, Winkelhöfer (C), Babka, Š. Postl – Vondráček, L. Dostál, M. Peroutka (A) – Raichl, Koky (A), Trefný – Kurnat, Bednařík, Petružálek.


Reportáž

Zkraje zápasu si hned Litvínovští zahráli přesilovou hru, nepříjemnou ránu Marka Peroutky vytáhl Charvát svým betonem. Naopak při rovnovážném stavu puk krásně naservíroval Marek Šťastka proto Bajera, i Trejbal na druhé straně se zaskvěl svým zákrokem. V polovině první třetiny už se nicméně skóre měnilo. Hrouda od levého mantinelu poslal puk přes šíři pásma na Marka Šťastku, který se z pravého kruhu nemýlil. Jonáš Bednařík mohl odpovědět, z ideální pozice ale minul branku. Po první třetině vedl nakonec pouze o jednu branku, jelikož v samostatném úniku liberecký forvard Štěpán Grebeníček přestřelil branku.

Verva mohla krátce po návratu z kabin srovnat, nahození Babky poskakovalo po brankovišti, Liberec se štěstím odolal. A co navíc, po rychlém přesunutí hry dokázal svůj náskok navýšit. David Hrouda, který projel celým hřiště a puk poslal přes obránce přesně k tyči. Uběhlo pouhých třináct vteřin a Tygři už vedli o tři branky. David Rozsíval se dostal bleskově do úniku a po povedené forhendové kličce poslal Trejbala na střídačku, na led nastoupil jeho kolega Kryštof Udržal. Ten ale udržel čisté konto jen šest minut. Rozsíval rozjel další rychlou akci, jeho rána se od zadního mantinelu odrazila k hokejce Lukáše Kachlíře, který to měl následně již snadné. Až poté o sobě dal vědět i Litvínov, v dobré formě hrající obránce Jakub Winkelhöfer vystřelil od modré a jeho střela propadla až do sítě. Liberec ale přispěchal ještě ve druhé třetině s další odpovědí. Střelu Hroudy dorazil z mezikruží Jakub Seidl. Po čtyřiceti minutách tak vedli domácí již 5:1.

Verva se nechtěla vzdát a do poslední třetiny nastoupila s velkou vervou. Snížit mohl bleskově Jan Trefný, při snaze zakončit do prázdné brány byl ovšem nedovoleně bráněn. Domácí oslabení přestáli bez úhony, ba navíc při hře v pěti udeřili pošesté. Bělohorský dobře podržel puk za bránou, který poté naservíroval Davidu Rozsívalovi, který z voleje zavěsil. Žlutočerní se dočkali druhé přesné trefy na konci 53. minuty, kdy při rychlém brejku pálil do černého Antonín Vondráček. O minutu později si hosté zahráli početní výhodu, kterou využil ostrou ranou z pravého kruhu Marek Peroutka. Mírné drama bylo rázem na světě. Liberec najednou začal propadat a Litvínov trestal. Pět minut před koncem domácí obrana zcela zapomněla na Václava Raichla, který byl sám před bránou a puk poslal mezi betony. Kontaktní branku měl na hokejce Winkelhöfer, Chvarvát jeho pokus vytáhl konečky svého betonu. Více toho Litvínov již nestihl, v Liberci prohrál 4:6.

Fanshop