Zápasy - Junioři 26. 08. 2023, Redakce

Juniorům vstup do sezony vyšel, v přestřelce porazili Bruslaře

Litvínovští mladíci vkročili do nového ročníku DHL Extraligy juniorů úspěšně. Byť v duelu s Mladou Boleslaví dvakrát prohrávali, dokázali skóre otočit a v dramatické přestřelce zvítězili 7:5. Dvěma góly se pod výhru chemiků podepsal Jakub Bednařík.

1. kolo, 26.08.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
7 5
  • Třetiny

    2:1, 3:2, 2:2
  • Vyloučení

    3:6
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    120

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Micka, Zeliska – Kokrment, Jurak

  • Sestava domácích

    Kubík – Hocelík, M. Hora, Zachariáš, Vyhlídal, Werner, Prokeš, Bystřický – Postl, Vishneuski, Bednařík, Scafari, Ducháček, Maštalířský, Peroutka, Čech, Dohnal, Tůma, Špaček.

  • Sestava hostů

    Forst (D. Hora) – Moravec, Sypecký, Němec, Průšek, Křepelka, Hrouda, A. Vlasák – M. Vlasák, Kučera, Malínek, Gardoň, Dobner, Hurt, Polák, Hruška, Zvagulis, Šachl, Teplý, Vojáček.


Reportáž

Hned z první šance se prosadili hosté. Je třeba říct, že Josef Teplý měl po dobré práci Hurta a obrovské chybě domácího beka již jednoduchou pozici, avšak nezaváhal - 0:1. Středočeši vedli do času 10:56, kdy Ondřej Postl dokázal využít přečíslení dvou proti jednomu střelou mezi Forstovy betony. Zdálo se, že vyrovnané skóre vydrží až do přestávky, jenže krátce po začátku 18. minuty na trestnou lavici v rozmezí čtyř sekund zamířili dva Bruslaři a Litvínovští trestali. Na 2:1 upravoval Antonín Scafari, kterému se po nepovedené přihrávce krosem vrátil kotouč zpět na hůl a přesouvající se Forst tak neměl šanci vrátit se zpět na bližší tyč.

Po návratu z kabin Bruslaři využili přesilovku. Zvagulis zavezl kotouč do pásma po pravé straně a poté nabil na modrou, kam si sjel Karel Křepelka, jenž po mohutném nápřahu vyrovnal. To ale nebylo všechno. Za necelé dvě minuty totiž Matěj Gardoň sáhl do Moravcova nahození a lehkou tečí usměrnil puk za Kubíkova záda - 2:3. A aby obratů v zápase nebylo málo, vložili se do situace také žlutočerní. V čase 32:54 totiž z mezikruží skóroval Matěj Maštalířský, za 21 sekund po další skrumáži před brankou využil situace Antonín Scafari a k dovršení neštěstí pro hosty přišel ještě třetí direkt. To když se po dalších 12 vteřinách ujala rána Matěje Hory z modré čáry - 5:3. Nepovedená pasáž stála Forsta místo v brance, mezi tři tyče se tak postavil mladoboleslavský Hora, který už třetinu dochytal bez inkasování.

Po druhé změně stran se Bruslař opět nadechli a znovu u toho byl Karel Křepelka, který si na modré čáře srovnal mířidla a když viděl, že ho nikdo z domácích neatakuje, zakončil zápěstím na první tyčku. Domácí nutně museli zneklidnět v čase 47:00, kdy Jan Kučera svým prvním gólem za Bruslaře vyrovnával na 5:5. Stalo se tak po rychlé akci Gardoně a Poláka, jenž poslal žabičkou puk před branku, kde si jej Kučera dokázal ze vzduchu stáhnout a uklidit jej za překvapeného Kubíka. 

Dalšímu obratu ve skóre ale domácí Verva zabránila, když 6 minut před koncem Jakub Bednařík před brankou sebral volný puk a poslal jej za Horu. Definitivní pojistku přidal do prázdné branky znovu Jakub Bednařík v době, kdy běžela poslední minuta, a tak bylo rozhodnuto. Litvínovská juniorka tak vstoupila do sezony vítězně.

Fanshop