Zápasy - Dorost 05. 03. 2024, Jakub Štěrba

Dorost v Podještědí žádné body nevybojoval

Poslední tři kola zbývají do konce základní části. Pět týmů ve skupině "O účast v play off" bojují o čtyři postupová místa, vše je velmi vyrovnané. Důležitý je tak každý bod, toho se nicméně mladící Vervy v Liberci nedočkali.

9. kolo, 05.03.2024, Liberec, Svijanská aréna
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 3:0
  • Střely na branku

    33:41
  • Vyloučení

    5:8
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    63

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 14. Krajdl (Vaněček), 21. Bělohorský (Krajdl, Šejc), 32. Kachlíř (Šejc), 50. Krajdl (Kachlíř, Vaněček), 56. Stromský (Krajdl, Sanejstr), 58. Šťástka (Grebeníček, Rozsíval)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 31. Bednařík (Petružálek, Vondráček), 40. Trefný (M. Peroutka, J. Winkelhöfer)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2

  • Rozhodčí

    Mareš – Roischel, Boček

  • Sestava domácích

    Charvát (Hrášek) – Ehrenberger (A), D. Hrouda, Kachlíř, Vaněček, Sanejstr, Seidl, Stromský – Rozsíval, Šťástka (C), Grebeníček – Krajdl, Šejc, Bělohorský – Choma, Kinter.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Uhlík, Břenda, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík – Petružálek.


Reportáž

Vedení v zápase se mohli domácí ujmout už po necelé minutě, když Šimon Bělohorský obkroužil branku a snažil se zakončit za přesouvajícího se Trejbala. Jeho pokus jen těsně v síti neskončil. Co se nepovedlo v úvodu třetiny, dokonal Dominik Krajdl v čase 13:23. Jeho bomba z pravého kruhu totiž přesně zapadla pod lapačku hostujícího brankáře.

Liberečtí pokračovali v nastoleném tempu i ve druhé dvacetiminutovce, za což byli tentokrát náležitě odměněni. Šimonu Bělohorskému perfektně nabil střelec úvodní branky a libereckému útočníkovi nezbývalo nic jiného, než trefit poloodkrytou klec soupeře. Hostující hráči se o korekci skóre postarali těsně po polovině hrací doby, na konci rychlého protiútoku stál Jonáš Bednařík. S bleskurychlou odpovědí ale přispěchaly šelmy, kterým dvoubrankové vedení vrátil Lukáš Kachlíř šikovnou střelou pod horní tyč. Ani to však nebylo z druhého dějství vše. Sedm sekund před koncem Verva znovu udeřila, tentokrát se pohlednou akcí prezentoval Jan Trefný, který bekhendem trefil skulinku mezi Charvátovými betony.

Závěrečná část ale patřila opět Tygrům. Ti nejdřív v čase 49:55 odskočili do dvougólového vedení, a to excelentní tečí Dominika Krajdla. Následně v 56. minutě zvyšoval domácí vedení Vít Stromský, před nímž zářila úplně odkrytá klec. Tečku za dnešním duelem pak udělal domácí kapitán Marek Šťástka, ten se pro změnu opřel do hracího předmětu z první a Trejbalovi nezbývalo nic jiného, než vylovit puk ze své sítě. Verva prohrála v Podještědí s Libercem 2:6, čímž se boj o play off pořádně zamotává.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Jakub Ficenec

Pro nás velmi důležitý zápas, protože všichni víme, jak jsme na tom s postavením v tabulce. Od první do poslední minuty k tomu kluci přistoupili velmi zodpovědně a pouze ve druhé třetině tam bylo pár zbytečných vyloučení. Je to pro nás velmi cenné vítězství, na které musíme v pátek navázat.“

Fanshop