Zápasy - Junioři 11. 03. 2024, Vojtěch Honzík

OF3: Junioři odvrátili konec sezóny sedmi góly!

Mladí hráči Vervy dnes poprvé na svém ledě v osmifinálové sérii přivítali Bruslaře, kteří si ze svého ledu přivezli vedení 2:0.

PŘ3, 11.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
7 1
  • Třetiny

    4:0, 2:1, 1:0
  • Střely na branku

    29:28
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    120

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 07:59 Kubíček (5/5), 08:05 Maštalířský (5/5), 09:54 Starý (Postl, Vyhlídal; 5/5), 15:32 Bednařík (D. Čech, Slavík; 5/5), 33:00 Slavík (Bednařík; 5/3), 38:30 Postl (Starý, Maštalířský; 5/5), 47:16 D. Čech (4/5) – 29:03 Hradec (A. Čech, Křepelka; 4/4).

  • Průběh zápasu

    4:0, 4:1, 7:1

  • Rozhodčí

    Micka, Hacaperka – Hradil, Dědek

  • Sestava domácích

    Stránský – Soušek, Kladivo, Prokeš, Cipko, Kubíček, M. Hora, Vyhlídal – Maštalířský, Postl, Slavík, Tůma, Dohnal, D. Čech, Horský, Vopat, Dej, Starý, Ducháček, Bednařík.

  • Sestava hostů

    D. Hora (10. Forst) – Vlasák, Křepelka, Hrouda, A. Čech, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Teplý, Šindelář, Vítek, Zvagulis, Hruška, Hurt, Půček, Gardoň, Hradec.


Reportáž

Osmifinálovou sérii, která se hraje na tři vítězné duely, lépe začali Středočeši, kteří oba domácí duely zvládli. V tom prvním sice ztratili dvoubrankové vedení, přesto uspěli 6:2, ve druhém nezaváhali výsledkem 7:0.

Dnes ovšem lépe začali domácí. Skóre poměrně brzy otevřel René Kubíček, který po buly v útočné třetině rychle zakončil ranou od modré. Po šesti vteřinách navíc vlétl do pásma Matěj Maštalířský a z podobné pozice z plné jízdy navýšil náskok svých barev. Za další minutu navíc povedená akce skončila u Martina Starého, který využil pobídky Postla a Verva byla v trháku. Bruslaři reagovali změnou v brankovišti, kdy Horu nahradil Forst, ale i ten brzy inkasoval. Třetinu snů pro černožluté totiž završil dorážkou Čechovy rány Jakub Bednařík.

Prostřední dějství odšpuntoval Čech, který se prokličkoval od vlastní brány až do palebné pozice, leč minul. Podobně si vedl i Vyhlídal, který vypálil z první po křižné příhře. Lépe si vedl Vojtěch Hradec, který z vrcholu pravého kruhu uspěl dělovkou po ledě. Jenže Verva přispěchala s rychlou odpovědí. Pověstného bůra zkompletoval Marek Slavík, který mohutně napřáhl na modré. Půltucet ještě před druhou sirénou trefil Ondřej Postl, který využil křižný pas Starého na levý kruh.

Poslední dvacetiminutovku načal Dominik Čech, který se prosadil ihned po buly na levém kruhu útočné třetiny. Následně se na ledové ploše vyskytl technický problém, vše se ale poměrně brzy podařilo vyřešit. Hned jak se začalo hrát, zkoušel to na Stránského Hurt z ostrého úhlu, ten se na švestkách nachytat nenechal. Duel pak zakončil Hrouda ze slotu, avšak přestřelil.

Hned zítra se na stejném místě a ve stejný čas uskuteční odveta, ve které si mohou černožlutí vybojovat rozhodující duel série.

Fanshop