Zápasy - Junioři 07. 03. 2024, Vojtěch Honzík

OF1: Junioři první duel osmifinále ztratili

Mladí hráči Vervy se dnes po A týmu jako druhá kategorie klubu vydali vstříc vyřazovacím bojům - představili se v Mladé Boleslavi.

PŘ1, 07.03.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    0:0, 5:2, 1:0
  • Střely na branku

    53:35
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    121

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 20:48 Malínek (Gardoň, Kučera; 5/3), 21:18 A. Čech (Malínek, Gardoň; 5/4), 30:09 Sypecký (Hurt, Hradec; 5/5), 33:37 Vítek (Vlasák, Němec; 5/5), 36:02 Hradec (Vlasák; 5/5), 52:58 Malínek (Gardoň, Sypecký; 4/5) – 25:44 Postl (Starý, Maštalířský; 5/5), 26:55 Bednařík (Soušek, Tůma; 5/5).

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 6:2

  • Rozhodčí

    Wagner, Battěk – Juránek, Brož

  • Sestava domácích

    D. Hora – Vlasák, Hrouda, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký, A. Čech – Gardoň, Kučera, Vojáček, Teplý, Šindelář, Šachl, Vítek, Hruška, Hurt, Malínek, Hradec.

  • Sestava hostů

    Kubík (40. Stránský) – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Vyhlídal, M. Hora – Postl, Tůma, D. Čech, Vopat, Dej, Starý, Maštalířský, Scafari, Bednařík.


Reportáž

Oba celky se spolu letos potkaly v první fázi soutěže, kde se lépe vedlo Bruslařům. Ze čtyř utkání se radovala Verva hned v prvním vzájemném měření sil, když uspěla po obrovské přestřelce 7:5, poté ale padla 2:3, 3:4 a 1:5.

Dnes jako první zahrozil v rychlém protiútoku Tůma, avšak minul zařízení. Domácí odpověděli při hře ve čtyřech, kdy z mezikruží vypálil Malínek, Kubík zvládl zakročit. Poté obdržel puk před branku Kučera, jenže nemířil přesně. Když pak neskončila v síti ani dělovka z první od modré Sypeckého, měli si fanoušci na úvodní gól zápasu i série počkat do druhé části.

A tak se stalo již po necelé minutě, kdy hosté stihli dvakrát zamířit na trestnou lavici. Toho Bruslaři dokonale využili, když nejprve z levého kruhu nechytatelně z první zavěsil Vojtěch Malínek, aby i druhý trest následně využil povedenou ranou od modré o břevno Aleš Čech. Jenže Litvínov rozhodně nehodlal dát svou kůži lacino a brzy snížil Ondřej Postl, který obdržel pas před Horu a zakončil po kličce do bekhendu. Za přibližně minutu se navíc začínalo opět od nuly. Soušek natáhl ke střele a dráhu letu černého nesmyslu ideálně změnil Jakub Bednařík. Jenže téměř přesně v polovině střetnutí si Mladá Boleslav vzala vedení zpět, když z vrcholu levého kruhu tvrdě vypálil ke vzdálenější tyči Jiří Sypecký. Brzy na to navíc všem na ledě pláchl Jakub Vítek. První střela sice skončila na betonu, ale dorážka již v síti. Drtivý závěr druhé třetiny ze strany Středočechů završil Vojtěch Hradec, jemuž na brankoviště předložil ideálně Vlasák.

Poslední periodu nastartoval Maštalířský, který dobře napadal a následně se řítil sám na Horu zleva, zastavila ho ovšem tyč. Na druhé straně se naopak musel činit Stránský, jenž nahradil ve svatyni Vervy Kubíka. Nejprve vyřešil teč Hrušky Hurtovy pobídky, poradil si i s dorážkou Teplého. Přesto i on nakonec jednou kapituloval, když se před ním sám nadvakrát prosadil Vojtěch Malínek.

Odveta je na pořadu dne na stejném místě i ve stejný čas hned zítra, do Litvínova se série přesune v pondělí jedenáctého března od 17:30.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marek Melenovský

Rozhodně se to vítězství nerodilo lehce, ač je ten výsledek parádní. Za stavu 2:0 přišel útlum a vyrovnání na 2:2. My jsme se z toho ale nerozsypali a systematicky jsme si šli za vítězstvím. Nakonec výsledek 6:2 bereme, ale nepřeceňujeme to. Hned zítra je nový den a pro nás další výzva.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Byl to pro nás první zápas v play off, čekali jsme na to, co se bude dít. Většina našich kluků takový zápas ještě nehrála. Dobrá první třetina, jen škoda, že jsme se nechali na začátku té druhé vyloučit. Tím jsme soupeře poslali do vedení, ale vrátili jsme se ještě zpátky. Boleslav pak znovu odskočila a už si to pohlídala. My budeme zítra muset být důraznější a ve všem lepší.

Fanshop