Zápasy 13. 10. 2024, Štěpán Navrátil

Dobrý úvod zastínila druhá třetina. Vítkovice po otočce v Litvínově slaví

Verva chtěla proti Vítkovicím naskočit zpět na vítěznou vlnu. Po dobré úvodní periodě ale hosté třemi zásahy v prostředním dějství otočili vývoj duelu na svou stranu a vítězství pečetili v poslední periodě. I po čtvrté porážce v řadě však zůstává Litvínov v čele soutěže.

11. kolo, 13.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
1 4
  • Třetiny

    1:0, 0:3, 0:1
  • Střely na branku

    30:16
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4111

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20. D. Kaše (Čajkovič, Sandberg)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 24. Mikuš (Yetman, Nellis), 35. Kalus (Zdráhal, Barinka), 39. Bambula (Hladonik, Roberts Bukarts), 48. Abdul (Yetman, Nellis)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:4

  • Rozhodčí

    Šindel, Zeliska – Frodl, Hynek

  • Sestava domácích

    M. Tomek (Zajíček) – Baránek, Zile (A), McIsaac, Polášek, Zeman, Czuczman, Gajdoš – Sandberg, Sukeľ (C), Koblasa – Čajkovič, D. Kaše (A), Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Vopelka

  • Sestava hostů

    Pařík (Klimeš) – Košťálek (A), Marcel, Demel, Auvitu (A), L. Kovář, Mikuš (C), Bialy – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Kalus – Bambula, Hladonik, Roberts Bukarts – Lednický, Claireaux, Hašek


Reportáž

Foto: Matyáš Rjabi

Brankář Litvínova Matej Tomek naskočil proti Rideře do svého jubilejního stého utkání v české nejvyšší soutěži. V první periodě navíc hrála Verva zodpovědně dozadu a zatímco eliminovala šance Vítkovic, sama udeřila před odchodem do šaten v přesilové hře. Maxim Čajkovič posunul kotouč na pravou stranu k Davidovi Kašemu, jenž dělovkou otevřel skóre.

Druhá třetina však patřila hostům. Juraj Mikuš po necelých čtyřech minutách s velkou dávkou štěstí odrazil kotouč od brusle bránícího Zemana až do domácí sítě. Vedení mohl přiklonit zpět na stranu Vervy unikající Petr Koblasa, avšak v souboji tváří v tvář s Paříkem neuspěl.

Po rychlém protiútoku hosté odskočili do vedení. Patrik Zdráhal vybídl bekhendem na levé straně Marka Kaluse, jenž pohotově zakončil na přední tyč. Po podklouznutí McIsaaca navíc vystartovala Ridera minutu před druhou sirénou do přečíslení, které sehrála šikovně mezi kruhy na Jana Bambulu, který přesnou ranou pod horní tyčku zvýšil.

Na začátku posledního dějství napřáhl ke tvrdé ráně Anthony Nellis a orazítkoval brankovou konstrukci za zády Tomka. Přeci jen ale Vítkovice přidaly čtvrtý zásah, a to když svou střelu z levé strany umístil přesně ke vzdálenější tyči Jindřich Abdul.

V posledních minutách hry už žádná branka nepadla, a tak si tři body z Litvínova odváží Ridera. I po čtvrté porážce za sebou však drží Verva první místo v celé soutěži.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Neměli jsme takovou energii. Druhou třetinu rozhodly defenzivní chyby, po kterých soupeř odskočil na 3:1, a poté ve třetí třetině jsme již neměli tolik psychických sil, abychom zápas otočili. Poslední duely, které jsme prohráli, byly o maličkostech a my jsme je prohráli o gól. Většinou jsou o detailech a tentokrát to z naší strany bylo také o psychice. Nedokáži asi říct, co je jinak oproti zápasům, co jsme vyhrávali. Musíme si to rozebrat a pokračovat dál, sezóna je dlouhá.“

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

David Bruk

„Nám se zápas hodnotí dobře. Jsme samozřejmě velice spokojení s výsledkem, protože bereme z těžkého ledu tři body. Musím tým pochválit, protože jsme vydrželi hrát velmi aktivně a perfektně jsme bruslili celých šedesát minut. Trošku jsme měli problémy s úzkým kluzištěm a museli jsme udělat nějaké změny, ale kluci zvládli utkání perfektně, takže dlouhá cesta zpátky bude příjemná.“

Fanshop