Zápasy 04. 10. 2024, Lukáš Bolech

Rekordní sérii zastavilo Dynamo, Verva prohrála 1:3

Litvínov nastoupil k utkání osmého kola proti Pardubicím ve východočeské Enteria Aréně. V polovině utkání šli chemici zásluhou Matěje Pekaře do vedení, domácí ale dokázali rychle odpovědět a ve třetí třetině dokonali obrat. Litvínovu tak skončila rekordní série sedmi vítězství od startu sezóny bez ztráty jediného bodu.

8. kolo, 04.10.2024, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 2:0
  • Střely na branku

    35:23
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    9892

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 32. Šustr (Kaut), 49. Radil (T. Zohorna, Herčík), 59. Kaut

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 30. Pekař (D. Kaše)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Květoň, Pražák – Klouček, Šimánek

  • Sestava domácích

    Will (Vomáčka) – D. Musil, Čerešňák (A), Dvořák, Šustr, Vála, Hájek, Houdek – Červenka (C), Paulovič, Radil – Smejkal, T. Zohorna, Kaut – Lichtag, Mandát, Vondráček – Macek, Poulíček (A), Herčík

  • Sestava hostů

    Zajíček (M. Tomek) – Zile (A), Baláž, Polášek, McIsaac, Czuczman, Zeman, Gajdoš – Koblasa, Sukeľ (C), Sandberg – Hlava, D. Kaše (A), Pekař – Jurčík, Gut, Jícha – Zygmunt, Vopelka, Havelka


Reportáž

Do utkání vstoupily aktivněji Pardubice. Ve 4. minutě musel Šimon Zajíček hasit nebezpečnou šanci Romana Červenky pohotovým zákrokem lapačkou a důležitý zákrok předvedl také v 7. minutě, kdy nedovolil Lukáši Radilovi přetavit přečíslení domácích v první branku utkání. Litvínov navzdory mnoha šancím soupeře dobře bránil, výjimkou nebyla ani hra v oslabení. Na konci první dvacetiminutovky mohla Verva otevřít skóre. Matúš Sukeľ vybojoval kotouč v rohu kluziště a přihrál jej na modrou čáru Denisi Zemanovi, který bez přípravy střílel kotouč na Petrem Koblasou cloněného Romana Willa. Domácí brankář měl ale štěstí, neboť puk pouze rozezvonil pravou tyč.

Druhou třetinu započal Litvínov velkou šancí. Filip Sandberg našel před brankou zcela volného Koblasu, který ale nedokázal dostatečně zvednout svou střelu nad beton zasahujícího Willa. Po pár minutách měl na holi stoprocentní šanci Tomáš Vondráček. Nepovedená střela jednoho z obránců Východočechů se stala perfektní přihrávkou, kterou nikdo nepředpokládal, dokonce ani zakončující útočník Dynama, jehož krkolomné zakončení proletělo těsně kolem zcela odkryté branky. V polovině utkání se dočkali přihlížející diváci v Enteria Aréně první branky. Útok Pardubic překazil skvělým odebráním puku David Kaše, který vzápětí vyslal do samostatného úniku Matěje Pekaře. Litvínovský mladík si počínal znamenitě a střelou nad Willovu vyrážečku rozvlnil síť – 0:1. Jednobrankové vedení bylo však po necelých dvou minutách smazáno. Aktivním forčekingem se v rohu útočného pásma zmocnil kotouče Martin Kaut a přihrávkou na pravý kruh vybídl ke skórování Andreje Šustra, který se tvrdým projektilem na vzdálenější tyč nemílil – 1:1. Druhou branku mohli hokejisté Pardubic přidat v přesilové hře ještě na konci třetiny. Matej Paulovič našel přesnou žabičkou na hraně brankoviště nehlídaného Jiřího Smejkala, jenž ale ani nadvakrát nepřekonal skvěle připraveného Zajíčka.

Pohledné akce byly nadále k vidění i ve třetí třetině. Nahození Jareda McIsaaca tečoval do levé tyče David Kaše. Na druhé straně se pokoušel usměrnit puk za Zajíčkova záda Jakub Lichtag, ale nebyl dostatečně přesný. Ve 47. minutě byl za podrážení vyloučen Adam Polášek. Černožlutí oslabení ubránili, ale sedm vteřin po vypršení trestu inkasovali. Tomáš Zohorna si rozmyslel střelu z levého kruhu a přihrál na druhou stranu pásma Lukáši Radilovi, který pohotovou střelou nedal Zajíčkovi šanci na přesun – 2:1. Chemici se pokoušeli najít odpověď během nabídnuté početní výhody Romanem Červenkou. Střely Petra Koblasy ani Davida Kašeho však nenašly cestu mezi tři tyče. Vyrovnání nezařídil ani Adam Polášek, který v oslabení zakončoval spolupráci s Michalem Gutem. Klíčový zákrok posléze vytáhl Roman Will také proti zakončení Jareda McIsaaca, který se jej snažil propálit na vzdálenější tyč, jenže domácí brankář měl skvělý výhled. Litvínovu nevyšla v závěrečných dvou minutách ani riskantní hra bez brankáře. Výhru Dynama stvrdil střelou do prázdné branky Martin Kaut – 3:1. Výsledné skóre se nepovedlo upravit ani Nicolasi Hlavovi, který v posledních vteřinách trefil tyč.

Fanshop