Zápasy 01. 10. 2024, Lukáš Bolech

Verva porazila Motor a potvrzuje první příčku

Litvínov posunul svůj vlastní rekord na sedm výher v řadě od začátku sezóny bez ztráty jediného bodu. Na domácím ledě přehrál Motor České Budějovice rozdílem 5:1. Utkání rozhodli slepenými brankami ve 39. minutě Nicolas Hlava a Kevin Czuczman.

7. kolo, 01.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
5 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 2:0
  • Střely na branku

    23:30
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4250

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Sukeľ (Hlava, D. Kaše), 39. Hlava (McIsaac), 39. Czuczman (Koblasa, Sandberg), 59. Koblasa (Sandberg), 59. Jurčík (Jícha, Zeman)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 21. Kovařčík (Gulaš, Přikryl)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Šír, Cabák – Hlavatý, Hynek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Kubík) – Baláž, Zile (A), McIsaac, Polášek, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukeľ (C), Koblasa – Pekař, D. Kaše (A), Hlava – Jícha, Gut, Jurčík – Havelka, Vopelka, Zygmunt

  • Sestava hostů

    Strmeň (41. Klouček) – Kubíček, Štencel, Kachyňa, Pýcha, Reilly, Doudera (A), Cibulka – Gulaš (C), Přikryl, Kovařčík – Olesen, Kondelík, Kubík – M. Beránek, Pech (A), Kašlík – Valský, Toman, Koláček


Reportáž

Již ve druhé minutě čekala obranu Vervy první prověrka. Matěj Pekař si po zásahu soupeře vysokou holí musel na trestné lavici odpykat čtyřminutový trest. Největší příležitost na otevření skóre měl forvard Ondřej Kovařčík, který se během závaru v brankovišti pokoušel procpat kotouč do branky bekhendem, ovšem marně. Za zaklíněného domácího brankáře na poslední chvíli zastavil puk tělem obětavý Kevin Czuczman. V 10. minutě si zahráli v početní výhodě také chemici. Petr Koblasa svou střelou od modré čáry pouze orazítkoval horní tyč. Po vystřídání přesilovkových formací už se však černožlutí radovali ze vstřelené branky. David Kaše zavezl kotouč do útočného pásma a ukázkově obehrál dva bránící hráče. Mezi kruhy nabíjel Nicolasi Hlavovi, který namísto zakončení celou akci vyšperkoval přihrávkou na pravé křídlo, kde se nabízel Matúš Sukeľ, na jehož zakončení byl Jan Strmeň krátký - 1:0. Ještě ke konci prvního dějství mohl srovnat stav Matěj Toman, který se ocitl před Zajíčkem osamocený. Jeho pokus ale ztroskotal na vyrážečce domácího brankáře.

To, co se Jihočechům nepodařilo na konci první třetiny, napravil Ondřej Kovařčík ihned na začátku té druhé. Z velmi ostrého úhlu načapal Zajíčka střelou po zemi – 1:1. Litvínov se pokoušel přispěchat s rychlou odpovědí. Střelu Matúše Sukeľa neudržel Strmeň ve výstroji a kotouč vypadl před Petra Koblasu, jemuž ale velmi pohotově nedovolili dokončit akci hned dva bránící hráči. V polovině utkání vyhmátl špatnou rozehrávku domácích Adam Kubík, který ale nezvolil nejšťastnější zakončení a jeho obtočení okolo branky si gólman Vervy pohlídal. Vyšší aktivitu předváděli ve druhé třetině hosté. Tu se podařilo překazit ve 35. minutě Martinu Havelkovi, který vybojoval pro tým přesilovou hru vyloučením. Byli to ale znovu hosté, kdo zahrozil. Ve vlastním oslabení uháněl na Zajíčka Martin Beránek. Litvínovský brankář se ale nenechal vycukat a počkal si co útočník Motoru vymyslí. Kotouč si však při snaze o kličku hodil na dlouhou hokejku a sám se připravil o zakončení. Pavlu Pýchovi se návrat na led z trestné lavice nepodařil podle plánů a po pěti vteřinách fauloval znovu, což bylo pro další průběh zásadní. Jared McIsaac vyslal od modré čáry tvrdou ránu, jejíž trajektorii upravil těsně před brankou Nicolas Hlava – 2:1. Verva se rozhodla hubený náskok rozšířit a po pouhých 18 vteřinách zalila zimní stadion gólová radost znovu. Jan Strmeň ztratil z dohledu střelu Kevina Czuczmana, který kotouč pouze nahazoval, nakonec však doplachtil až do sítě – 3:1

Právě laciná branka stála Strmeně místo v brankovišti a na třetí třetinu se mezi tři tyče postavil Milan Klouček. Dvě slepené branky před odchodem do šaten dodaly chemikům sebevědomí. Skvěle odbránili oslabení a v 52. minutě nechybělo mnoho, aby gólový náskok ještě navýšili. Konkrétně Michal Gut se dobře zorientoval na pravém kruhu a snažil se dorazit odražený kotouč. Milana Kloučka překonal, ale nepřekonal brankovou čáru, neboť kotouč prolétl brankovištěm do rohu kluziště. Skóre nezměnil při své šanci ani Jakub Valský, který najížděl na Zajíčka z levé strany. Jihočechům v závěru nepomohla ani hra bez brankáře, během které přidali branky stvrzující vítězství Petr Koblasa a Ondřej Jurčík 4:1 a 5:1.


Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Mně nezbývá než s Jirkou souhlasit. My jsme dnes byli horším týmem. Minimálně do vstřelené branky na 2:1. Proti nám dnes byl lepší soupeř, očekávali jsme to. Zápasy s Českými Budějovicemi jsou takové, že soupeř je vždy velice aktivní a čekali jsme, že budou trochu více na špičkách, než obvykle. To se potvrdilo a nás dnes ve hře udržely a k bodovému úspěchu dovedly speciální týmy. Jak přesilové hry, tak oslabení a velmi nám pomohl výborný výkon brankáře Zajíčka."

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jiří Hanzlík

„Sám osobně jsem byl zvědavý, jak budeme vypadat po domácí prohře s Mladou Boleslaví, kde jsme ztratili v závěru zápas při vedení 2:0. Řekl bych, že herní projev byl relativně v pořádku. My jsme domácím byli vyrovnaným soupeřem. Zápas se lámal na konci druhé třetiny, kdy jsme inkasovali dva góly. Naším problémem je ale spíše produktivita. Dnes jsme si nějaké šance vytvořili. Ze začátku jsme měli i dobré přesilovky, ale během utkání upadaly. Pořád říkám, že na úspěch v zápase je zapotřebí vstřelit tři a více branek. My je nedáváme a také ta utkání výsledkově ztrácíme."

Fanshop