Zápasy 05. 10. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: I přes skvělý závěr Litvínova zvítězila Jihlava 5:4

J i h l a v a - 10. kolo juniorské NOEN extraligy odehráli litvínovští junioři na ledě Jihlavy, kde prohráli 4:5. Dukla se dokázala dvakrát dostat do vedení při početní výhodě. Litvínov napoprvé vrátil hru do vyrovnaného stavu, poté mu ale Jihlava odskočila o 3 branky. Černožlutí sice měli lepší závěr a dokázali snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnat stav se jim ale nepodařilo a body zůstávají v Jihlavě.

10. kolo, 05.10.2013, ZS Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    1:1,2:1, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Fučík T. (Svoboda) – Žáček, Čermák, Pospíchal, Dundáček, Vala D., Tobola – Březina, Jícha, Lupač – Molnár, Beran, Vala J., Mahút, Vantuch, Sladký – Vykouk, Severa.

  • Sestava hostů

    Soukup (Klečka) – Cvrk, Strejček, Šesták, Fučík R., Šefl, Kokeš, Baránek – Trübenekr, Válek, Mical – Šimeček, Řehoř, Průša – Čeřovský, Zdeněk, Řezníček – Ujfaluši, Weitz.


Reportáž

Úvodní minuty zápasu přinesly velice opatrný hokej z obou stran. Za zmínku stojí snad jen střela domácího Jíchy ze třetí minuty, který z levého kruhu vyprášil levý beton Soukupa. Jinak oba gólmani příliš práce neměli. Šance nepřišly ani při úvodní přesilové hře zápasu, kterou měl Litvínov. Až v polovině první třetiny začala být situace na ledě zajímavější. V jedenácté minutě se protáhl ze středního pásma až před Soukupa Molnár, ale střelu z těsné blízkosti gólman Vervy vyrazil.

O půl minuty později už se Dukla radovala. Na vlas stejnou akci zakončil bekhendem David Březina, když se trefil přesně nad lapačku Soukupa do pravého horního rohu - 1:0. Radost domácích ale trvala jen dvě minuty. Po vhazování před brankou Dukly se Litvínov usadil před domácím gólmanem Fučíkem. Jeho jmenovec a obránce hostů Roman Fučík vypálil od modré a po teči Ivana Řehoře bylo vyrovnáno - 1:1. Na tomto stavu nic nezměnila ani první přesilovka Dukly, která následovala krátce poté. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po pětatřiceti minutách hry druhé části byl vyloučen za zdržování hry gólman hostů Soukup a červenožlutí svoji přesilovku využili. Střela Toboly nemířila mezi tři tyče, ale zpoza klece se puk odrazil k Marku Lupačovi a od něj doklouzal za brankovou čáru - 2:1. Ani tentokrát však vedení domácích nevydrželo dlouho. I Litvínov si zahrál přesilovou hru, kterou také využil. Po přihrávce Micala se u levého kruhu dostal k puku Jan Trübenekr, vystřelil a opět vyrovnal - 2:2. Chvilku poté mohli jít litvínovští hokejisté do vedení, když se Řehoř probil až před Fučíka, při zakončení byl podražen Davidem Valou a bylo nařízeno trestné střílení. Ivan Řehoř ale svůj druhý gól v zápase nepřidal. Dvakrát se sice pokoušel zmást pohybem těla Fučíka, ale ten zůstal klidný a s následným zakončením si poradil.

Zajímavý hokej pokračoval. V polovině zápasu měli Chemici opět přesilovku, ale po dělovkách od modré vyprášili postupně oba betony gólmana Dukly Kokeš s Fučíkem. Litvínov si následně zahrál minutovou dvojnásobnou početní převahu, ale nevyužil ji, čehož litoval hned vzápětí. Vyloučení Cvrka totiž po minutě hry potrestal David Březina. Soukupem vyražený puk po střele Toboly se dostal k loňskému nejlepšímu střelci pardubických juniorů, ten si lehce popojel mezi kruhy a trefil se přesně nad lapačku gólmana - 3:2.

V poslední dvacetiminutovce nejprve hosté přestáli bez úhony přesilovku z konce předchozí třetiny, a poté sami ve své početní výhodě rozjeli ostřelování Fučíka. Během dvou minut musel gólman Dukly zasahovat hned osmkrát, ale vždy byl úspěšný. V sedmačtyřicáté minutě vedli domácí už o dva góly. Dundáček přihrál puk na Marka Vantucha, který zblízka překonal Soukupa - 4:2. Přesilové hry se dnes červenožlutým dařili. Šest minut před koncem využil zakrytého výhledu gólmana Litvínova Marek Lupač – 5:2.

V tuto chvíli nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté měli zápas nějak výrazněji zdramatizovat. Jenže tři minuty před koncem se trefil do pravého horního rohu z prostorů mezi kruhy po kombinaci Řehoře s Šimečkem Jaroslav Průša – 5:3. O dvě minuty později pak vychytal Fučík u levé tyče zcela volného Trübenekra. Jednatřicet vteřin před koncem už to bylo jen o gól. Při power-play Jan Trübenekr napodruhé ze stejné pozice strážce jihlavské svatyně překonal, i když gólman červenožlutých lapačkou lehce sáhl na puk - 5:4.. Víc toho ale již Verva nestihla. Litvínov sice Duklu výrazně přestřílel, když na Fučíka vyslal celkem 46 střel (z toho téměř polovinu ve třetí třetině), ale na sever Čech odjíždí bez bodového zisku.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Jsme spokojeni se třemi body. Myslím si, že jsou zasloužené, protože jsme předvedli o sto procent lepší výkon než včera proti Chomutovu. Zlomová byla druhá třetina, kdy jsme využili naše přesilovky a i přes špatný konec jsme nakonec utkání zvládli.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dukla hrála jednoduchý hokej, házela puky na bránu a chodila před gólmana. Tečovala střely a takhle jsme dostali čtyři góly. My to nejsme ochotni takhle plnit a proto je výsledek takový, jaký je. Hrajeme po rozích, vymýšlíme ptákoviny, každý si chce dělat, co chce a bohužel to takhle nefunguje.

Fanshop