Zápasy 06. 01. 2015, Redakce

Olomouc dřela, ale body zůstaly v Litvínově!

Druhé místo uhájila Verva proti Hanákům díky náskoku už z první třetiny. Ten sice po přestávce navýšila až na 4:0, ale soupeř šel do závěru už jen s dvoubodovým mankem. Žlutí však tříbodovou výhru uhájili a další korekci skóre už nepřipustili.

35. kolo, 06.01.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
4 2
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Šlégr, Pavlík - Pavelka, Gula - Frolo, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Trvaj - Vyrůbalík, Staněk - Jaroměřský, Majeský - Ondrušek, Škůrek - Bartoň - Rác, Marosz, Cibák - Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Diviš, Knotek, Buc - Vodný. Připraven Vošvrda. Trenéři Fiala a Dopita


Reportáž

Litvínov zahájil zápas s Olomoucí dobrým pohybem a dařilo se mu i kombinačně. Hosté se srdnatě přizpůsobili a tak se diváci měli na co dívat.

Zejména, když ty domácí potěšil už v 15. vteřině utkání Peter Jánský, který si jednou rukou prostrčil kotouč kolem obránce a pak jej pod brankářem Trvajem dostal do sítě a získal svému týmu v této sezóně rekordně rychlé vedení, 1:0! V 7. minutě ujel do přečíslení Ručinský, uvolnil Hanzla, ale branka padla až při vyloučení Řípy. Ručinského rána od modré napnula síť, 2:0!

Majeského trest mohla Verva potrestat třetí brankou, soupeř měl tentokrát trochu štěstí. Až pak vystrčili Hanáci růžky, Francouz se při nebezpečné situaci stihl v brankovišti zorientovat a puk za sebou zalehnout. Před sirénou byl ještě vyloučen Šlégr.

Druhá část přinesla nejprve zdánlivé rozhodnutí zápasu, pak ale hned jeho zdramatizování. Francouz ve 21. minutě výborně pokryl dorážku Cibáka a měl dost práce i potom, hosté totiž po návratu z kabiny přidali. Pak přišly velké chvíle litvínovského útočníka Robina Hanzla. Vynutil si dva fauly, oba ve vyložených šancích (Staněk a Vyrůbalík). Hlavně do té druhé se parádně uvolnil. Litvínov hrál 53 vteřin pět na tři, měl možnosti, ale Trvaj odolal. Jeho spoluhráči se dokonce jednou vrhli i do přečíslení. Góly přišly až pak.

Šrámek prostřelil zdálky Trvaje, kanadské body si přitom připsala celá čtvrtá útočná formace. Pak ale hosté na dlouhé desítky vteřin dokázali držet puk v útočném pásmu, jen efekt jim chyběl. Ten naopak nescházel soupeři. Kubát tečoval Pavlíkovu střelu od modré čáry, 4:0. Rozhodnuto? Kdeže! Buc a Marosz vrátili Hanákům bodovou naději.

Ve třetí části byl vyloučen Trávníček a musel pak odejít z trestné lavice, protože ho zasypalo sklo ze stříšky nad ním, rozbité vyhozeným kotoučem. "Šel jsem do kabiny sklo vytřepat z výstroje, měl jsem ho i v bruslích... Ne, to se mi ještě opravdu nestalo," komentoval s úsměvem kuriózní situaci litvínovský kapitán, kterého na zbytek trestu na trestné lavici musel nahradit Petružálek.

Možná klíčová situace přišla ve 45. minutě, Francouz zlikvidoval Paterovu šanci. A pak ještě jednu! V závěru mohla snaživým hostům pomoci při power play ještě přesilovka, ale stalo se něco jiného - žlutí je k odvolání brankáře vůbec nepustili. Naopak sami mohli ještě skórovat.

Litvínov doma nezaváhal a vyhrál potřetí v řadě, když dokázal nahradit i příspěvek svých tradičních "bodovačů", nejproduktivnějšího hráče soutěže Viktora Hübla a Jakuba Petružálka. A vstřelil čtyři góly, což stačilo jak na body, tak i na malé navýšení náskoku na třetí Spartu.

V pátek na led rozjetých Vítkovic, v neděli doma severočeské derby s Libercem (17:20)!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Připravovali jsme se na Olomouc jako na těžkého soupeře a to se potvrdilo. Hráli jsme zpočátku dobře, dali rychlý gól a využili přesilovku, první třetina byla z naší strany kvalitní. Od poloviny utkání byl ale lepší soupeř, od té doby jsme se hlavně bránili. Uklidnil nás třetí a čtvrtý gól a nakonec jsme získali tři cenné body."

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Petr Fiala: "Chtěli jsme uspět, ale jedeme na led špičkového týmu tabulky, připravujeme se na něj, a pak dostaneme rychlý gól a v 8. minutě po 18 vteřinách oslabení druhý... Pak jsme se zlepšili, dali branky, ale paradoxně v našem tlaku jsme dostali další dva góly. Nepomohli jsme si v přesilovkách, ty nám dnes moc nešly. A to je v zápase rozdílové."

Fanshop