Zápasy 30. 01. 2015, Redakce

Doma pošesté vítězně! Boleslav stihla jen korekci

Litvínovská vítězná domácí série pokračuje, ani rozjetá Boleslav Vervu nedokázala zastavit! Vedení 3:0 dokázali hosté v závěru pouze snížit. Dvakrát se trefil Lukeš, dvakrát asistoval Jánský, navrátilec do sestavy po zranění.

43. kolo, 30.01.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Gula - Pavelka, Pavlík - Chaloupka, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    M. Růžička – Ovčačík, Hruška, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška – Pabiška, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Volf, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka. Připraven Rittich. Trenéři Výborný a Jelínek


Reportáž

Oba celky zahájili s chutí. Hosté hráli vyrovnanou partii, v úvodu utkání byli dokonce častěji návštěvou ve svém útočném pásmu a už v první minutě vyzkoušel Francouze Jarůšek. Litvínovští už s Jánským a bez distancovaného Frola přidali. Hübl mířil k tyči, kde číhala připravená lapačka gólmana. Při rychlém protiútoku ve stejném střídání mu smolně utekl puk z hole.

Lukeš byl prvním vyloučeným v zápase a Trška po něm druhým. Verváci se nejprve ubránili ale pak se ve výhodě nemohli usadit v pásmu. Až Hanzlova šance volala po gólu.

Dočkal se jej tečující Lukeš, vybídkou byla Kubátova rána od modré, 1:0! Krátce poté nedovoleně bránil Pavlík a Jarůšek z dorážky trefil po ledě boční konstrukci branky. Před Francouze projel také Hyka, ale pak snaživé hosty zbrzdilo dvojí vyloučení, Pabišky a Kašpaříka. Krušnohorcům nabídla 61 vteřin přesilovky pět na tři.

Byla dělená přestávkou a zvýšení stavu nepřinesla. Druhá část však patřila domácím a zaslouženě se pojištění náskoku dočkali. Musilovo podražení zůstalo bez odezvy, Lukeš však Růžičku prostřelil. Pak byl žlutých plný led, přehrávali soupeře pohybem i kombinací a ukázková akce Petružálka se zakončujícím Ručinským přinesla třetí gól. Ukázkově sehraná akce dva na jednoho.

Individuálním průnikem se blýskl také Pavlík. Čtvrtý gól měl na holi z otočky Trávníček, hosté zase toužili po korekci po Jurčíkově zdržování hry a vyloučení. Ale do přestávky zůstal stav velmi příznivý pro HCVL.

Dokážeme ještě zápas zdramatizovat? Ptal se po pauze hlouček boleslavských fans s bubnem. Stalo se deset minut před koncem zásluhou Tršky, který se trefil přes obránce Pavelku přesně k tyči. "Byla to moje chyba," komentoval situaci František Lukeš, autor dvou branek. V závěru měl na holi hattrick po brejku s Jánským. "Měl jsem to už dost blízko, chtěl jsem puk zvednout a nepovedlo se. Škoda, mohl jsem si to zastavit a stáhnout do bekhendu, brankář ležel a asi by už neměl šanci zasáhnout."

Hosté dřeli až do konce, ale Litvínov jim na čele s pozorným Francouzem další snížení už nedovolil. Naopak, zvýšit mohl před Lukešem i Jánský. "Bruslaři" bojující o "desítku" tak popáté v řadě za sebou už neuspěli.

Vyhrála Verva a udržela si tím na druhém místě sedmibodový náskok na své pronásledovatele. Udrží jej i v neděli v Brně? Tam se bude hrát o šest bodů!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Měli jsme stejně jako jindy velký respekt k soupeři, který měl předtím výborné výsledky, porazil Spartu, vyhrál v Pardubicích. Tak jsme k utkání přistoupili zodpovědně. V první třetině hrál soupeř výborně, podržel nás Pavel Francouz a trochu se štěstím jsme vedli. Druhá část už byla od nás lepší a dali jsme i dvě branky. Ve třetí třetině jsme moc brzy začali hrát údržbu, ale opět díky brankáři nakonec utkání zvládli. Jsme rádi za tři body, protože to bylo těžké utkání."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: „Věděli jsme, že jedeme na led, kde se Litvínovu v letošní sezóně extrémně daří. Připravovali jsme se na jeho přesilové hry i oslabení a paradoxně jsme inkasovali všechny branky při hře pět na pět... Ubránili jsme přesilovou hru pět na tři. Začátek utkání byl vyrovnaný, zkusili jsme být aktivnější, bohužel jsme neproměnili své šance, první už v první minutě. Pak jsme byli potrestaní. Rozhodl třetí gól, jede-li Petružálek a Ručinský sami na jednoho, tak se většinou nemýlí. Po druhé třetině jsme si řekli, že to ještě zkusíme, ale soupeř si výsledek pohlídal a zaslouženě vyhrál."

Fanshop