Zápasy 01. 03. 2015, Redakce

Horák a Soukup s čistým kontem, Litvínov veze body i z Pardubic!

Verva dotáhla svou jízdu až do konce základní části! Domácí si chtěli vylepšit pozici do předkola play off, ale nevstřelili druhému celku tabulky ani gól. Soupeř naopak dvě branky už v první desetiminutovce a rozhodl jimi zápas, protože výsledek si v celém jeho zbytku dokázal pohlídat. 105 bodů! To je hodnota nového litvínovského rekordu.

52. kolo, 01.03.2015, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kristan – Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Korím, Ščotka – Sýkora, Špaček, Zohorna – Radil, Nahodil, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Poulíček, Venkrbec, Kaut. Připraveni Halász a Voženílek. Trenéři Říha st. a ml.

  • Sestava hostů

    Horák (31. Soukup) – Kubát, Gula - Baránek, Pavlík - Sklenička, Štindl - Pavelka, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Majdan, Piroš, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Bez odpočívajícího Francouze a ze zdravotních důvodů Frola, Chaloupky, Gerháta a Martynka vyjela Verva na východ Čech. Domácím šlo o nasazení do předkola play off, hostům spíš o čest, náladu do přestávky, udržení vedení v kanadském bodování a - také o tři body, samozřejmě.

Utkání začalo opatrně a s několika nepřesnostmi, hlavně domácí jakoby se proti silnému soupeři zdráhali více otevřít hru. Zápas se rozjel v 5. minutě. Tři rychlé útoky v rychlém sledu! Petružálek nejprve vybídl ke gólovému usměrnění své přihrávky Hanzla, z protiútoku měl šanci domácí Havlík a z dalšího kontru uvolnil Hanzl do sóla Trávníčka. Ten po kličce do bekhendu zavěsil, 0:1!

Sebevědomí týmu se tak ještě posílilo a jak kombinace tak forčeking dělaly "Pojišťovákům" starosti. Vyrovnat mohl Tybor, od modré trefil tyč! Horák si poradil se střelou Starého, vítězný zápas se Spartou mu zdá se dodal sebedůvěry. Po nádherné kombinaci dvou křižných přihrávek první formace měl Hübl u tyčky čas připravit si koncovku a bylo to 0:2. Vítězství v produktivitě stvrzeno? Ano!

Další možnosti měli Ručinský, Gula a Majdan. Brankář Kristan pak vyhodil puk do hlediště a červení dohrávali třetinu ve čtyřech. Ubránili se, ale to jim moc na radosti nepřidalo.

Ve druhém dějství Litvínov náskok udržel, i když: Pardubice přidaly, i když hrál více než minutu ve třech a i když těsně předtím, v polovině zápasu, vyměnil zahřátého a neinkasujícího brankáře Horáka za studeného Soukupa. Také on podržel tým několika zákroky. K navýšení vedení naopak měla blízko hlavně nebezpečná první formace či přesilovková sestava při Gašparovičově trestu ve 24. minutě.

V čase 30:03 poslali sudí ven Marcinka i Štindla, přestože prvně jmenovaný zdálo se šarvátku vyprovokoval. Necelou minutu na to musel ven i Jurčík, ale domácí údajně nejlepší hokejovou přesilovku (4/3) nevyužili.

S bravurou a přehledem si HCVL pohlídal náskok, výhru a body v závěru! Z ledu až příliš čišelo, na čí holích je forma, pohoda a klid, takže atmosféra postupně tichla, což Pardubicím pramálo pomáhalo. Majdanův a pak ani zdvojený Jurčíkův trest jim ke gólu nepomohly. Až v závěru té delší přesilovky jel na Soukupa sám Gašparovič - nepřekonal jej však.

Kombinace Hüblovy řady v 59. minutě, při níž puk putoval z voleje z hokejky na hokejku a ozývalo se jen cvak - cvak - cvak, dokonale ilustrovala zápas. A skoro symbolicky na její konec celou litvínovskou základní část 2014/15. Byla to paráda!

Když dopadne předkolo play off podle papírových předpokladů, bude soupeřem Vervy Plzeň. Ale kdo ví...

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha st.: "Litvínov přijel ve velké pohodě, o nic mu nešlo, naopak my hráli o všechno. Soupeř byl po celý zápas hokejovější. My jsme udělali dvě obrovské chyby a dostali dva góly. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a začali dohrávat souboje. Bohužel však nemáme klid v zakončení. Čtyřicet minut jsme však odmakali, tak věřím, že už to musí přijít..."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Uvědomovali jsme si v jaké situaci se Pardubice nachází. Očekávali jsme proto těžké utkání. Jsme rádi za tři body, zápas se nám povedl. Výborný výkon týmu byl podpořen i oběma brankáři. Jsme spokojení."

Fanshop