Zápasy 14. 03. 2015, Redakce

Pardubice i podruhé poraženy! Litvínov vede 2:0 na zápasy

S podobným začátkem a odlišným dalším průběhem (ale přece) dokráčela Verva i pro druhé domácí vítězství. Rozhodla o něm v závěrečném dějství pašerácky přesnou ranou Rostislava Martynka z těžkého úhlu. U třech branek (po dodatečné opravě) byl Ručinský (1+2), dvakrát se trefil Petružálek. V pátek a v sobotu sledovalo zápasy 12022 diváků.

2. ČTF, 14.03.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
4 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Sklenička, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Soukup a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Kristan – Čáslava, Zdráhal, Benák, Havlík, Kolafa, Ščotka, Korím – Sýkora, Zohorna, Venkrbec – Starý, Nahodil, Radil – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Špaček, Moučka, Poulíček. Připraveni Vejmelka a Kaut. Trenéři Říha starší a mladší


Reportáž

Francouzovi kryl v sobotu záda Soukup místo Horáka a v Zápise o utkání nebyl Baránek – to byly jediné a spíše kosmetické změny v litvínovské sestavě.

Hosté jich po předchozí jednoznačné porážce logicky udělali v sestavě víc, především v brance nahradil mladého Vejmelku Slovinec Kristan.

Verva začala dobře jako včera a opět se zaslouženě dočkala vcelku brzy vedení. Tleskadla znovu jela naplno a krásnou kombinaci Kubáta a Ručinského zakončil k tyči muž večera Jakub Petružálek, 1:0. Scénář zápasu by asi byl stejný, kdyby domácí využili některou z dalších šancí v průběhu první třetiny. Hlavně šance Pavelky či dorážka Gerháta po gólu volaly.

Snad až příliš krutý trest pro Vervu přišel necelých 14 vteřin před koncem. Radil tečoval puk od bočního mantinelu k bližší tyči a vyrovnal na 1:1.

Po změně stran hokej trochu znervózněl, vyrovnal se a rozložení sil se evidentně změnilo. Hosté začali vystrkovat růžky a Francouz musel ukazovat svou třídu. V polovině utkání Nahodil pálil po chybné rozehrávce a P. F. vytasil rychlou lapačku. Chvíli na to jel na Francouze sám Sýkora, ale nevyzrál na něj.

Vzápětí Petružálek skvěle zachránil brejk soupeře dva na jednoho, zpátečním sprintem. Žabkou Francouze přehodil Radil, puk ale mířil vedle. Tam se možná lámal zápas. Ještě v posledních vteřinách mohl skórovat Zdráhal. Největší domácí možnost měl Hanzl, z dorážky nepřehodil Kristanův beton.

Po změně stran mat z hole Martynka! Vyjel si zpoza branky ke střele z těžkého úhlu a nachytal Kristana. Nějaká mezerka mezi jeho ramenem a tyčí být musela. To rozhodlo zápas. Za 80 vteřin šel Ručinský do kličky, byl tělem zastaven, ale puk po Hanzlově asistenci převzal rozjetý Petružálek a bekhendem zavěsil na 3:1. Poslední zoufalou možností Pojišťovny byl time out 25 vteřin před koncem a odvolání gólmana, z úhlu ale přesně zamířil Ručinský.

Zvládnout zápas, který se nevyvíjí lehce, je vždycky cennější. Litvínov o víkendu dokonale zabrzdil rozjetého soupeře, i když ten se ve druhém duelu prezentoval v podstatně lepším světle, a vede 2:0 na zápasy. Dvakrát vyprodaný stadión a povzbuzování diváků - to byla třešnička na žlutočerném dortu. Kanonýr Sýkora se tentokrát neprosadil, Verva ČSOB pokaždé výrazně přestřílela. A do Pardubic se jí pojede lehčeji.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "První dvě třetiny byl soupeř dá se říct lepší, hrál výborně a měl šance. Ve druhé třetině jsme mohli dostat tři góly a jen díky výbornému Pavlu Francouzovi byl stav 1:1. Rozhodl pak šťastný gól, který jsme dali z rohu. Pak jsme dali další, byl to předtím rozhodující moment. Dnešní zápas byl velice těžký a bylo to pro nás šťastné vítězství. Vedeme v sérii 2:0, ale každý zápas je jiný, stejně tak v Pardubicích to bude zase jiné. Je to těžká série a může být dlouhá."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha starší: "Ač nerad, tak musím znovu pogratulovat domácím k vítězství. My jsme dnes hráli mnohem lépe, hráli jsme už play off. Ve druhé třetině jsme byli i lepším týmem, měli jsme tehdy zápas rozhodnout. Šance jsme si vypracovali, zápas by možná vypadal jinak. Ve třetí třetině jsme od agresivity trochu ustoupili a po chybě jsme z rohu kluziště dostali druhý gól. Litvínov si to pak pohlídal. Sice prohráváme 0:2, ale přesvědčili jsme se, že se s Litvínovem dá hrát."

Fanshop