Zápasy 30. 03. 2015, Redakce

I černé dresy vítězné, na finále jsou čtyři mečboly!

Ani jednu střelu nepustil za svá záda Pavel Francouz, jednou mu pomohla tyč. Verva se trefila dvakrát a při power play soupeře potřetí - vyhrála 3:0 a stejným poměrem vede i na zápasy!

3. SMF (ČT), 30.03.2015, DRFG Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čiliak – Kováčik, Ptáček - Hanzlík, Hájek - Malec, Kuboš - Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák, Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek. Připraveni Falter a Bilčík. Trenéři Kýhos, Pešout a Beran

  • Sestava hostů

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Gula - Sklenička, Pavlík - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Soukup a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

To byl začátek! Čekal se tlak Komety hnané dopředu diváky, ale Verva ji dokonale zaskočila aktivní hrou a napadáním. V první minutě gól, v první pětiminutovce další dvě gólové šance!

Litvínov ve stejné sestavě jako doma začal skvěle. Petružálek zachytil rozehrávku soupeře, Ručinský přenechal Hanzlovi, ten udělal oblouk kolem obránce a skoro tak, jako v pátek doma, naservíroval kotouč Petružálkovi. Ten na něj čekal s holí na ledě a k usměrnění se prosadil, 0:1!

Lukeš vysunul Hübla, který byl tváří v tváři brankáři, Čiliak ale vyrazil... Vzápětí jel Ručinský v přečíslení dva na jednoho, přihrávku mu zastavil Kuboš. Domácí něco předvedli až ve druhé desetiminutovce. Káňa se před brankou v šanci nezorientoval dobře, nebezpečný byl průnik Tona a hlavně pak rány zleva Dočekala a zprava Zohrony těsně po sobě.

Ale to už byl Francouz rozchytaný (byť skoro neměl z čeho) a tak brankou neskončila ani možnost Vondráčka, který prošel po pravém křídle. Litvínov odpověděl akcí neúnavného Ručinského a zakončujícího Hübla. První dějství vyhrál zaslouženě.

Druhá část? Tam už vyloučených bylo sedm, z toho čtyři hostí. Přesto i tuto část vyhráli!

Jeden trest přísný (Majdan). TV komentátor Hosták jej dokonce klasifikoval jako hodně přísný. První v zápase a přišel až ve 26. minutě! Druhý pochopitelný (Hübl lehce zahákoval ruku Tonovi, který se dostával do šance) a třetí nešťastný (Petružálek přehazoval hůl přes vyššího protihráče a zasáhl jej). Třetí přesilovku Brna v řadě ale zkrátil – pak rozčilující se – Kováčik, který vytrhl hůl Trávníčkovi. Při hře čtyři na čtyři se lámal zápas, Káňa se uvolnil a trefil tyč! I štěstí je potřeba...

Bílomodré zlobila hlavně druhá formace Vervy, gól ale dala třetí. Parádní průnik Pavelky nakonec ani nebyl odměněn kanadským bodem, protože po něm Trávníček od modré vybídl k teči před brankou Martynka, Čiliak puk jen vyrazil před volného Gerháta i svou odkrytou branku. Gerhát jej v klidu zametl do sítě, 0:2!

V posledních 61 vteřinách drhé třetiny se toho ale stalo hrozně moc. Gól a pak tři vyloučení v různých časech. Koreis fauloval loktem, Kubát podrážel soupeře, který jel do přečíslení a Čermák držel. Rezultovala z toho výhoda čtyři na tři pro hosty a v posledních vteřinách ji málem využil Hübl…

Třetí dějství Litvínov perfektně takticky zvládl. Rozhodnout mohl Petružálek, ale trochu mu ujel puk. Pak podruhé smůla: Ručinský mohl najít volného Hanzla, ale v rozhodující chvíli podklouzl. Dopředu se však museli tlačit hosté. Ton, Hruška ani další ale neuspěli.

Už v 58. minutě začali hrát Brňané power play. Ukončil ji po Jánského rybičce Hübl, který dovezl puk do prázdné branky. Pak už byly slyšet jen chorály fandů ze severu...

Tomáš Pavelka řekl po zápase pro ČT: "Měli jsme na začátku sezóny nějaké zraněné, dostal jsem se do sestavy a snažil se plnit pokyny trenérů. Teď zkrátka hraju hodně... Je skvělé mít za sebou Pavla Francouze. Když nějakou chybu uděláme, on ji napraví."

Série pokračuje pro HCVL podle pardubického scénáře. Ne že by byl špatný, ale zítra se ho Litvínov pokusí změnit. Podal opět disciplinovaný, taktický výkon. Mužstvo vědělo, co chce dosáhnout a šlo za tím jako jeden muž. A je blízko...

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Vladimír Kýhos: "Zápas ovlivnila první minuta. Libor Hájek rozehrával, trefil hokejku litvínovského hráče a dostali jsme z toho gól. To je trochu smůla, ale stalo se. Byli jsme z toho opaření, psychicky dole a mohli jsme inkasovat ještě víckrát. Ve druhé třetině jsme se zvedli. Bylo velkou chybou, že jsme nevyužili nějakou přesilovku. Na druhou stranu jsme dobře odehráli oslabení. Dalším důležitým momentem bylo břevno Honzy Káni. A za chvilku jsme dostali gól na 0:2."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Utkání ovlivnilo to, že nám vyšel začátek zápasu. První třetina, hlavně prvních deset minut, pak se to srovnalo. Ve druhé třetině bylo strašně důležité, že jsme uhráli ta oslabení. Ve třetí měla Kometa tlak a nejvíce střel, uhráli jsme to tam i se štěstím a to rozhodlo."

Fanshop