Zápasy 11. 11. 2016, Redakce, foto: S. Souček

Verva po výhře v Hradci už atakuje hranici 40 bodů!

Když se daří, tak se daří! Janus má třetí "nulu" a pojišťující třetí gól si dali domácí sami... Základem k výhře 3:0 byl ale také výborný výkon týmu a takticky perfektně zvládnutý zápas. V neděli přijďte v 17:30 na atraktivní duel s lídrem tabulky!

19. kolo, 11.11.2016, Fortuna aréna, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rybár – Štajnoch, Newton - Gregorc, Dietz - Pláněk, Vydarený - Čáp – Jarůšek, Dragoun, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Köhler, Knotek, Červený – Pavlík, Nedvídek, Bulík. Připraven Kacetl. Trenéři Sýkora, Hynek a T. Martinec

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – Gerhát, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Proti Mountfieldu se do litvínovské branky poprvé po reprezentační přestávce postavil Jaroslav Janus, do sestavy se vrátili také Reichel a jako sedmý obránce rovněž Kokeš. Pro lehčí zranění nemohl naskočit Martin Hanzl, třikrát skórující v posledních dvou zápasech.

V první třetině se jednou hrálo čtyři na čtyři a byl z toho jediný gól této části.

Hradečtí fans natěšení po vítězném středečním derby vytvářeli ještě před zápasem bouřlivou atmosféru a také zájezd Ropáků se nechával slyšet.

Ve 2. minutě hledal Reichel v brejku volného Trávníčka, pas neprošel. Hradečtí působili až přebuzení, viz zákrok Dragouna u mantinelu na Gulu. Chvíli na to ale nešťastně zasáhl protihráče při návratu do své branky Janus a poměr sil se srovnal.

Svědčilo to hostům! Hanzl se uvolnil a jeho přihrávku poslal z voleje do sítě Pavelka, 0:1. Domácí odpověděli nejprve Knotkem a pak slušným závarem, v němž byla největší možností ta Kukumbergova z dorážky. Kubátova ochrana vlastního brankáře se rozhodčím nepozdávala, ale jedinou nepříjemností v oslabení byl Jarůškův zásah pukem do Pavelkovy hlavy. Postižený po ošetření pokračoval.

Další hůl proklatě vysoko, Červený za ni odešel pykat. Rány Lukeše a Hübla do sítě neprošly. Pěkným střídáním, zakončeným šancí Doležalovou (Rybár) se blýskla čtvrtá formace Vervy, diváci si zazpívali "Okolo Hradce" a to bylo v prvním dějství všechno.

Podruhé se hrálo čtyři na čtyři a podruhé z toho byl gól černých!

Pomalejší a rozkouskovaný rozjezd do druhé části skončil po pěti minutách. Doležal si počkal až si mu najede do šance Kubát, Hübl obral o puk Jarůška a našel mezi kruhy Lukeše, Černý zakončoval zblízka bekhendem po kličce… Rybár si jako na rybách rozhodně nepřipadal, vždy odolal.

Vervu pak přibrzdila dvě vyloučení. Stříbrný ohodil tříští brankáře a v oslabení trefil puk do obličeje Lukeše. Ve 33. minutě hosté protestovali, ale za šest hráčů na ledě ven museli. Největší šance Mountfieldu HK: gólovku spálil Köhler a Gregorcova tečovaná rána od modré skončila na tyči.

Köhler poté fauloval a na volnějším ledě vyslal Jurčík do sóla Doležala, 0:2! První letošní gól forvarda čtvrté formace. Vzápětí si do šance vybruslil Hanzl, ale puk mu při střele sjel z čepele hole. Domácí bojovali, ale hokejovější byl soupeř, kterého vzadu jistil pozorný Janus.

Definitivu zápasu přinesla kuriozita, která v minulosti dvakrát potrefila Litvínov (Walter, Jareš), zatímco tentokrát ji odnesl soupeř. Zpětná přihrávka Šimánka zpoza Janusovy klece projela v 52. minutě při signalizovaném vyloučení (Stříbrný) celým kluzištěm až do opuštěné branky… Z výhody se stala velká nevýhoda.

Litvínov zaslouženě slaví skalp kvalitního soupeře, venku prohrál jen tři utkání. V neděli by měl Hlinkův stadión praskat ve švech!

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Václav Sýkora: "Litvínov měl od začátku lepší pohyb a my jsme všude byli o krok později. Bylo pro nás dobře, že jsme prohrávali jenom 0:1... Neměli jsme skoro žádné šance. Ve druhé třetině se to zlepšilo, ale paradoxně když jsme byli blízko vyrovnání, v přesilovce měli dvě šance a nastřelili i tyč, přišlo vyloučení a ve hře čtyři na čtyři jsme inkasovali druhý gól. Tam se zápas lámal. Mohla nám svitnout naděje, že s ním něco uděláme, na začátku třetí třetiny, Ríša Jarůšek měl samostatný nájezd. Gól jsme ale nedali a vrcholem zmaru byla vlastní branka při odloženém trestu soupeře. Litvínov hrál výborně do obrany a bylo strašně těžké vytvořit si na něj vyložené šance. Ty co byly Janus pochytal. Musím soupeři pogratulovat k výhře."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Utkání mělo myslím dobrou úroveň. V první třetině nás soupeř zatlačil, sbíral puky ve středním pásmu a měl protiútoky. Bylo strašně důležité, že jsme to přestáli a z první nebo druhé vážnější situace dali první gól. Tím jsme domácí trochu zabrzdili. Potom byla hra vyrovnaná, pro nás bylo důležité uhrát oslabení. Věděli jsme, že Hradec je v přesilovkách velice silný. Zaplaťpámbu, že jsme neinkasovali. Kuriózní gól na 3:0 pak rozhodl o tom, že jsme vyhráli a byli šťastnějším mužstvem."

Fanshop