Zápasy 01. 10. 2017, Redakce

Chomutov o gól šťastnější

V souboji předposledního s druhým v tabulce se v urputné bitvě s řadou vyloučených radoval papírový favorit. Litvínov dřel až do konce, ale vyrovnání se nedočkal

9. kolo, 01.10.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
2 3
  • Třetiny

    1:2, 1:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Baránek, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař – Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – Černý, Hanzl, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – Doležal, Nicholls, Hořava. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Laco – Mrázek, Flemming - Grman, Valach - Rašner, Slovák - Tomica, Huml, Vondrka (C) – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa - Chrpa, Chlouba, Tomeček. Připraveni Š. Lukeš a Szathmáry. Trenéři Růžička st., Šťastný, Martínek


Reportáž

Do sestavy Vervy se před rekordní litvínovskou návštěvou v sezóně po nemoci vrátil Kanaďan Nicholls, na marodce stále zůstává čtveřice Kubát, Hübl, Gerhát, Havlíček. Nebylo daleko k zopakování bratrského souboje Lukešů: útočník František versus brankář Štěpán, protože chomutovský mladík byl na střídačce.

S pomocí tleskadel od Ústeckého kraje hnali litvínovští diváci mužstvo za první výhrou po čtyřech porážkách. Verváci na soupeře vlétli, Jánský byl v 1. minutě sám před Lacem a o dvě minuty později trochu zaváhal s koncovkou v dobré pozici Hořava a jeho koncovka pak byla zblokovaná.

Při Humlově vyloučení ještě těsně minul vzdálenější tyč Trávníček a Gulův trest srovnal poměr sil na ledě na čtyři na čtyři. Fanoušci na jihu rozbalili transparent: "Hlavu vzhůru, uděláme vítěznou šňůru," ale první ve zkrácené přesilovce uspěli Piráti ranou Grmana, 0:1.

V závěru třetiny přibylo na ledě vzruchu. Trávníčkův trest využil dorážkou Poletín, ale necelou minutu na to pozdvihl žlutočerný prapor Černý, 1:2. Uvolnil se a pak krásně "vymíchal" i gólmana. Poslední minuta a tři vyloučení v rychlém sledu: Rašner, Jánský, Grman.

Početní výhoda HCVL čtyři na tři se přelila do druhé třetiny, ale početní stav na ledě se rychle měnil, protože do 23. minuty byli vyloučeni další čtyři hráči (v poměru 2 – 2). Ve 28. minutě chybovali Litvínovští v defenzívě a potrestal je Poletín.

Vzápětí ale Lukeš z voleje využil Nejezchlebovu příhru a vrátil Vervě naději. Tlak žlutých byl pak několik minut nejsilnější v zápase, defenzíva Pirátů ale dokázala odolat, i když se po Skokanově provinění musela bránit ve čtyřech. Ani Valachův trest ve 37. minutě srovnání stavu nepřinesl.

V závěru třetí části Litvínov zesílil tlak. Předcházela tomu šance Lukeše ve 49. minutě, kterého krásně našel Nejezchleb. Střela skončila v Lacově lapačce. Gólman Pirátů držel Piráty až do konce.

V 51. minutě odstoupil ze zápasu po zásahu do hlavy Sørvik. V 52. minutě byl Jánský sám před Lacem, trefil betony ležícího gólmana. V závěru hráli domácí power play umocněnou přesilovkou, vyloučen byl Valach za ostrý zákrok na Černého. Ale kýžené třetí branky už nedosáhli, za bojovnost se body nedávají. Piráti zvítězili, i když vyslali na Petráskovu klec jen 14 střel a měli deset vyloučených.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Navážu na kolegu. Pohřbila nás produktivita Chomutova v přesilovkách. Dostali jsme z nich dva góly v první třetině. Výkon jsme nepodali špatný, ale body nepřinesl, takže situace je pro nás bohužel stejná. Naše chyba a soupeřův třetí gól pak rozhodly. V podobných výkonech musíme pokračovat, vyvarovat se chyb a být produktivnější, pak se to může zlepšit."

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Martínek: "Jsme spokojeni se ziskem tří bodů. Bojovné, zajímavé utkání. V první třetině jsme z minima vytěžili maximum, využili jsme dvě přesilovky. Ve druhé třetině se hra zbytečně začala kouskovat, hokeji uškodila častá vyloučení. Podržel nás brankář Laco. Jsme rádi i za to, že jsme napravili předchozí domácí neúspěch s Plzní."

Fanshop