Zápasy 06. 10. 2017, Redakce, foto: J. Jindra

V Jihlavě jen snížení, vyrovnání už ne

Také v Jihlavě Litvínov hlavně dotahoval a také v Jihlavě byl na štíru s koncovkou. Z vypracovaných šancí proměnil jedinou.

10. kolo, 06.10.2017, Horácký zimní stadión, Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Půža, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa – Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Macík, Hubáček, Protasenja. Připraven Volden. Trenéři Vlk a Zeman

  • Sestava hostů

    Kantor – Baránek, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař – Sklenička – Lukeš, Nejezchleb, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček (C), Jurčík, Matoušek – Doležal, Válek, Hořava. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Litvínov s Kantorem v brance a stále bez zraněných Kubáta, Hübla a Havlíčka, plus Gerháta, který teprve začal trénovat. Lépe zahájili domácí, hosté se osmělili až ve třetí minutě. Dvě minuty na to se ale sám před Škarka kolem Šidlíka protáhl Nejezchleb! Volil zakončení "Forsbergem", avšak gólman puk betonem zastavil.

První dvě vyloučení v zápase přišla rychle za sebou. Přesilovku Vervy si vykoledoval Matoušek, ale chvíli na to musel ven za postrčení protihráče Nejezchleb. Škoda.

Ve 14. minutě se proti Kubalíkovi blýskla Kantorova lapačka. Horší bylo, že v téže minutě byl zraněn Gula, jihlavský hráč jej nechtěně v pádu zasáhl holí v obličeji a na ledě se objevila krev. Nevylučovalo se, Gula ve hře po ošetření pokračoval. V 18. minutě měla dobré střídání Hanzlova řada. Pár vteřin před koncem třetiny ukončil úvodní dějství střelou Protasenja.

Po změně stran začali znovu lépe Jihlavští, už po několika vteřinách se dostal sám před Kantora Skořepa. Tři minuty na to vyjížděl zpoza branky do nebezpečné střelecké pozice Hubáček, ale v rozhodující chvíli se mu smekla brusle.

Chvíli na to zaváhal v rozehrávce Škarek, tísněnému Doležalovi se už odplata nepovedla. A pak se poprvé měnilo skóre. Nastřelení protihráče v útočném pásmu přineslo jihlavský kontr s dobrou kombinací v závěru akce a Žálčíkovou koncovkou do odkryté klece, 1:0.

Litvínov přepnul na vyšší stupeň, Černý našel Nichollse a ve 28. minutě se před Škarkem všechno vařilo, jenže puk zůstal i po skrumáži před brankovou čarou. Ve 31. minutě jeli Nicholls s Hanzlem dva na jednoho, zakončoval první, ale neúspěšně.

Pak se zase nadechla Dukla a bylo to 2:0, protože Kubalík ukázal u branky zdravou drzost i rychlé ruce.

Válek následně v pádu nabil zpoza klece Pilařovi, jeho bombu s námahou vytěsnil Škarek mimo tyče. Neujala se ani Lukešova bekhendová koncovka. Poté se po více než třiceti minutách vylučovalo. Jurčík a sedm vteřin před koncem třetiny na druhé straně Macík.

Jedinou dvouminutovou přesilovku v zápase Litvínov po přestávce využil! A jak... Stálo to za to: ťukes Lukeš – Trávníček – Nejezchleb a snížení na 2:1 postavily tým na nohy.

Lámal se zápas: Hanzl se uvolnil, vykličkoval do šance, po něm měl možnost i Trávníček... Oba měli na holi vyrovnání, ale hosté se ho nedočkali. Štěstíčko se odklonilo, pak i v podobě dvou vyloučení.

Dietzovo ještě tým ubránil, Gulovo za vyhození puku do hlediště už ne, 3:1. Pečeť výsledku přišla po tečované střele od modré čáry v závěru zápasu.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Vlk: "Jsme spokojeni s výsledkem, ale vítězství se nerodilo lehce. První třetina byla z naší strany trochu upachtěná. Poté, co jsme vstřelili první gól, jsme se trochu uklidnili. Škoda vyloučení před koncem druhé třetiny, v oslabení jsme pak inkasovali. To byla situace, která by se neměla stávat a měla by se řešit úplně jinak. Jinak si ale hráči zaslouží dík, od druhé třetiny předváděli cílevědomý tlak."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Myslím, že Jihlava vyhrála zaslouženě. První třetina sice skončila bez branek, ale v druhé nám soupeř dvakrát ujel, dal dvě branky a to ho dostalo na koně. Na začátku třetí části jsme snížili, ale to nejhorší, co se mohlo stát, bylo za stavu 1:2 zbytečné vyloučení Dietze a pak jsme ještě na naší střídačku vyhodili puk. To nás zabrzdilo. Rozhodující byl gól na 1:3. Pak už Jihlava jen bránila. Z hlediska produktivity byla lepší než my a zaslouženě vyhrála. Situace v tabulce není příjemná, ale musíme se s ní poprat."

Fanshop