Zápasy 30. 01. 2018, Redakce

Litvínov má první bod

Sérii porážek v novém roce Verva nepřerušila, ale konečně alespoň bodovala. Tým v zápase se Zlínem dvakrát dotáhl ztrátu - poprvé dvougólovou, podruhé jednobrankovou osm vteřin před koncem. Prodloužení rozhodl Ondráček.

45. kolo, 30.01.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
3 4p
  • Třetiny

    0:1, 2:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Šesták, Iberer – Kubát, Gula – Baránek, Čutta – Doudera – Lukeš, Hübl, Jánský – Růžička, Mikúš, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Válek, Havelka. Připraven Soukup. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Kašík - Ferenc, Freibergs – Nosek, Valenta – Žižka, Řezníček – Matějíček – Šťastný, Honejsek, Bukarts – Okál, Fořt, Veselý (C) – Ondráček, Popelka, Kubiš – Illo, Fryšara, Klhůfek. Připraven Štůrala. Trenéři Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira


Reportáž

Peter Jánský se vrátil po 25 dnech do hry z marodky, naposledy naskočil 5. ledna proti Pardubicím. Verva se uvedla šancí Mikúše ve 4. minutě, kterého uvolnil Kubát. Atakovaný domácí hráč ji neproměnil. V 6. minutě se uvolnil Jánský na pravém křídle, Kašík jeho následnou střelu vyrazil. Kantor předvedl v polovině třetiny pěkný zákrok proti Matějíčkovi.

Pak už se měnilo skóre, Fryšara z pravého kruhu střelou na bližší tyč otevřel účet zápasu, 0:1. Litvínov přidal, Gerhát tečoval před brankou střelu od modré čáry a Kubát v dobré střelecké pozici mířil mimo.

Druhá část začala zlínským tlakem, který ale neutralizoval pozorný Kantor. Prvním vyloučeným byl Freibergs, Lukeš přihrál Hüblovi, ale tomu se nepodařilo protlačit puk do odkryté branky.

Klhůfek jel sám! Nemířil přesně, přesto se Berani druhého gólu dočkali. Baránek dostal zvýšený trest za zákrok kvalifikovaný jako zásah do hlavy. Po 48 vteřinách k němu přisedl Lukeš, kterému se jeho vyloučení hodně nepozdávalo, ale ven musel. Kantor dvakrát odolal, na dorážku volného Ference zblízka už ale nestačil, 0:2.

Přesto se nakonec šlo do kabiny za úplně jiného stavu. I proto, že Matějíček v pokračující klasické přesilovce sám před Kantorem s bekhendovým blafákem neuspěl.

Pak už se prosadili domácí, Hanzl zakončil pěknou kombinaci Mikúše s Růžičkou a nastartoval černožluté. Jurčík ještě ve své možnosti neuspěl, pak si s ním ale vyměnil puk Gerhát a krásně si najel na jeho střílenou přihrávku, kterou tečí usměrnil do sítě, 2:2!

V poslední minutě ještě fauloval Ferenc. Přesilovku Severočeši po přestávce nevyužili a pak byli hosté o něco aktivnější. Ve 47. minutě z otočky uspěl Šťastný, 2:3. Litvínovské úsilí odvrátit dvanáctou porážku v řadě posílil v závěru Valentův trest, v 57. minutě jej kvůli zranění musel na trestné lavici zastoupit Popelka.

Verva přesilovku nevyužila, ale v pokračující power play bez brankáře přece jen dostala puk do sítě. Mikúšovu střelu usměrnil Hübl, 3:3! "Uhýbal jsem, puk mi zavadil myslím o ruku a šel dolů, snad mezi betony brankáře a do sítě." Sudí si ještě nechali přezkoumat záznam hry, gól po něm platil.

Prodloužení se pro sebe snažily rozhodnout oba týmy, Vervu několikrát podržel Kantor. Povedlo se to po propadu v útočném pásmu domácích zlínskému Ondráčkovi ze sólového nájezdu.

František Gerhát: "Náš první bod v roce 2018? Strašné... Ale jsme rádi, že alespoň ten jeden máme, dnes jsme si ho zasloužili. Škoda, že jsme nepřidali ještě druhý."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "První třetina nebyla z našeho pohledu vůbec špatná, přestože jsme prohrávali 1:0. Očekávali jsme, že do druhé třetiny půjdeme s větším tlakem, bohužel jsme se nechali vyloučit a inkasovali jsme ve třech. Bylo vidět, že to hráči nechtějí vzdát a nevzdali, srovnali jsme výsledek na 2:2. Pak jsme dostali gól z otočky, ale bojovali jsme až do posledních vteřin a povedlo se nám vyrovnat. Prodloužení už je vabank, komu se to povede víc zkombinovat, přehrát. Bohužel jsme to nebyli a prohráli jsme. Co přišly poslední posily se mužstvo postupně zvedá, i jeho sebevědomí. Zápas už vypadal jinak než ty předchozí."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Robert Svoboda: "Jsme spokojeni se ziskem dvou bodů. Vyvíjelo se to docela pro nás příznivě, vedli jsme a pak z přesilovky pět na tři dali na 2:0. Domácí se pak rychle vrátili do zápasu díky našim chybám v obranném pásmu. Pak to bylo otevřené. Samozřejmě že nás trochu mrzí gól 8 vteřin před koncem z power play, ale jsme spokojeni se dvěma body."

Fanshop