Zápasy 06. 03. 2018, Redakce, foto: J. Jindra

Z Chomutova znovu se dvěma body

Mladý obránce Lukáš Doudera rozhodl v prodloužení derby v Chomutově. Dvakrát se trefil Juraj Mikúš a Verva se stejně jako před měsícem vrací z ledu Pirátů se dvěma body.

P-out 1, 06.03.2018, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 4p
  • Třetiny

    2:1, 0:2, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Š. Lukeš – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, Chalupa – Havel, V. Růžička ml., Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko. Připraven Pavlát. Trenéři V. Růžička st., Martínek, Šťastný

  • Sestava hostů

    Petrásek – Iberer, Sklenička - Šesták, Čutta – Baránek, Doudera - Gula - F. Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček (C), Gerhát, M. Růžička - Černý, Mikúš, Hanzl – Jurčík, Válek, Řehoř. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Další díl bratrského souboje Štěpána a Františka Lukešových začal lépe pro hosty, Hüblova formace zatlačila hned při prvním střídání soupeře. Pak si puk po ráně zdálky poprvé v zápase potěžkal i na druhé straně brankář Petrásek.

Ve 3. minutě dokumentoval aktivitu Vervy dvakrát Válek. Podruhé zachytil Lukešovu rozehrávku, ale gólman se proti jeho střele z úhlu stihl včas dobře postavit a svou chybu napravil.

Ve 4. minutě obrovská šance žlutých! Hübl se protáhl sám před branku, ale její strážce byl úspěšnější. Následoval menší rozbroj mezi Skleničkou a Skokanem a pak už gól: Mikúš ukázal, že mu střelecký prach v Litvínově stále nezvlhl, po Gulově střele uspěl při dorážce, 0:1.

Po dalším Válkově výpadu ohrozil zase Petráska bekhendem rychlý Šťovíček. Pak se začalo vylučovat. Čuttův trest Verva ubránila, a Mikúšův ani nemusela, protože k němu za 7 vteřin přisedl chomutovský Růžička, který podrazil Černého. Lukešova rána při hře čtyři na čtyři natropila jeho bratrovi v kleci starosti; pro hosty pak byla škoda, že Hübl netrefil dorážku.

Petrásek si poradil s Laukovou dělovkou a na domácí se usmálo štěstí při Trávníčkově trestu: Růžičkův švih od modré čáry tečoval Skokan, 1:1. Odpovědět se snažil Mikúš a další litvínovské možnosti měly přijít poté, co Huml podrazil Řehoře. Jenže stal se opak, z brejku uspěl po Laukově přihrávce zblízka Šťovíček, 2:1. Růžička a Hübl se snažili o odplatu, marně.

Po změně stran se to ale povedlo. Lukeš se hned ve 21. minutě pěkně uvolnil, mířil ještě vedle, jeho parťákovi z útoku Hüblovi se však při jejich dalším střídání už vedlo lépe a srovnal stav na 2:2. Obhodil si Lauka a krásně zavěsil.

Jurčík se snažil dokonat obrat, ale puk přes gólmana do sítě zblízka neprocpal. Sám byl pak vyloučen. V oslabení mohl přidat svůj druhý gól po Mrázkově zaváhání Hübl.

Po polovině utkání se přiostřilo. Už ve 27. minutě došlo po Jurčíkově nedovoleném zákroku k první větší strkanici. Hlava pak ve 33. minutě nešetrně zasáhl do hlavy Gerháta, který zůstal ležet na ledě a pak odjel do kabiny.

Dlouhou přesilovku přerušily a krátily Lukešovy tresty, nejprve za vyseknutí hole a pak v jediném okamžiku za sekání a krosček. Přesto Verva přesilovku využila, Mikúš si vyměnil puk s Ibererem a zdálky využil clony před gólmanem, 2:3.

Když inkasoval dvě minuty i Baránek, na konci třetiny rázem hráli Piráti ve výhodě čtyři na tři a pak přes minutu pět na tři. Gólově se ale neprosadili. Největší šanci zlikvidoval Vantuchovi Petrásek vleže. Litvínov a jeho fanoušci si tak zase po čase mohli užívat vedení před třetí třetinou.

Ve třetí části pomohla nejprve tyč Petráskovi, pak se ale při Baránkově vyloučení prosadil zblízka z úhlu střelou do odkryté klece štírek Lauko, 3:3.

Žlutočerná smůla: Hübl se efektně obtočil kolem Chalupy, ale bekhend našel jen připraveného mladého Lukeše. A pak dvojnásobný pech: při Skokanově trestu Mikúš i Hübl orazítkovali brankovou konstrukci... Mikúš tak přišel o hattrick. Prodloužení pak už nikdo neodvrátil.

Nájezdy však ano! Hübl podržel puk v útočném pásmu, přenechal jej Douderovi a ten švihem utkání rozhodl, 3:4. Výhra Boleslavi přesto znamená, že Litvínov bude definitivně hrát baráž.

Druhý zápas: Ml. Boleslav - Jihlava 5:1.

Tabulka po 53. kole: 11. Chomutov 69 bodů, 12. Ml. Boleslav 68 bodů, 13. Jihlava 57 bodů, 14. Litvínov 52 bodů

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Martínek: "Neodehráli jsme dobré utkání. Zase derby s Litvínovem vyhráli hosté, to už je tradice. Můžeme být jenom rádi za to, kolik máme bodů, protože nejsme v optimální pohodě. Musíme uhrát ještě jeden zápas, abychom měli klid."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Jsem rád, že jsme se vzpamatovali z poslední prohry v Brně, kde jsme nepředvedli dobrý výkon. Proti Chomutovu to bylo vyrovnané. Vedli jsme, prohrávali a zase vedli, takže je škoda, že se nám nepodařilo udržet vedení v základním čase. Ale jsem rádi za výhru."

Fanshop