Zápasy 16. 11. 2018, Tereza Čubanová

Verva neuspěla v Olomouci

Olomouc - První víkendový zápas na Moravě Vervě nevyšel. Po sedmigólové nadílce Karlovým Varům dokázali severočeši Kohoutům vsítit pouze jeden. Trefil se Lukáš Válek. Chemici tak neberou ani bod a musí se začít soustředit na druhé utkání s Třincem, které se hraje již zítra.

19. kolo, 16.11.2018, Zimní stadión, Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 0:1
  • Střely na branku

    34:33
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4271

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 57. Válek (Petružálek)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3

  • Rozhodčí

    Pešina, Úlehla – Tošenovjan, Hlavatý

  • Sestava domácích

    Konrád (Lukáš) – Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Škůrek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Strapáč, Kolouch, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Holec.

  • Sestava hostů

    Janus (Hanuljak) – Ščotka, Porseland, Baránek, Hunkes, Suchánek, Romančík, L. Doudera – Válek, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.


Reportáž

Litvínov vstoupil do utkání aktivněji. Jenže netrvalo dlouho a Olomouc dokázala hostující tým pořádně zaskočit. Hübl se zmocnil puku, ale přihrál pouze na rozjetého Davida Ostřížka, jenž zamířil do pravého horního rohu a otevřel tak skóré dnešního souboje. Poté vyslal nebezpečnou střelu na Konráda Hübl. Na druhé straně ohrozil Januse Tomeček. Krátce na to jel olomoucký Nahodil sám na brankaře, Janus si s jeho střelou velmi dobře poradil. Špatná rozehrávka Litvínova dostala Olomouc znovu do šance, strážce litvínovské svatyně i tuto nepříjemnou situaci ustál. 

Hráči jezdili nahoru dolů, ale žádné větší šance si na ledě nevytvořili. První faul zápasu přišel v čase 13:45 pro olomouckého Knotka, který sekl bývalého spoluhráče Mikúše. Kohouti se v oslabená dostali do přečíslení dva na jednoho, Kolouch ale těsně minul branku. Verva ve své výhodě nedokázala nic vymyslet, a tak Olomouc v této chvíli stále vedla o jednu branku. Do konce první třetiny měli hru pod kontrolou Kohouti, a navíc po faulu Hübla dostali výhodu přesilové hry. Skórovat nedokázali a odešli tak do kabin s jednobrankovým náskokem. 

Do druhé třetiny vlétli lépe domácí. Nepříjemná situace nastala na ledě pro obránce Suchánka, který byl zasažen pukem do oblasti hrudníku. Nakonec odjel na střídačku po svých. To ale nebyla jediná špatná zpráva pro Litvínov. Po střele Knotka z mezikruží Janus nevěděl, kde je puk, který nakonec našel Tomáš Dujsík a poslal ho do odkryté klece. Následovala krátká přestávka, poté co hokejisté rozbili plexisklo u trestné lavice. Pokračování zápasu začalo hned výhodou pro Kohouty, díky faulu Romančíka. Tuto výhodu dokázali domácí hráčí využít. Janus vyrazil ránu Škůrka, která dolétla přímo na Jana Knotka, který doklepl kotouč do nehlídané sítě. Oba celky se provinili zakázaným uvolněním. 

Myšák pak prověřil Konráda střelou z mezikruží. Válek dostal skvělou přihrávku mezi kruhy, jeho pokus ale neskončil úspěchem. Další nepříjemný moment příšel pro hostující celek, když dostal Romančík ránu pukem do obličeji od svého spoluhráče. Mnoho krve zůstalo na ledě a Romančík musel odjet za asistence záchranářů do útrob stadionu. Litvínovští se dostali do útoku a Škůrek si musel pomoci nedovoleným zákrokem. Začala tedy přesilová hra pro Vervu. Z ní chemici nedokázali nic vytěžit a tak druhá dvacetiminutovka končí za stavu 3:0 pro Olomouc.

První šance poslední části příšla ve 43. minutě, Konrád přikryl puk pod lapačku. Mikúš se dostal ke střele z hranice brankoviště a litvínovští hráčí se už začali radovat. Jenže Konrád puk udržel před čárou. Krátce na to dostal Litvínov šanci na vylepšení skóré, když se podražením provinil Kolouch. A opět ve vlastním oslabení ujel sám na branku Burian, Janus naštěstí pro Litvínov vytáhl výborný zákrok betonem. Verva předvedla krásnou akci po které pálil Ščotka, nastřelil jen spojnici nad Konrádovým ramenem. 

Jenže po litvínovské přesilovce si týmy prohodily role. Dvě minuty pro změnu dostal Válek. To netrvalo příliš dlouho, protože trest dostal i Baránek a Olomouc tak dostala krátkou početní výhodu 5na3. Tu Kohouti nevyužili. Litvínov se držel v útočném pásmu, ale zakončit se hráčům nedařilo. Na druhé straně se dostal do šance Strapáč. V posledních minutách dokázala Verva ještě korigovat skóré. Z levého kruhu se dostal ke střele Lukáš Válek, a ten zamířil přesně. Gólový impuls zkazil faul Hübla a chemici šli znovu do čtyř. Ani jeden ze soupeřů už nestihl do konce utkání navýšit skóré, a tak se Kohouti mohou radovat z tříbodové výhry. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Zdeněk Moták

Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb i dostatek gólových šancí, které jsme ovšem bohužel neproměnili. Kdyby se to v některých případech povedlo, možná jsme mohli dohrát utkání ve větší pohodě. Po vynucené přestávce z důvodu opravy plexiskla jsme z nastavené hry trochu ustoupili, na druhé straně se ovšem i soupeř dokázal zlepšit. Zbytečně jsme mu na moje poměry dovolili srovnat hru. Jsem velmi rád, že jsme zvládli koncovku, po 12 dnech pauzy je to velmi důležitý úspěch.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

Nepodařilo se nám navázat na středeční utkání. Od začátku jsme neměli dobrý pohyb a myslím, že i ve všech ostatních herních činnostech byli domácí lepší. Naše hra se sice trošku zlepšila pět minut před koncem druhé třetiny i v následující periodě, ale domácí byli lepší a zasloužené podle mě vyhráli.

Fanshop