Zápasy 15. 09. 2019, Tereza Čubanová

Verva nedokázala skórovat, a ve druhém kole tak podlehla Plzni 0:2

Plzeň - Chemikům se dnes v Plzni vůbec nezadařilo. Indiáni přestříleli Litvínov 41:11. Díky skvělému Jaroslavu Janusovi skončil zápas rozdílem ,,pouze" dvou branek. Nikdo z černožlutých nenašel skulinku ve Frodlově brance, a tak z prvního venkovního utkání odjíždí Litvínov bez bodu.

2. kolo, 15.09.2019, LOGSPEED CZ Aréna Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    41:11
  • Vyloučení

    4:10
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5736

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 20. Mertl (V. Němec, Gulaš), 57. Gulaš (Pour)

  • Průběh zápasu

    2:0

  • Rozhodčí

    Pražák, Veselý – Brejcha, Jelínek

  • Sestava domácích

    Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Rob, Přikryl, Indrák – V. Němec, R. Vlach, Kantner – Straka, Kodýtek, Eberle – Heřman.

  • Sestava hostů

    Janus (Honzík) – Kubát, Jánošík, Ščotka, J. Říha, Baránek, L. Doudera, Trončinský – Trávníček (C), Helt, Jurčík – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Kašpar (A), Myšák, Jarůšek – M. Hanzl, J. Mikúš, Gerhát.


Reportáž

Úvodní buly vyhrála domácí Plzeň a hned se tlačila do útočného pásma. Ke střele se dostala až při svém druhém výpadu. A to už Hübl musel zasahovat nedovoleným zákrokem, a Plzeň tak dostala první výhodu přesilové hry. Domácí sehráli svou přesilovku slušně, dostali se do zajímavých střeleckých pozic, avšak na gól si indiáni museli počkat. Po skončení výhody se snažil Litvínov, ke střele se nikdo nakonec nedostal. 

Až první kdo střílel z hostujícího týmu byl Hanzl, v tuto chvíli byl poměr střel 1:7 pro Plzeň. 


Verva dostala šanci navýšit svůj počet střel, když fauloval plzeňský hráč a Litvínov dostal svou první výhodu. Tu ale nevyužil. Poté už litvínovští hráči zvedali ruce nad hlavu, když Říhova střela propadla za Frodlova záda. Jenže rozhodčí rozpažil, protože v brankovišti stál útočící hráč, a tak stav utkání zůstal bohužel pro chemiky 0:0. Po pár minutách se stejná situace opakovala i na druhé straně, gól nakonec také nebyl uznán pro hru vysokou holí. 

Pak Plzeň uzamknula Litvínov v jejím útočném pásmu a Verva se musela zuby nehry bránit! To se jim sice podařilo, jenže dvě minuty před koncem první třetiny byl nejprve vyloučen Lukeš, o pár vteřin později ho následoval Baránek. Verva si tak zkomplikovala konec první části. Trvalo asi půl minuty, když Němec nabil Tomášovi Mertlovi, který z první propálil Januse střelou k pravé tyči! Plzeň se tak ujala vedení 1:0. Do konce úvodní třetiny už se skóré nezměnilo. 

Plzeň začátkem druhé třetiny dohrávala svou přesilovou hru. Gól už z ní ale nepadl. Následoval nepohledný hokej nahoru dolů bez ohrožení branek. Ten ukončil faul Gulaše, který tak dal Litvínovu druhou výhodu v tomto zápase. Tu Verva nevyužila a navíc po jejím skončení usedl na trestnou lavici litvínovský Mikúš a zaútočit mohli indiáni. Přesilovka jim také nevyšla. Avšak i po skončené výhodě Plzeň zatlačila, gól z toho ale nevytěžila. Následoval opět faul, tentokrát na obou stranách. Oba týmy hrály tedy dvě minuty ve čtyřech. 

Největší šanci měl na hokejce Kašpar, který se dostal do samostatného úniku, ale svou šanci neproměnil. 


Na druhé straně Plzeň několikrát nebezpečně zaútočila na litvínovskou branku. Lukeš tuhle kanonádu musel zastavit až nedovoleným zákrokem, a tak Plzeň opět hrála přesilovou hru. Hosté se sice ubránili, ale Plzeň nepřestala tlačit. Tu opět museli litvínovští zastavit nedovoleným zákrokem. Tentokrát to byl Kašpar, kdo si odjel sednout na trestnou lavici. Domácím to znovu nevyšlo a Litvínov tedy i po druhé části stále ztrácel jen o jedinou branku.

Třetí třetina začala ve vysokém tempu, navrch měli stále domácí. To se odrazilo na dalších trestných minutách pro Litvínov. Domácí si se svou další přesilovkou neporadili. Litvínov měl tedy pořád šanci na vyrovnání. Jenže uplynulo pár minut a znovu to byl Mikúš, kdo si vysloužil dvě minuty a tím dovršil svůj trestný hattrick. Černožlutí své oslabení znovu se štěstím ustáli. Plzeň pak zahrála v šesti a Verva mohla zaútočit na vyrovnání. To se nestalo a navíc další trestné minuty dostal Kubát, takže se situace opět otočila. 

V tuto chvíli byl poměr střel 9:35 pro Plzeň. Janus svůj tým dřzel neuvěřitelně. 


Litvínov se pak zmocnil puku, ale tvořit hru mu dnes prostě nešlo, a tak o něj v zápětí zase přišel a byl z toho samostatný únik Moravčíka na druhé straně. Ten sice gólem neskončil, jenže to Plzeň mrzet nemuselo. Pour totiž posunul kotouč do brankoviště, kde se ho ujal Milan Gulaš a bekhendem ho poslal za Janusova záda! Vervě tedy zbyly pouze 3 minuty na možné vyrovnání skóré. To už se bohužel pro hostující tým nekonalo, a tak utkání skončilo výhrou Plzně 2:1. 

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň)

Pokud opomenu naší střeleckou aktivitu, jsme rádi za tři body a vítězný konec. Měli jsme spoustu šancí, dali jsme čtyři tyčky, avšak bylo z toho drama do poslední chvíle… Musíme si i přes výhru spoustu věci rozebrat. Bylo tam pár hluchých míst, toho se chceme příště vyvarovat. Poté se zaměříme na přesilové hry – 5 na 3 jsme sice využili, ale těch nevyužitých 5 na 4 bylo moc.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr (HC VERVA Litvínov)

Nastupovali jsme proti velice silnému soupeři, což nám Plzeň ukázala na Spartě. Dali jsme sice branku na začátku, bohužel neplatila. Soupeř nás nicméně tlačil po celou dobu zápasu. My jsme jednu třetinu strávili na trestné lavici, což nás stálo hodně sil a znemožnilo nám to poté s utkáním v závěru něco udělat.

Fanshop