Zápasy 18. 08. 2019, Ondřej Mach

Smolná porážka, Litvínov duel s Vladivostokem ztratil až v závěru

L i t v í n o v - V dalším přípravném klání se svěřenci trenéra Šlégra postavili ruskému Vladivostoku. Jako první šli do vedení hosté, zásluhou Hübla se černožlutým podařilo vyrovnat. Ve třetí třetině Verva musela dotahovat dvoubrankovou ztrátu, což se jí díky Hüblovi a Jánošíkovi povedlo. V závěru o těsném vítězství Admiralu rozhodl Vasilij Strelcov.

přát., 18.08.2019, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Admiral Vladivostok
HC VERVA Litvínov Admiral Vladivostok
3 4
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 2:3
  • Střely na branku

    32:30
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1571

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 40. Hübl (Lukeš, Jánošík), 44. Hübl (Gerhát), 51. Jánošík (Kubát, Lukeš)

    Branky a nahrávky Admiral Vladivostok: 16. Ljungh (Bakoš), 41. Vikharev (Bakoš, Ljungh), 41. Lomako (A. Strelcov, V. Strelcov), 59. V. Strelcov (A. Strelcov, Ljungh)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Šindel, Svoboda – Jelínek, Malý

  • Sestava domácích

    Janus (Honzík) – Kubát, Jánošík, Šesták, Říha, Baránek, Doudera – Lukeš, Hübl (A), Gerhát – Kašpar, Mikúš, Válek – Svoboda, Myšák, Hanzl – Trávníček (C), Jícha, Helt

  • Sestava hostů

    Veremčuk (Olkinuora) – Almguist, Kozlovskij, Lalonde, Delnov, Ugolnikov (A), Ljungh, Koževnikov, Glazačev (C), Vikharev, Lomako, Strelcov A., Mereskin (A), Strelcov V., Voronin, Djakov, Kalašnikov, Lapšin, Ibatullin, Ostrovskij, Lisin, Bakoš


Reportáž

Přípravný mač s ruským sokem začal v rychlém tempu, první vážnější šanci měl v šesté minutě domácí Myšák. Litvínovský talent se v bezprostřední blízkosti hostující branky dostal ke střele, zásluhou gólmana Veremčuka se ale skóre neměnilo. Ve 12. minutě byl vyloučen Jícha a Admiral měl před sebou první přesilovou hru. Ta se mu však hrubě nepovedla, černožlutí se bez problémů ubránili. 

Šanci na reparát dostali hosté o dvě minuty později, a to dokonce v podobě dvojnásobné početní výhody po faulech Jánošíka a Helta. Verva sice srdnatě bránila, půl minuty před koncem přesilové hry se ale prosadil Markus Ljungh. Švédský útočník dostal křižnou nahrávku od Bakoše a z pravé strany snadno trefil odkrytou domácí klec. V závěru prvního dějství ještě musel Janus vytasit několik těžkých zákroků, především díky němu ruský tým nezvýšil svůj náskok. 

Vstup do druhé třetiny lépe vyšel domácím. Svoboda dostal přihrávku zpoza branky, na Veremčuka ale nevyzrál. O slovo se přihlásil i ruský Admiral, Lalonde však střílenou nahrávku poslal jen do Janusovy hrudi. Další nebezpečnou akci zakončoval Válek, hostující brankář ale nadále zůstával stoprocentní. Nic na tom nezměnila ani přesilová hra Vervy, ve které dokonce několikrát musel zasahovat Janus. 

Druhý gól v utkání mohl přidat Ljungh, který se prokličkoval až před domácí svatyni. Slovenský brankář ve službách Vervy mu však skórovat nedovolil. Velké věci se začaly dít na konci druhé periody. Černožlutí nejprve ubránili oslabení a poté sami zatlačili Vladivostok. Tyč hostující brány trefil nejprve Baránek a poté Lukeš. Sedmnáct vteřin před druhou sirénou ale zafungovala osvědčená spolupráce František Lukeš - Viktor Hübl. Starší z dvojice dostal skvělou přihrávku a z dobré pozice už se nemýlil.

Gólový tajfun, jaký předvedli na startu poslední dvacetiminutovky hráči Vladivostoku, se vidí málokdy. Už po sedmnácti vteřinách hry našel Bakoš v podobné situaci jako při prvním gólu Denise Vikhareva, který tvrdou střelou mířil přesně. Pětatřicet sekund nato zasadil Admiral domácím další úder. Oleg Lomak zakončoval skvělou kombinaci a vymetl přesně horní růžek litvínovské branky. Opaření chemici po chvíli dokázali zareagovat. Gerhát viděl rozjetého Viktora Hübla a ten si vychutnal brankáře Veremčuka kličkou do bekhendu. 

Ve 46. minutě přišla další nepříjemnost pro domácí tým. Na trestnou lavici usedli Kašpar s Baránkem a Vladivostok čekala delší než minutová přesilovka pět na tři. Na jejím konci mohl z brejku skórovat navrátivší Kašpar, Veremčuk ale jeho střelu příklepem vytěsnil nad. Dlouhou dvojnásobnou přesilovku si deset minut před koncem zahrála i Verva a uspěla. Kubát posunul puk Adamu Jánošíkovi a slovenský bek propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnané klání spělo ke konci, tři minuty před třetí sirénou mohl rozhodnout Jícha. Minutu a půl před koncem Zimní stadion Ivana Hlinky oněměl. Vasilij Strelcov se dostal ke střele z otočky a jeho projektil zapadl přesně k tyči domácí branky. Litvínov tak v přípravě podlehl Vladivostoku 3:4.

Fanshop