Zápasy 02. 09. 2021, Šimon Kadeřávek

Rozhodly přesilovkové góly. Verva porazila Energii 3:1, dvěma brankami se blýskl Zdráhal

V rámci šestého přípravného utkání se Litvínov naposledy před startem Extraligy představil na domácím ledě. První dějství přineslo tři přesilovkové góly, dva na straně domácích, jeden si připsali karlovarští. Ve druhé části hry trápila oba týmy nepřesnost, nakonec se ale stačil prosadit znovu Zdráhal.

přát., 02.09.2021, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
3 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Lukeš (Pospíšil), 19. Zdráhal (Kudrna, Estephan), 38. Zdráhal (Kudrna)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 13. Rohan (Plutnar, Kupčo)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Micka, Petružálek – Dědek, Hnát

  • Sestava domácích

    Godla (Klika) – Demel, Irving, Stříteský, Hrbas, Kolář, Balinskis, Baláž – Pospíšil, Hübl "C", Lukeš "A", Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Sukel, Jarůšek, Stehlík, Gerhát, Zygmunt, Havelka

  • Sestava hostů

    Habal (40. Dybal) – Rohan "C", Plutnar, Hanousek, Dlapa, Weinhold, Havlín, Vodička – Krajčík, Hladonik, Miškář, Kupčo, Průžek, Kulich, Beránek "A", Pořízek, Šik, Sloboda, Redlich "A", Osmík, Adámek


Reportáž

Úvodní buly získaly Karlovy Vary, nicméně první šanci si připsali domácí. Od modré prověřil Habala Demel. V další sekvenci hry viděli diváci několik šancí za sebou. Nejdříve zkoušel štěstí Stříteský, krátce na to vypálil Hrbas. Obráncovu ránu se ještě snažil tečovat jeden z útočníků, ale karlovarský brankář kotouč za svá záda nepustil.

Důležité početní výhody

Předvedla se také Energie, Průžek získal puk před brankou a snažil se vymanévrovat do šance. Nakonec se objevil sám před Godlou, maskovaný muž ale nedal hostujícímu hráči šanci. Chemici byli lepším týmem, jejich rozjezd ale brzdila nepřesnost, na vlastní kůži ji otestoval Hrbas. Letošní posila těsně minula odkrytou branku.

První gól měl na holi Stehlík, který vyrazil sám na Habala, svým projektilem ale orazítkoval jen plexisklo za brankářem. Skóre se přeci jen měnilo, v 10. minutě odjel na trestnou lavici Kupčo a Verva početní výhodu rázem využila. Pospíšil našel zpoza branky Františka Lukeše a zkušený forvard už jen doklepl kotouč do sítě.

Po vstřelené brance pro změnu faulovali hosté, litvínovskou trestnou navštívil Kudrna. Stejně jako v případě Kupča se jednalo o chvilkovou záležitost, protože Energie prostřelila Godlu. Ruce nad hlavu zvedal Martin Rohan, jehož rána prošla přes obránce až do sítě. Po vyrovnání se opět vylučovalo na straně chemiků, dvě minuty obdržel Sukeľ. Verva ale oslabení zvládla.

Domácí za odměnu obdrželi přesilovou hru, během níž si vypracovali několik šancí. Třešničkou prvního dějství ale byla branka Patrika Zdráhala, mladý útočník zužitkoval nahrávku Kudrny a suverénně zastrčil kotouč do odkryté klece.

A zase ten Zdráhal!

Druhá část hry začala opatrněji, týmům se nedařilo vypracovat si výraznější útok, a tak to hráči zkoušeli z dálky. Vodičkovu ránu napodobil Demel, ani jedna šance nebyla korunována úspěchem. Ve 25. minutě vyhodil Osmík kotouč mimo hrací plochu a Verva měla početní převahu. V přesilovce se domácí marně snažili roztavit pevný obranný val.

Prostřední dvacetiminutovce chyběly výraznější šance. V polovině utkání se připomněl Kupčo, ale jeho ránu zlikvidoval Godla. Další minuty přinesly vyloučení Irvinga, který nebezpečně manipuloval svou holí. Přesilovou hru načal velmi dobře Hladonik, protože z mezikruží zkoušel překvapit Godlu.

Domácí trápila nedisciplinovanost, protože Irvinga mezi časoměřiči vystřídal Stříteský. Na druhou stranu Verva nezáviděníhodnou situaci zvládla a dokázala zkrotit karlovarské ataky. Pět minut před koncem musel za plexisklo hostující Hanousek a Litvínov znovu zahrozil. Kudrna našel rozjetého Patrika Zdráhala, který pořádnou dělovkou vymetl horní růžek.

Udržovací konec

Energie vstoupila do poslední třetiny lépe, gól se jí však vstřelit nepodařilo. Za domácí se snažil Straka, jeho pokus ale skončil v lapačce karlovarského brankáře. K vidění byly tuhé boje o kotouč, v jednu chvíli vyrazil ku Godlovi Průžek, ale ani jeho rána nedošla svému cíli. Svého spoluhráče napodobil Šik, nicméně slovenský brankář byl připraven.

Karlovy Vary v posledních pěti minutách jako kdyby ožily, Hladonik obdržel pocukrovanou nahrávku do mezikruží. Ve druhé části akce už ale neměl štěstí, protože Godla si zkušeně povyjel. Těsně před koncem zápasu zamířil na trestnou lavici Demel, důvodem bylo vystřelení puku mimo hrací plochu. Paradoxně v oslabení překvapil karlovarského brankáře Zygmunt, polský reprezentant ujel obranně a otestoval tvrdost betonů.

Fanshop