Zápasy 03. 01. 2024, Kamila Stříteská

Litvínov nestačil na Karlovy Vary a padl v podkrušnohorském derby

První utkání letošního roce hostil Litvínov v podkrušnohorském derby Karlovy Vary. Hosté si už v první třetině vytvořili náskok, který dokázal stáhnout pouze Petr Koblasa, jenž byl jediným litvínovským střelcem. O další góly se postarala Energie, Verva tak padla 1:6.

47. kolo, 03.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
1 6
  • Třetiny

    1:3, 0:0, 0:3
  • Střely na branku

    31:25
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3810

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. Koblasa (Jaks)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 3. O. Procházka (Rachůnek), 6. Kofroň (Plutnar, Koffer), 7. O. Beránek (Jiskra), 47. O. Beránek (Černoch, Jiskra), 50. Jiskra (Rachůnek), 50. Jiskra (Černoch)

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6

  • Rozhodčí

    Obadal, Vrba – Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Tomek (50. Klika) – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Urban, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Šik, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Habal – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Pulpán, Bartejs, Rulík – Rachůnek, Gríger, Procházka – Jiskra, Černoch, Beránek – Redlich, Hladonik, Kružík – Koffer, Přikryl, Kofroň.


Reportáž

Litvínov nevstoupil do podkrušnohorského derby ideálně. Už ve 3. minutě lovil Matej Tomek kotouč v brance, když se svižnou ranou prosadil Ondřej Procházka - 0:1. Tlak energetiků neutichl, čehož dokázal využít obránce Michal Plutnar, když zachytil chybnou rozehrávku domácích a pohotovou ránou navýšil vedeni Energie - 0:2. Karlovarští pokračovali v ofenzivní hře a brzy přidali také třetí branku. Ondřej Beránek se obtočil kolem Tomka a dostal kotouč za jeho záda - 0:3. V 8. minutě se domácím podařilo snížit. Nahození Janise Jakse sklepl Petr Koblasa, jenž zasunul puk až za brankovou čáru - 1:3. Verva mohla brzy přidat další gól, když Stříteský chyboval v rozehrávce a dopředu uháněl Andrej Kudrna, který ale nedokázal najít recept na Vladislava Habala.

Závěr třetiny dohrála Verva v oslabení, které se chemikům podařilo ubránit i na začátku druhého dějství. Vzápětí se domácí znovu provinili nedovoleným zákrokem, ale i druhé oslabení Litvínov zvládl bez gólové újmy. Ve 25. minutě měl snížení na hokejce David Kaše, jenž orazítkoval pravou tyč za Habalovými zády. Přes velkou snahu na obou stranách se týmům nedařilo v koncovce. Poslední šanci druhé třetiny si připsal Tomáš Rachůnek, který ujel litvínovské obraně, zblízka se pokoušel prosadit mezi betony, ale Matej Tomek si připsal úspěšný zákrok a do závěrečné dvacetiminutovky si domácí odnesli dvoubrankové manko.

Do třetí třetiny vstoupila Verva s jasným cílem. Blízko snížení byl ve 44. minutě Nicolas Hlava, který z dobré střelecké pozice nedokázal z těsné blízkosti překonat Habala. Nakonec to byla Energie, která slavila další vstřelenou branku. Z kruhu nabil Jiří Černoch před branku, kde byl Ondřej Beránek, jenž pohotovou střelou překonal gólmana Litvínova - 1:4. A v 50. minutě Karlovarští navýšili vedení. V přesilové hře sehrála Energie dobrou kombinaci. Na konci akce stál Vít Jiskra, který vymetl pavučiny v horním rohu - 1:5. Necelých 30 vteřin potřebovali hosté k tomu, aby se znovu prosadili. A opět to byla souhra Černocha s Vítem Jiskrou, který se ujal odraženého kotouče v mezikruží a koncovce byl přesný - 1:6. Po šesté inkasované brance došlo k výměně brankářů na straně Litvínova a Mateje Tomka nahradil Lukáš Klika, který si tak odbyl svůj extraligový debut. Verva tak v prvním utkání letošního roku padla s Energií 1:6.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Rozhodl začátek utkání. Prvních deset minut, kdy soupeř vstřelil tři rychlé góly, a to rozhodlo. My jsme pak už nebyli schopní se do toho vrátit. Naše nastavení na tento zápas nebylo dobré. Nepracovali jsme tak, jako v předešlých zápasech. Extraliga je velice vyrovnaná a jakmile přestanete pracovat a nebudete do toho dávat srdíčko, tak vás soupeři porazí. Dnešní nastavení nebylo dobré a doufám, že jsme si to vybrali a příští zápas bude mnohem lepší.“

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Šik

„Jsme rádi, že jsme do nového roku vstoupili vítězně. Utkání se pro nás od začátku vyvíjelo dobře. Vstřelili jsme tři rychlé góly. Následně jsme inkasovali na 3:1 a trochu jsme si říkali, jestli to nebude jako poslední vzájemné utkání s Litvínovem. Naštěstí jsme pořád dodržovali to, co jsme si řekli před zápasem. Ač jsme minulý zápas prohráli, dokázali jsme navázat na dobré herní výkony z předchozích utkáních. Jsme rádi za dnešní výsledek.“

Fanshop