Po šesti letech se do Litvínova vrátil první hokejový výběr země.
První ze dvou utkání na Zimním stadiónu Ivana Hlinky se Švýcarskem rozhodla 53. minuta, ve které jedinou a proto vítěznou branku zápasu vstřelil Jiří Novotný.

V sobotu se hraje znovu, opět od 17:30 hodin, přijďte povzbudit český tým!

Při představování týmů sklidil největší potlesk necelých tří tisíc diváků litvínovský útočník Peter Jánský. 
Jeho tým v bílých dresech začal zápas aktivněji. Nezabrzdilo ho příliš ani první vyloučení (v 9. minutě Němec). V oslabení mohl po přečíslení otevřít skóre Škoula. Zakončoval už do odkryté klece, ale puk se odrazil zpátky do hry od tyčky a tribuny zklamaně vydechly.

V 11. minutě prokličkoval až před brankáře Stephana Slávista Vondrka, ale už nestačil přesněji zakončit. V 15. minutě si na zpětnou přihrávku najel Rachůnek, ostře z voleje vypálil, ale dobře postavený gólman vyrazil. Jeho protějšek Štěpánek byl rovněž bezchybný a tak zápas pokračoval za bezbrankového stavu.

Hadamczikův výběr se dočkal první přesilovky v 19. minutě (Déruns). Zatlačil čtveřici hráčů protivníka, ale skóre 0:0 do první přestávky vydrželo.

A nezměnila jej ani prostřední část hry, byť poměr zásahů brankářů byl hrozivých 5:14 v neprospěch Švýcarů.
Ve 24. minutě nadělala starosti strážci svatyně hostí tečovaná střela Dlouhého. Ve 27. minutě znovu pykal na trestné lavici Déruns. Novotný a hned po něm Jánský se zblízka snažili protlačit puk za brankovou čáru, ale bezúspěšně.

Ve 30. minutě měl obrovskou možnost Rachůnek, ale Stephan i vleže dokázal zachránit. Nedlouho poté měl další možnost Vondrka, ale červené světlo se nerozsvítilo ani v následné české přesilovce při vyloučení Vauclaira.

Ve 42. minutě se k bekhendové koncovce natlačil Sprünger, Štěpánek se překvapit nenechal. O minutu později se provinil Rubin, nedlouho po jeho návratu do hry další Švýcar Rütheman. Stephanovi znovu pomohla tyč a následně kryl i nebezpečnou dorážku. Pak byl několik vteřin bez hole, přesto udržel čisté konto, protože českým hráčům se na něj v tu chvíli vystřelit nepodařilo.

Ve 47. minutě minul klec z dorážky Vampola, další velká možnost. V 51. minutě byl vyloučen hříšník zápasu Déruns a to už souviselo s rozhodujícím momentem utkání.
Vteřinu po návratu provinilce vyzrál na Stephana Jiří Novotný po akci Vondrky a Čáslavy.

Ve zbývajícím čase si Česko dokázalo náskok pohlídat. Soupeř zkoušel ještě cosi vymyslet v oddechovém čase pět vteřin před vypršením 60. minuty, ale marně.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Petr Hubáček a Tobias Stephan.
Ceny jim předávali Jiří Šlégr, člen Triple Gold Clubu a bývalý vynikající reprezentační obránce, a ing. Martin Durčák, člen představenstva Unipetrol a.s. a jednatel společnosti Benzina, generálního partnera litvínovského klubu.