33. minuta rozhodla další šestibodovou bitvu na severu Čech. Benzina v ní za necelou půlminutku otočila zápas, ve kterém hosté vedli po Kůrkově nájezdu. Gureň a Viktor Hübl po parádní individuální akci rozhodli o třech životadárných bodech pro žlutočerné barvy.

Do hry poslali domácí trenéři i juniora Kafana, zahrál si v první třetině. Ta, ač  bojovná, branku nepřinesla. V její druhé polovině začali být nebezpečnější hosté a snajper Červenka nastřelil tyč Hüblovy svatyně.

Jakoby setrvačností z prvního dějství získali hosté po změně stran vedení. A zase v tom měl prsty neproduktivnější extraligový hokejista současnosti. Přihrál do brejku Kůrkovi a ten samostatný nájezd proměnil.

Litvínov dřel a po polovině utkání vybojoval obrat během půl minuty hry!
Nejprve tým využil práce Jánského v rohu kluziště, který získal kotouč na soupeři. Reichel následně přihrál před branku, kam si ideálně najel Miloslav Gureň a z voleje skóroval.

Ještě se Slavia neoklepala ze zklamání a už tu byl druhý úder. Viktor Hübl se elegantně dlouhou kličkou zbavil kanadského obránce Campbella podobně jako Jiří Šejba kanadského protihráče ve finále MS 1985. A sám před Slipčenkem nezaváhal, 2:1!

Hokej vyrostl, atmosféra se zvedla. Litvínov útočně ožil, zároveň však musel dávat pozor na bleskové brejky Slavie, v nichž vynikala dvojice Kůrka - Červenka a také Vondrka, všechno výborní bruslaři. Šance se střídaly na obou stranách.

Ve 38. minutě byl nedovoleně zastaven Červenka Skuhrovcem a sudí ukázali známé gesto: trestné střílení. Růžičkovu důvěru znovu získal litvínovský odchovanec Kůrka, ale Hübl jej tentokrát vychytal.

V posledním dějství se obraz hry nezměnil, diváci sledovali zajímavé utkání v němž šlo o mnoho a ve třetím dějství už o vše. V závěru duelu Slavia dvakrát faulovala a zdálo se, že domácí dohrají zápas v klidu. Po návratu Žižky na led však rozhodčí odhalili špatné litvínovské střídání, rázem se poměr sil srovnal a power play umožnila Slavii početní výhodu. V ní ještě zazvonila znovu tyč domácí klece! Smůly a nepřízně osudu už si ale Benzina asi v minulých kolech užila dost...

Velmi dobré utkání odehrál neudržitelný Peter Jánský, nabruslil kilometry a vždy ve velké rychlosti. Postaral se značnou měrou o první domácí gól. Stejně vidět byl na ledě slávista Roman Červenka.

Zápas navštívil předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Litvínov udržel výhru a po pěti porážkách zabral naplno. Znovu předvedl bleskové gólové vzepětí, po třech brankách Budějovicím za 107 vteřin dal tentokrát dva góly za 27. Dotáhl celky v tabulce před sebou a zpět do desítky se pokusí probojovat v pátek ve Zlíně. Do hry už bude moci nasadit Romana Vopata, kterému vypršel trest, ale laboruje ještě se zraněním.

V tabulce je nyní šest týmů okolo desátého místa v rozmezí pouhých dvou bodů...!

Nejlepší hráči: Viktor Hübl - Roman Červenka. Ceny věnoval partner zápasu, společnost Koberce Breno

Jiří Kučera: "Do zápasu jsme šli s tím, že dnes musíme vyhrát, protože jsme to pět utkání nedokázali. Dnes bylo důležité zvítězit a jsem rád, že se to povedlo. Tyhle zápasy jsou nesmírně důležité. Prohráli jsme s Kladnem nebo Brnem, jsme proto nesmírně šťastní, že to vyšlo dnes."

Jiří Čelanský
: "Sledovali jsme průměrné utkání. Obě mužstva se nenachází v optimální herní pohodě, takže to byl hodně bojovný zápas. Ztratili jsme body vlastně v jedné minutě a hlavně - na jeden gól nemůžeme vyhrát."