branky: 12. Lojek, 15. Kohn, 25. Květoň, 39. Varaďa, 41. Růžička, 43. Polanský - 59. Jánský

Pátou čtvrtfinálovou bitvu před nevyprodaným stadiónem zvládli na svém ledě lépe hokejisté Třince a ujali se v sérii vedení 3:2 na zápasy. V každé třetině dvakrát skórovali, teprve za stavu 6:0 korigoval stav po Jarešově střele Jánský. V pondělí se hraje znovu v Litvínově, v neděli ve 14 hodin začíná na toto utkání předprodej vstupenek!

Třinci se do sestavy vrátil Adamský, Litvínovu obránce Jiří Gula.

V očekávaně bouřlivé atmosféře plného stadiónu začal zápas. Dvě minuty se oba týmy spíše oťukávaly s několika technickými přestupky.

Domácí se poprvé dostali do tlaku ve 3. minutě. V šanci před Volkem se objevil Seman. Ve 4. minutě jsme po zákroku litvínovského gólmana viděli první šarvátku, sudí ji ocenili menšími tresty Gulovi a Polanskému.
Horší bylo, že v 5. minutě se rozhodčím nezdál Kubátův zákrok a poslali jej na dvě minuty odpočinout. Litvínov se však ubránil.

Po komerční přestávce v 7. minutě začala být znát na Ocelářích nervozita. Několik minut nepředvedli kloudnou akci a hosté se začali dostávat ke slovu. Škoda proto branky, která padla trochu nečekaně, Lojek prostřelil Volkeho.
Ve 13. minutě se dostali domácí do neúspěšného přečíslení a ve 14. minutě měl Litvínov první výhodu přesilovku po faulu Květoně. Ještě v téže minutě se ale provinil Černošek a chybu na obranné modré čáře při hře čtyři na čtyři využil Kohn. Jel od modré sám na branku a skóroval.

V 18. minutě zakončil akci dva na dva střelou Jenáček a 1:57 min. před koncem třetiny posali sudí za katr Kubinčáka za napadení. Postižený marně ukazoval, že sám přišel v souboji o přilbu.
37 vteřin před sirénou podrážel Zíb a dohrávalo se tak čtyři na čtyři. Po třinecké chybě v obranné třetině domácím divákům zatrnulo, ale Litvínov se snížení nedočkal.

Po změně stran byl vyloučen Martinka a dvě vteřiny před jeho návratem Květoň přidal třetí gól. Litvínov lépe než v první třetině pronikal středním pásmem, měl v něm více prostoru, ale nedařilo se mu v útoku se prosadit, ani při Peterkově vyloučení. V oslabení po trestu Lukeše zaútočil Majdan, Volke zase vychtal Poláka. 
Rovné dvě minuty před koncem třetiny byl vyloučen Jenáček a Varaďa po druhé chybě hostů v defenzívě dostal od Růžičky puk před odkrytou klec. Upravil na 4:0. Do přestávky byl navíc ještě vyloučen Trávníček.

Po změně stran dali trenéři podruhé v letošním play off šanci Jaroslavu Hüblovi. Debut mu brzy ztížil Růžička, dostal přihrávku sám před branku a pod horní tyčku skóroval.
Zápas byl rozhodnut a oba celky už mohly začít myslet na pondělní pokračování série. Polanský ranou z voleje po zachycení rozehrávky upravil na rozdíl z prvního zápasu.

Jaroslav Hübl se pak skvěle rozchytal při půldruhaminutovém oslabení tři na pět. Jak k němu došlo? 
Vopat dojel v souboji s Bonkem k brance a třinecký hráč po lehčím nárazu do tyčky upadl. Z jediného záznamu situace faul litvínovského kapitána postřehnutelný nebyl, sudí však zvedli ruku na znamení vyloučení a nakonec z trestné lavice poslali Vopata předčasně do kabiny. Půl minuty na to byl vyloučen Kubinčák, ale Litvínov se s podporou gólmana náporu soupeře ubránil.

Sám si pak zahrál dvojnásobnou přesilovku, když menší tresty ve stejném čase obdrželi Bonk a Polanský. Jarešovu střelu usměrnil za Hamerlíka Peter Jánský a korigoval stav na konečných 6:1.

Benzina se v pondělí 14. března od 17:30 hodin pokusí před svými skvělými diváky vynutit si sedmý rozhodující zápas. Doma v play off zatím hrála čtyřikrát a čtyřikrát zvítězila.
(ČT4 bude vysílat duel Slavia - Libnerec)

Tak přijďte povzbudit a nezapomeňte doma tleskadla! Série pokračuje.

Břetislav Kopřiva: "Od kluků to byl týmový výkon, všechny pětky hrály s velkým úsilím. Výsledek ale nemůžeme přeceňovat. Litvínov nás v některých momentech utkání dokázal zase zatlačit a musíme se tím zabývat. Ještě není rozhodnuto, série pokračuje. Samozřejmě jsme ale rádi za vítězství."

Jiří Kučera: "Soupeř začal agresivněji než minulé zápasy. Vynutil si tlak a z toho plynuly přesilovky, z nichž některé proměnil. A navíc na dva tři góly jsme mu nahráli sami, proto výsledek takto dopadl."