Oba úterní soupeři, litvínovská Verva i karlovarská Energie, prožívají nyní těžší období, v dlouhé soutěži ale nijak neobvyklé. Černožlutí jsou s 11 body jedenáctí a na rozdíl od soupeře už ochutnali obě strany hokejové mince. První čtyři kola vyšla nad očekávání (10 bodů), dalších pět se nedařilo (1 bod).
Zelenožlutí jsou se sedmi body poslední a na úspěšnou šňůru zatím čekají.
O to důležitější je pro oba celky úterní vzájemný souboj v rámci odloženého 1. kola, podkrušnohorské derby s pořadovým číslem 65.

Litvínov čeká na výhru pět zápasů. V tabulce pravdy není bilance týmu tragická (-1 bod), jen už to chce naplno zabrat. 
Změněné složení útoků pomohlo v Plzni k lepšímu výkonu, lepší střeleckou mušku ale zatím nepřičarovalo. Čtyři vstřelené góly v posledních pěti zápasech srazily produktivitu na momentálně nejhorší v extralize, byť naprázdno vyšlo mužstvo jen proti Třinci.

Vary za stejné období zvítězily "pouze" na Spartě. Naposledy doma Energie nestačila na Zlín, kterému podlehla 1:3. Inkasovala nejvíce branek ze všech mužstev a její celkovou nepříznivou bilanci ještě zkresluje fakt, že má odehrán o zápas víc.
Nejproduktivnějšími hráči jsou zatím Pech a Kumstát, kterých jakoby se mizérie netýkala (6+6), resp. (5+6) bodů.

Dobrá zpráva: Litvínovu se do hry vrací obránce Matěj Stříteský, marodka je prázdná. 
Jednotlivé útoky doznají změn oproti zápasu v Plzni, pohromadě by měla zůstat Hüblova řada s křídly Ručinským a Frolíkem, a Hanzlův mladý útok se slovenskými křídelníky Majdanem a Gerhátem. Také složení některých obranných dvojic bude jiné.
Do sestavy se tentokrát nevešli obránce Pojkar a útočník Hujsa.
Kanadskému bodování stále kraluje František Lukeš (2+8).

Vzpomínky na čtvrtfinálové série i jiné vypjaté vzájemné zápasy s Karlovými Vary ožijí v úterý v 17:30 na ZS Ivana Hlinky!
Kdo se stane králem Podkrušnohoří?