Premiérou nových litvínovských trenérů bude čtvrteční předehrávka 27. kola. Litvínov vstoupí na západě Čech do druhé poloviny základní části. Před třetím podkrušnohorským derby této sezóny je vzájemná bilance (výhry - porážky) nerozhodná 1:1. Na body je zatím letos úspěšnější Energie v poměru 4:2.

Litvínov doma porazil hráče z lázeňského města 4:3 po prodloužení, venku podlehl 2:6.

Karlovy Vary mohou věřit, že tým obrodila živá voda v podobě úterního vítězství nad Mladou Boleslaví, které Energie uštědřila tenisového "kanára" v podobě výhry 6:0.


Jako hlavní kouč povede v této sezóně poprvé tým do zápasu trenér Jiří Kučera: "Začneme zápas na šest obránců, Skuhrovec s Havelkou se budou svlékat, ale budou jen připraveni a uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Útočné řady necháváme ve stejném složení. A věříme samozřejmě v lepší výkon.

Ke koučinku uvedl: "Já mám rozhodující slovo ohledně sestavy. Při zápase budu mít na starosti útočníky a Viktor Lukeš obránce. S Jirkou Šlégrem sestavu a další záležitosti konzultujeme. Podle svých možností se bude snažit účastnit se co největšího počtu zápasů i tréninků."
Jiří Kučera se vzhledem ke své nové funkci v klubu vzdal postu asistenta u reprezentační "dvacítky", která se připravuje na světový šampionát.


Ve čtvrtek byli trenéři nuceni udělat ještě jednu změnu, místo Havelky, kterého trápí záda, bude k zápasu připraven Gula. Obranné dvojice by měli nastoupit ve složení: Kubát, Stříteský - Pojkar, Kousalík - Černošek, Brejčák.

Podkrušnohorské derby týmů, které v tabulce dělí dvě místa (11. - 13.), ale také jen dva body, můžete sledovat na stanici Nova Sport.