Tým už vlastně sérii přerušil, ale v jiné soutěži. Na evropskou scénu vstoupil Litvínov 21. srpna v Grenoblu a od té chvíle na ní jen vítězí. Ve Vídni to bylo už po páté v řadě.

A teď 11. místo a tři získané body velí zabrat i v nejvyšší domácí soutěži. Víkend nabízí dvě výzvy a šance: v pátek v 17:30 v Plzni a v neděli v 15:20 doma proti historicky největšímu rivalovi - pražské Spartě!
 
V Plzni si bývají zápasy podobné – obvykle početná návštěva, až fanaticky oddané publikum a na ledě proti žlutočerným tým indiánských bojovníků, kterým chybějí snad jen válečné barvy na tvářích.

Pravda, už je k zápasům nevede náčelník Straka se zástupcem Vlasákem. I tak ale Škodě vstup do nové sezóny vyšel. Alespoň první dvě kola. Smetla v nich v derby Karlovy Vary a vyhrála v Pardubicích.

Jenže pak Plzeň podlehla v domácí Home Monitoring aréně Liberci a nic nepřivezla ani z Olomouce. Takže jí nyní patří se šesti body sedmé místo v tabulce. Odhodlání Indiánů odmítnout třetí porážku v řadě bude doma určitě veliké.

Mužstvo v létě posílili mj. útočníci Marcel Hossa ze Švédska a také někdejší litvínovský hráč Jaroslav Kracík.
Ztrátami jsou naopak odchod reprezentačního forvarda Simona do Pittsburghu a obránce Mozíka do New Jersey. Gólman Mensator odešel na Kladno.

V minulém ročníku Plzeň proklouzla ze sedmého místa jen do předkola play off, kde ji překvapivě zastavila Mladá Boleslav.
Litvínov Západočechy v základní části třikrát porazil.
Přiveze v pátek první importované body?

V neděli přijede pod Krušné hory Sparta Praha. Odpolední utkání (15:20) bude opět zaměřeno na rodiny s dětmi. 
Přiveďte svou ratolest (do 12 let) na hokej nápaditě oblečenou na klubové motivy
Po 1. přestávce přijďte s dítětem do vestibulu vchodu B, kde budou pěkná oblečení odměněna dárky od klubu.