Zápasy 15. 02. 2023, Kamila Stříteská

Proti Hradci Králové Litvínov neskóroval, body zůstaly na východě Čech

Po reprezentační přestávce se Litvínov představil na půdě Hradce Králové. Chemikům se nepodařil vstup do zápasu a po dvaceti minutách hry prohrávali o dvě branky. I když se svěřenci Karla Mlejnka pokoušeli prosadit, recept na brankáře domácích se jim nepodařilo najít. Ve třetí třetině upravil skóre na konečný 3:0 exlitvínovský Matěj Chalupa.

46. kolo, 15.02.2023, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    25:27
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3862

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 11. R. Pavlík (Lalancette), 14. Zachar (Rosandić, Okuliar), 54. Chalupa (Kalina, Blain)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0

  • Rozhodčí

    Šír, Jaroš – Frodl, Gerát

  • Sestava domácích

    Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Zachar, Chalupa.

  • Sestava hostů

    M. Tomek – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt – Fronk


Reportáž

Litvínovští se pokoušeli o aktivní vstup do zápasu, což se jim také vcelku podařilo. První šanci utkání si vybojoval Andrej Kudrna, jenž zahrozil před Kiviahem, ale brankář Hradce Králové zakročil včas. Na druhé straně se ihned ozval Lalancette, ale svou ostrou střelou rozezněl pouze tyč od Tomkovy branky. Za Litvínov aktivní Kudrna se však nenechal zastrašit a dál se snažil najít recept na gólmana lvů, jeho střela z mezikruží ale úspěšná nebyla. V 11. minutě otevřel Mountfield gólový účet zápasu, když si Lalancette vyměnil kotouč s Radovanem Pavlíkem, jenž hbitou střelou k tyči propálil Mateje Tomka. O pár minut později ujel litvínovským hráčům Perret při hře čtyři na čtyři, ale brankář hostí přečetl jeho úmysly a nenechal se rozhodit. Posléze byli Hradečtí přesnější. Marek Zachar pálil z pravého kruhu a poslal kotouč nad Tomkovu vyrážku. Chemici měli v závěru první třetiny k dispozici početní převahu, ale tu se jim nepodařilo proměnit. Po dvaceti minutých hry prohráli svěřenci Karla Mlejnka v Hradci Králové o dvě branky.

Na první větší šanci prostřední části se čekalo až do 31. minuty. Ve vlastním oslabení se prosmýkl přes obránce až před Mateje Tomka Pilař, ale litvínovský brankář podržel svůj tým. Posléze byli Litvínovští blízko snížení gólového manka. Kudrna rána byla tečována hradeckým obráncem na hůl Jindřicha Abdula, ten měl na reakci málo času a nedokázal poslat puk za záda domácího brankáře. Hradečtí hokejisté byli aktivní i při hře v oslabení. Ve 36. minutě se v početní nevýhodě pokoušel prosadit z levého kruhu Perret, ale maskovaný muž mezi třemi tyčemi Litvínova schoval puk do bezpečí. Hlava ve stejné přesilové hře hostů inkasoval přihrávku na osu, ale proti němu se Kiviaho vytáhl zákrokem levým betonem. Dvě minuty před koncem druhé třetiny chyboval Zile na modré čáře a do útoku se opět hrnul dnes aktivní Perret, tváří tvář Tomkovi ale opět neuspěl. 

Střelecky aktivní Kudrna se snažil snížit gólové manko i v závěrečné dvacetiminutovce, ale Kiviaha se mu nepodařilo prostřelit. Domácí však nadále zůstali při chuti a chtěli svůj náskok ještě navýšit. Matej Tomek se nenechal překvapit a úspěšně čelil dalším pokusům hradeckých hokejistů. V 53. minutě převedl svou šikovnost Šimon Stránský, jehož zastavil až dobrý zákrok domácího brankáře. O minutu později litvínovský brankář vyrazil střelu Kaliny na hůl Matěje Chalupy, který se do poloodkryté klece nemýlil a zvýšil náskok Hradce Králové. Tříbrankové vedení Mountfield ubránil až do závěrečné sirény a před domácím publikem se radoval z plného bodového zisku.

Sestřih

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Petr Svoboda

Litvínov nám prvním střídáním trochu sebral vítr z plachet. My jsme na ně chtěli vlétnout, ale to se nestalo. Postupem třetiny jsme se do toho dostávali, vedli jsme 2:0, škoda že jsme nevyužili další šance, byly tam ještě dvě tyčky. Ve druhé třetině si myslím, že rozhodlo ubráněné oslabení. Litvínov měl nějaké šance, ale musím dnes pochválit hráče na oslabení a výborného Kiviho, který byl jak zeď a pochytal všechno, co mohl. Ve třetí třetině jsme se trochu zatáhli, byli jsme ustrašení, dávali jsme Litvínovu zbytečně moc prostoru, ale podařilo se nám dát ten třetí rozdílový gól a tam jsme se uklidnili a dotáhli to do vítězného konce. 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

Hradec teď hraje dobře, měli vítěznou šňůru, věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. První střídání jsme měli velice dobré, ale pak jsme na to nedokázali navázat. Celá první třetina nedopadla dobře, neměli jsme pohyb, prohrávali jsme souboje a to vlastně rozhodlo zápas. Snažili jsme se do toho dostat, ale nedokázali jsme si vytvořit větší šance. Vzniklo to hlavně tím, že jsme prohrávali osobní souboje, v obranném pásmu jsme nezískávali kotouče a v útočném pásmu jsme se nedokázali na kotouči udržet. 

Fanshop