Zápasy - Dorost 14. 09. 2019, Šimon Kadeřávek

Smolný zápas, Litvínov neudržel s Karlovými Vary vedení a prohrál 4:3

Druhé kolo ELIOD Extraligy dorostu svedlo dohromady dva týmy, kterým se start do nové sezony povedl. Černožlutí porazili kladenské Rytíře, Západočeši zase zvítězili nad Hvězdou Praha. První třetina vyzněla lépe pro hosty, nicméně Energie dokázala dotáhnout dvoubrankové manko. V samém závěru dokonce vstřelili domácí rozhodující gól a dokonali obrat.

2., 14.09.2019, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo Litvínov mládež
HC Energie Karlovy Vary Litvínov mládež
4 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 4:1
  • Střely na branku

    36:22
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    103

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 44. Sapoušek (Kupčo, Šmajda), 46. Remeš, 57. Šmajda (Rymon), 57. Šmajda (Remeš)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Vopat (Martínek, Dej), 38. Krocker (Kadár, Slavík), 58. Krocker (Slavík, Brouček)

  • Průběh zápasu

    0:2, 3:2, 3:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Němec - Pešek, Sýkora

  • Sestava domácích

    Kubát (Maleček) – Bulka, Dorot, Zolnaj, Hohl, Vogel, Houdek – Šmajda, Rymon, Remeš, Kupčo, Botoš, Príhoda, Matas, Sapoušek, März, Černý

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Hocelík, Kuchař, Kadár, Martínek, Hora, Werner, Minařík – Adámek, Slavík, Krocker, Dej, Vopat, Brouček, Kočárek, Postl, Beran, Špaček, Hauptvogel


Reportáž

Úvodní třetinu načali lépe hráči Karlových Varů, kteří už po dvou minutách prověřili litvínovského Čermáka. Poté se dostali ke slovu také Severočeši, ti se prezentovali pokusem Deje. O několik chvil později získali svěřenci trenéra Tvrzníka exkluzivní možnost. Remeš fauloval a zamířil na trestnou lavici. Následnou přesilovku zvládli dorostenci na jedničku. Dej prodloužil na Martínka, který našel v mezikruží Jana Vopata, černožlutý útočník tvrdou střelou překonal domácího brankáře.

Po využité početní převaze přišla další, ta se ale k těm úspěšným nepřidala. Ve druhé polovině třetiny se prvně provinili také hosté, a tak si i Energie vyzkoušela přesilovku. V té měl velmi blízko gólu Vogel, ale Čermák pohotovým zákrokem kotouč za svá záda nepustil.

Druhé dějství odstartoval rychlý a aktivní hokej. Hra se mnohdy přelívala z jedné strany na druhou. Toto mezidobí ukončil hvizd sudího, který zpozoroval Dejův faul. Litvínov musel hrát v oslabení, to však zvládl i díky tomu, že Energii nemohla založit pořádný útok. Sotva se hokejový vlak opět rozjel, musel ho zbrzdit rozhodčí, který vyloučil Horu za hákování.

Karlovarští nedokázali využít ani třetí přesilovku, a tak hozenou rukavici zvedli hosté. Když se počet hráčů na ledě vyrovnal, přišel faul ze strany Západočechů. Černožlutým trvalo skoro minutu a půl než našli recept, jak dostat puk za Kubáta. Úspěšným řešitelem se stal Marek Krocker, který zpracoval rychlou nahrávku od Kadára.

Kdo si myslel, že třetí část hry nepřinese žádné drama, šeredně se zmýlil. Už po třech minutách využil početní převahy domácí Robin Sopoušek. Energie byla dobita energií, což dokládá i branka z vlastního oslabení, kterou měl na svědomí Alexandr Remeš. Po pěti minutách bylo srovnáno a začínalo se od začátku.

Poslední pětiminutovku načalo vyloučení Deje. Smůla, kterou si domácí vybrali na začátku zápasu, byla pryč. Samuel Šmajda čistě prostřelil Čermáka a proměnil další přesilovou hru. Rychlou odpověď zařídil Marek Krocker, ke kterému doputoval puk od Slavíka. O deset vteřin později ukončil gólový kolotoč Samuel Šmajda, jehož ve výborné pozici našel Remeš. V samotném závěru už nedokázal Litvínov odpovědět a připsal si v novém ročníku první porážku.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Šik

„Měli jsme dobrý pohyb, vlétli jsme na soupeře a měli jsme nějaké šance a pár přesilovek. Našimi chybami v oslabení jsme inkasovali dva góly v 1. a 2. třetině, ale pořád jsme věřili, že budeme mít dobrý pohyb i ve 3. třetině a Litvínov porazíme. V poslední třetině jsme konečně dělali to, co chceme a bylo nám to vráceno vítězstvím 4:3. Samozřejmě bych chtěl pochválit i soupeře, bylo to utkání na vysoké úrovni.”

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

„Nehodnotí se mi to moc dobře. Vedli jsme 2:0 po dvou třetinách, 4:3 prohráli. Nevezeme ani bod, takže pro nás škoda. Ale byl to dobrý zápas, hodně rychlý. Vary výborně hrály a bruslily, s tím jsme měli od začátku problém. Dostali jsme se z přesilovek do vedení, ale ve 3. třetině jsme chtěli zkusit bruslit, podržet puky, což se nám nepovedlo. Vary daly rychle gól, vrátily se do zápasu a potom to už bylo kdo skoho. Za stavu 3:3 jsme udělali nesmyslnou chybu a prohráli jsme.”

Fanshop