Zápasy - Dorost 21. 09. 2019, Petr Význer

Dorost vítězí nad oblíbeným soupeřem! Kladenské PZ porazil 4:1

L i t v í n o v - Dorostenci na domácím hřišti přivítali PZ Kladno. V zápase plném spálených šancí se trefili čtyřikrát a do tabulky si připisují další 3 body.

4., 21.09.2019, Kladno
logo Litvínov mládež
logo PZ Kladno
Litvínov mládež PZ Kladno
4 1
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 2:1
  • Střely na branku

    45:16
  • Vyloučení

    2:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 5. Slavík (Brouček), 17. Adámek (Vopat, Skuhrovec), 42. Kadár (Hora, Brouček), 55. Brouček (Kuchař, Vopat)

    Branky a nahrávky PZ Kladno: 53. Cihelka (Zukriegel, Šilhavý)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Pavel Folk – Rudolf Tichý, David Dyršmíd

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Martínek, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík, Hauptvogel, Brouček, Špaček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Liemann (Hykel) – Melichna, Rubáček, Stich, Deniger, Horn, Šmejkal – Rynda, Zukriegel, Pospíšil, Cihelka, Hanousek, Jechumtál, Hrkal, Typolt, Šilhavý, Mikeska, Vosyka


Reportáž

Dorostenci vstoupili do utkání rychlou brankou. Broučkovu střelu Liemann ještě chytil, ale na dorážku Marka Slavíka nedosáhl. Litvínov i nadále pokračoval v aktivní ofenzivní hře, tu však na chvíli zbrzdil faulem Adámek. Začátek oslabení tomu tedy nasvědčoval, ale domácí byli aktivní i nadále. Vopat ujel s pukem do brejku a byl Stichem podražen. Trestné střílení. Toho se ujal sám Vopat. Rozjel se velice rozvážně a pokusil se o kličku do forhendu. Do kličky mu Liemann vložil hůl a překazil Vopatovi tuto šanci.

Chemici navyšovali počet šancí i dále. Adámkovu střelu vyrazil Liemann na Skuhrovce. Jeho střelu vyrazil na Vopata, který také neproměnil. Okolo Vopata se točila i další promarněná příležitost. Nikým nehlídaný stál těsně nad brankovištěm a prostřelil brankáře. Branku však neslavil, střela se zastavila o tyčku. Vopat neskóroval ani z brejku, do kterého byl vyslán Skuhrovcem. Tato situace ale brankou skončila, protože pohotový Martin Adámek dorazil touš za Liemannova záda.

Na začátku druhé třetiny se nechal vyloučit Krocker a opět se čekalo, že se Litvínov bude muset bránit. Opak byl pravdou. Liemann měl i v početní výhodě plné ruce a nohy práce. Už v plném počtu se do brejku mohl řítit Brouček, špatné zpracování mu v tom zabránilo a kladenští si mohli oddechnout.

Po faulech Vosyka a Denigera si Severočeši zahráli dvě přesilové hry v krátkém sledu za sebou. Brankou neskončila ani jedna. Co brankou skončit mohlo, byla akce Kladna, které na poslední chvíli vystavil stopku Špaček, když vyjel proti střele, na niž koukala odkrytá klec.

Ve třetí periodě opět přišlo rychlé vyloučení. Jechumtál hákoval Slavíka a daroval Litvínovu již 3. početní výhodu v zápase. Domácí výhodu jednoho muže na ledě využili krásnou brankou Jakuba Kadára. Ten od modré čáry vystřelil zápěstím do vrchní části branky. Liemann se za střelou jen bezmocně poohlédl. 

Kladno na tuto branku dokázalo po 10 minutách zareagovat. Milan Cihelka unikl pozornosti všech bránících hráčů a osamocen střílel z pravého kruhu do levé šibenice. Několik málo minut po vstřelené brance putoval na lavici hanby Deniger a Chemici měli další přesilovou hru. V ní padl opět gól z dorážky, když Liemann vyrazil Kuchařovu střelu přesně na Dominika Broučka, který puk uklidil do brány. Dalším vyloučeným na straně PZ Kladno byl Šmejkal. Během jeho trestu Litvínov pálil šance a pátý gól nepřidal. K dovršení takzvaného “bůra“ nepomohlo ani zvednutí aktivity v poslední minutě hry. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Dnes je jediné pozitivní to, že jsme vyhráli. Jinak se nám zápas vůbec nelíbil. Neproměňujeme šance. Nemůžeme hrát s tím přístupem, že máme v hlavách to, že je to o něco slabší soupeř. Musíme se naučit hrát pořád stejně, bojovat od začátku do konce a nečekat, že se soupeř porazí sám. Vítězství berme, super 3 body, ale výkon nebyl ideální."

logo PZ Kladno

PZ Kladno

Martin Procházka

"Měli jsme velice špatný vstup do utkání. Celou první třetinu jsme nehráli to, co jsme si řekli. Hráči neplnili úkoly, proto jsme také inkasovali dost laciné branky, které jsme v podstatě nabídli Litvínovu sami. Ve druhé třetině se to utkání trošku dorovnalo, i když opticky měl Litvínov stále více ze hry, ale hra už z naší strany byla trošku bojovnější. Nakonec druhá třetina skončila bez branek a ve třetí třetině už to byl takový boj. Bylo to o tom, kdo dá první branku, dřív jí dal nakonec Litvínov. Nám se podařilo jednu dát, ale přece jenom Litvínov tohle utkání vyhrál zaslouženě. My se z toho musíme ponaučit a myslím si, že je potřeba, aby jsme na tom dál pracovali, aby někteří hráči odstranili individuální chyby a zlepšili jsme celý týmový výkon."

Fanshop