Musíme se vrátit k malým, základním věcem a dělat je dobře. Musíme makat a jít tomu víc naproti, když nám to nejde podle představ. Chtít ještě víc, když nám to nejde, bojovat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu,“ popisoval jasný plán po čtvrté porážce za sebou kapitán Vervy.

Jako hlavní důvod z přechodu z rekordní série výher na vlnu porážek přitom vidí produktivitu v zakončení. „Úplně nám to nepadá. Řekl bych, že se musíme víc tlačit do brány a hrát jednoduše, být agresivnější. Věřím, že se bojovností a chtíčem vrátíme zpátky,“ doufá Sukeľ.

Přitom to byla právě Verva, kdo se s Vítkovicemi ujal na konci úvodní periody vedení, avšak ve zbytku duelu pálili přesně už jen hosté. „Nezačali jsme špatně. Začátek sice nebyl úplně ideální, ale první třetina skončila 1:0 pro nás. V té druhé jsme paradoxně začali pět minut výborně, kdy jsme hráli v útočném pásmu, ale šli jsme nakonec do kabin za stavu 1:3. Musíme si dávat pozor na propadávání a přečíslení, která nás stála zápas,“ litoval útočník s číslem 91.

Jak přechod z výher na porážky změnil rozpoložení kabiny? Samozřejmě nálada není ideální, ale ty tři zápasy předtím byly všechny vyrovnané a ubojované. Tentokrát nemůžeme být spokojení s výsledkem a předvedenou hrou. Něco jsme si k tomu samozřejmě řekli a věřím, že se to do dalších zápasů zlepší,“ nehledal výmluvy kapitán Litvínova.

Týmu přitom stále chybí jeden z klíčových hráčů, a to Ondřej Kaše: „Ondra nám chybí, ale nemůžeme házet všechno na něho. Musíme bojovat i za něho a ukázat, že jsme tým. Není to jen o jednom hráči, ale o celém kádru. Každý jeden se musí zlepšovat a jen tak se zlepšíme jako tým. Samozřejmě se z toho nehroutíme, makáme dál a nastavíme se co nejlépe na další zápas,“ dodal Matúš Sukeľ nakonec.