Právě Prorok byl ve 2. minutě prvním hráčem zápasu, který vystřelil na branku. Litvínov pak mohly hodně mrzet dvě neproměněné šance - Trávníčkova tyč z dorážky a následná příležitost Martince.

Pak se ke slovu dostali i domácí, ale naráželi na soustředěnou obranu a hlavně výborného Radka Fialu, který dostal příležitost před Kamilem Jarinou. První část tak skončila bez branek.

Za to ve druhé se rychle s góly roztrhl pytel. Boj o důležitý první zásah Litvínov opět prohrál, když krátce po přežitém oslabení přece jen inkasoval - skóre otevřel Hejduk. Hostující odpověď z hole Čalouna však trvala jen 62 vteřin - 1:1, asistence Gombár. 

Domácí pak strhli dvěma góly vedení na svou stranu, když při brance obránce Novotného žlutočerní protestovali proti postavení útočícího hráče v brankovišti, který Fialovi clonil - marně. Ze stejného důvodu přitom nebyl předtím uznán gól Jeřábkovým a Rosolovým svěřencům.

Nezlomeného ducha Chemopetrolu dokumentoval Hübl, který do třetí třetiny zkorigoval stav na 2:3 a udržel svému týmu naději alespoň na bod. U branky asistovali obránci Ťupa a Buzek.

Ambice soupeře zmrazil po změně stran Hemský a protože Litvínov se ani tentoktrát nedostal přes svou dvougólovou 'normu', musel se smířit s porážkou. Nikoli po špatném výkonu, jenže tabulka zoufale volá po bodech... Zápas sledovalo úctyhodných 8 823 diváků.

První krizi sezóny na podzim (6 zápasů bez výhry) zlomil Chemopetrol výhrou nad Jihlavou 2:0. Právě tento soupeř, který vzal naposledy nečekaně body Kladnu, přijede na zimní stadion Ivana Hlinky v úterý.

Martin Ručinský se definitivně omluvil z účasti na sobotním exhibičním utkání Česko - Slovensko a zkouší se dát dohromady na další zápasy.