Ing. Kornalík nejprve uvedl, že nadcházející sezóna je pro Litvínov jubilejní, pětačtyřicátá v nejvyšší soutěži. V úvodu se vrátil k některým informacím o klubu, které se v minulých dnech objevily v  tisku a byly nepřesné, tendenční a nepravdivé.

'K Jiřímu Šlégrovi bych chtěl uvést, že zájem jsme o něj měli a jednali jsme s ním o uzavření smlouvy. K dohodě nedošlo pouze z důvodu finančních požadavků hráče, které byly mimo možnosti naší společnosti. Požadavek pana Šlégra na výši základní odměny za sezónu, bez případných prémií, představoval 30 procent celkové částky na základní odměny hráčů celého týmu. Přesto se představenstvo jeho návrhem zabývalo a navrhlo podmínky, za kterých by bylo možné smlouvu uzavřít. Navrhovaná výše odměny, kdyby ji pan Šlégr přijal, by byla nejvyšší odměnou hráče v celém mužstvu. Pan Šlégr však takové podmínky odmítl. Souběžně jednal i s dalšími kluby v České republice i v zahraničí, pro většinu českých klubů však byly jeho finanční požadavky rovněž nepřijatelné, což v případě pražské Slavie bylo potvrzeno i v tisku. Jeho emocionální prohlášení v tisku a uvádění jiných než finančních důvodů neuzavření smlouvy proto považujeme za neupřímné a neprofesionální. Hlavním důvodem, proč jsme se nedohodli, byly hráčovy vysoké finanční požadavky.

Druhou pro nás nepříjemnou záležitostí bylo prohlášení některých litvínovských odchovanců o jejich plánech na pozvednutí litvínovského hokeje a získání mistrovského titulu.
Litvínov by si to určitě zasloužil. Bohužel tyto plány, které se v tisku poprvé objevily počátkem léta, nikdo s vedením klubu nekonzultoval ani nás o nich neinformoval. Proto jsme zorganizovali schůzku s těmito hráči, které se zúčastnili pánové Šlégr, Ručinský a Reichel, abychom se dozvěděli více o jejich záměrech a nedozvídali se to pouze z tisku; není tedy pravdou, že schůzka byla zorganizována z popudu těchto hráčů.
Na schůzce tito pánové své záměry nijak nekonkretizovali s poukazem na to, že návrat plánují až za tři roky a je to zatím předčasné. Snažili jsme se jim vysvětlit, že v naší společnosti existují určité rozhodovací pravomoci při jejím řízení, počínaje vlastníky, přes představenstvo až po vedení, se kterými by měli své záměry konzultovat.
Ze schůzky nebyly učiněny žádné závěry. O to více zarážející jsou proto následná prohlášení některých těchto hráčů v tisku.

Vedení společnosti má zájem na dobrých sportovních výsledcích klubu a z tohoto důvodu se nebrání spolupráci s odchovanci litvínovského hokeje a jeho bývalými hráči, a to včetně těch, kteří se uplatnili v zahraničí. Jsme připraveni uzavřít s nimi smlouvy za předpokladu, že v daném čase budou mít odpovídající sportovní výkonnost a jejich finanční požadavky budou přiměřené možnostem klubu. Neznamená to však, že tito hráči mají automatické právo kdykoli se vrátit do klubu za podmínek, které jim budou vyhovovat, nebo které si sami stanoví.

Třetí záležitostí, která byla ve sdělovacích prostředcích rovněž zmiňována, je problematika zimního stadiónu. Je jedním z nejstarších v republice, ledová plocha v hlavní hale byla postavena v roce 1955 a některé části a zařízení hlavní haly jsou stále původní. Z toho vyplývají problémy a skutečnost, že technický stav není dobrý.
Vedení společnosti se tím zabývá už více jak dva roky. Zpracovali jsme projektové studie na nezbytnou rekonstrukci a předložili svým vlastníkům návrhy na možnosti jejího financování a realizaci. Z předložených návrhů byla vlastníky na valné hromadě společnosti předběžně vybrána alternativa převedení zimních stadionů na město Litvínov, jako jediná reálná. Město bude lépe schopno shromáždit potřebné prostředky na rekonstrukci, včetně různých dotací, zejména těch z programů Evropské unie. V současné době se připravují smlouvy, definitivní potvrzení tohoto převodu by mělo proběhnout na městském zastupitelstvu v měsíci září a na valné hromadě společnosti HC Chemopetrol v měsíci říjnu.
Paralelně s  těmito aktivitami naší společnosti se objevily úvahy o výstavbě nové, multifunkční sportovní haly, a to ze strany některých představitelů města a také některých výše zmiňovaných hráčů. S námi však tuto eventualitu před jejím zveřejněním rovněž nikdo nekonzultoval. Vzali jsme ji na vědomí a ve spolupráci s městem ji začali zabudovávat do celkového programu rekonstrukce zimních stadiónů. Přivítali bychom výstavbu nové haly, protože by došlo ke zlepšení podmínek pro provozování ledního hokeje v Litvínově, vedení společnosti má ale určité pochybnosti, zda by město bylo schopno zabezpečit realizaci tak náročného projektu. Proto jako realisté ve spolupráci s městem pracujeme i na přípravě druhé alternativy, kterou je rekonstrukce stávajících dvou hal.'

Ing. Kornalík dále připomněl, že akciová společnost HC CHEMOPETROL vstupuje do nové sezóny ve stabilizované finanční situaci, včas dostává všem svým závazkům a ke konci roku bude i plně oddlužena. Finanční krytí je zabezpečeno, hlavním partnerem zůstává CHEMOPETROL, a.s.

Poté se dostal ke slovu trenér František Výborný.

O letní přípravě: 'Bylo to letos trochu jiné než loni, kdy jsme se od porážky 0:6 na Slavii stále postupně zvedali a navázali na to pak i v úvodu extraligy, který nám mimořádně vyšel. Letos nejsme tak vysoko, nepostoupili jsme v poháru, v některých zápasech byl výkon rozpačitý, ale to se stává. Mužstvo jsme doplnili o hráče, které jsme chtěli, hlavně v útoku. V obraně jsme se občas dopouštěli chyb, musíme s hráči stále pracovat a oni musí chtít pracovat na sobě. Příprava byla dostatečně dlouhá, chceme teď mužstvo stabilizovat a nějaké ty nedostatky nahradit bojovností.

O cílech do sezóny: 'Startovní čára je pro každého stejná, v pátek začínají všichni od nuly. Liga bude asi ještě vyrovnanější než loni. Takže si vůbec netroufám odhadnout, kde se kdo bude pohybovat, to by vám teď asi řekl každý trenér. Litvínov teď dvakrát v play-off chyběl, takže letos bychom rádi do osmičky. Je to cíl, stejně jako ho asi mají Budějovice, Plzeň, Vary a další kluby. Myslím, že všude je teď trochu nervozity, protože rozhodovat budou maličkosti, forma klíčových hráčů, brankáře, zdravotní stav, štěstí.'

O prvním soupeři: 'Do Znojma nejedeme jako favorit, příprava jim vyšla, vyhráli pohár a jsou doma. Loni jsme s nimi sehráli čtyři vyrovnané, kvalitní zápasy. Chtěli bychom totéž i letos. Radši začínáme ve Znojmě než se Znojmem doma.'