187 cm vysoký a 93 kg těžký hokejista si za slovenskou reprezentaci zahrál na MS 2000 (7 zápasů, 2+1). Od roku 1994 působil čtyři sezóny v nejvyšší soutěži v Německu. Poté se vrátil do slovenské extraligy (Skalica, Slovan), na jeden rok si odskočil do finské Raumy. Loňskou a letošní sezónu pak nastupoval za Žilinu (celkem 65 zápasů, 46 bodů). 'Pokud se dohodneme, mělo by jít o působení do konce této sezóny,' dodal generální manažer.

'Chceme dát mužstvu nějaký impuls. Zápas v Ostravě jsme neodehráli tak špatně, jak ukazuje výsledek, ale je neuvěřitelné, co spálíme za šance,' posteskl si Macholda. 'Je to v psychice, doma neudržíme vedení 3:0, venku zase nejsme schopni dát gól náhradnímu brankáři. Potřebujeme se chytit, do přestávky máme před sebou ještě čtyři zápasy a hrajeme vesměs s kluby v tabulce okolo nás. Pro klidnější vánoce potřebujeme získat nějakých šest bodů.'

Litvínov se v pátek bude muset obejít bez potrestaného Michala Trávníčka (stop na 1 zápas za vyšší tresty), netrénoval ani nikdo z trojice Hranáč, Veber, Kubinčák. Naopak s lehčím tréninkem už po třech měsících začal Jindřich Kotrla, v novém roce by už snad mohl být k dispozici.