Několik týdnů již vidíte hráče na ledě v trénincích i v zápasech. Jste teď chytřejší než na konci suché přípravy?
„My trénujeme stejně jako loni. Výsledky jsme teď neměli úplně dobré, ale spíš jen ke dvěma posledním zápasům jsme kritičtější. Na Slovensku jsme jednak chtěli vidět všechny hráče a taky jsme odehráli docela náročný turnaj, tři zápasy ve třech dnech a docela těžké. Tak jsme to chtěli.
V Bílině proti Varům na hodně úzkém kluzišti to bylo dvě třetiny herně v pořádku. Když se nám nedařilo střelecky, měli jsme ten zápas odehrát 0:0, to se nedá nic dělat, taková utkání jsou. Dostali jsme ale gól a museli pak hru trochu otevřít.
V Ústí se potvrdilo, že pokud jdou hráči do těla a dobře bruslí, je jedno, že jsou z nižší soutěže a dělá to problémy. Možná jsme měli horší přístup, soupeř nám hodně chodil do přečíslení.“

Do sestavy zabudováváte několik nových obránců, defenzíva hodně omládla…
„Ano, jsou tam proto i chyby, pracujeme na tom. Ale obrana začíná už u útočníků. Když budou bekům pomáhat, bude to dobré, nesmí to dopadat jako před dvěma lety, kdy v Litvínově nikdo pořádně nebránil. Obrana zkrátka zdaleka není jen věcí obránců. Zrovna v Ústí naše chyby v tomto směru začínaly ve středním nebo už v útočném pásmu. Nechci říkat, že bychom měli hrát stejně jako v minulé sezóně, kdy hráči ten náš systém zažívali a začali mu věřit – spíš bychom to letos chtěli praktikovat o něco líp.“

Do týmu se vrátili Martin Ručinský a Jiří Šlégr.
„S Martinem počítáme, místo v sestavě má, pořád mu to bruslí. Jde jen o to stmelit lajnu. Jirka trénuje a snaží se dobře připravit.“

V posledních zápasech se sestava už mnoho neměnila, máte ještě nějaké otazníky, problémy? Jak budete tým skládat pro nejbližší zápasy?
„Problémy máme dva: dělali jsme teď poměrně hodně chyb v obraně a nedávali góly.
Začneme teď hrát každou třetinu na šest obránců, ustavíme dvojice tak, jak s tím počítáme pro začátek ligy. Svlékat se bude osm obránců, jedna dvojice bude sedět a protočí se vždycky po třetině. Taky proto, aby se beci víc sehráli s jednotlivými útočnými formacemi. Nemáme hráče ročníku 94, jinak podmínku mladých splníme.
Jsme nyní bez Robina Hanzla pro problémy s kotníkem, zaskočí ho Gerhát. Vrátíme k sobě lajnu, která se nám líbila na začátku přípravy, Rapáč, Pšurný, Černý. S Pirošem a Ručinským bude Jurčík. Taky musíme vyřešit složení první formace pro zápas 1. kola se Zlínem, pro trest z minulé sezóny ještě nemůže nastoupit Majdan. U brankářů chceme, aby poslední utkání s Boleslaví chytal Pavel Francouz, podle toho upravíme jejich střídání v posledních přípravných zápasech.
Budeme sledovat i ostatní hráče kádru, které máme v Mostě. Jakmile bude potřeba, můžeme složení týmu změnit.“