S klubem se dočasně loučili čtyři kmenoví hráči: kompletní druhá formace a obránce Gýna (Prorok hrál už dnes za Slavii). Brankář Altrichter se navíc vrací do Zlína, odkud přijde Kamil Jarina.

Do první řady se posunul Bednařík, od začátku zápasu dostal ve čtvrté formaci příležitost junior Vrtek (a nevedl si špatně).

Loučící se 'Brandovci' byli hned u prvního gólu. Vedoucí formace vybruslil před branku od zadního mantinelu a počkal si na nejvhodnější okamžik ke střele. Trefil na vyrážečku pod horní tyčku.

Hned po změně stran vysunul Reichel v přesilovce Kubinčáka a ten nájezd od modré proměnil ve druhý gól. 38 vteřin na to napřáhl kousek za modrou Sklenička a střelu zpoza obránce Orct uviděl, až když se puk odrazil ven z branky. Po parádní ráně nejvyššího litvínovského hráče už vedli domácí o tři branky a kontrolovali zápas. Zároveň dosáhli stého gólu v sezóně.

Hra pak trochu ztratila na zajímavosti. Kladenští mladíci neměli nouzi o chuť a bojovnost, ale s přesnou koncovkou si nepotykali, výborným výkonem se navíc blýskl Radek Fiala. Zneškodnil i sólo Tlustého. Litvínov ztratil ve hře dopředu šťávu a tak se 31 minut skóre nepohnulo.

Zdeněk Orct měl práce o dost víc a držel alespoň malou naději Rabatu na bodový zisk až do třetího dějství. Platilo však otřepané, že kdo nedá góly, nemůže chtít vyhrát.
 
Definitivně šance hostů zhasly po brance Jana Hranáče sedm minut před koncem. Zkušenému litvínovskému obránci zůstala snadná role při dorážce do odkryté klece.

Půldruhé minuty před sirénou zkazil Fialovi čisté konto přesnou střelou z úhlu Zajíc po chybě v defenzívě domácích. Ukázal tak mladým spoluhráčům jak zakončovat.

Radost z dalších bodů to Chemopetrolu nezkazilo. Branda se 13. brankou dotáhl v klubové tabulce střelců na prvního Bendu.

Petr Tatíček byl stručný: 'S výkonem našeho týmu jsem spokojen, až na koncovku. Vytvořili jsme si nějaké šance a mohli zápas zdramatizovat, ale nepodařilo se.'

Václav Sýkora na začátku omluvil malé zdržení: 'Loučili jsme se s hráči, kteří od nás odchází.
Čekalo se povinné vítězství, protože Kladno přijelo v hodně pozměněné sestavě. Upozorňovali jsme mužstvo na nebezpečí podcenění a ztráty koncentrace. Trochu se to projevilo v 1. třetině, kdy se Kladno dostalo do šancí. Ve 2. třetině jsme se zlepšili, dali dva rychlé góly, hlavně v oslabení jsme ale neodváděli stoprocentní práci. Mrzí mě, že jsme zbytečně nedokázali udržet čisté konto, které si Radek Fiala určitě zasloužil. Nebylo to pro něj jednoduché utkání, protože nebyl vystaven permanentnímu tlaku, ale pak nárazově čelil vyloženým šancím. Zvládl to parádně, byl to dnes náš nejlepší hráč.
I touto cestou bych chtěl poděkovat odcházejícím hráčům za odvedené výkony v sezóně i v dnešním zápase, hlavně celému druhému útoku. Není lehké se plně koncentrovat, když je člověk jednou nohou na cestě, ale všichni dnes odvedli velmi dobrý výkon.'