Pravda, mistry republiky se stali Petr Rosol, Petr Klíma a další (na vojně v Jihlavě), Josef Beránek ml. (ve Slavii) a další litvínovští odchovanci, všichni však jako kmenoví hráči klubů, v jejichž dresu titul vybojovali. Zatímco Petr Macholda byl ve Zlíně jen na hostování a jeho práva tedy stále patří HC Chemopetrol. Ale to jen na okraj, sláva patří samozřejmě Zlínu a jeho hráčům.

My foto poháru přinášíme spíš jako motivaci pro současnou litvínovskou hokejovou generaci...

Příjemnou chvilku při prohlížení této mohutné trofeje s masivním dřevěným podstavcem, posetým štítky se jmény všech vítězů od předválečné doby až dosud, zažil dnes i vedoucí 'A' mužstva HC Chemopetrol a bývalý dlouholetý litvínovský obránce Miroslav 'Čigi' Rykl. Na štítku totiž našel své jméno v mistrovské sestavě Dukly Jihlava ze sezóny 1971/72.

Pohár už evidentně nese stopy bujarých oslav posledních několika let, kdy jako trofej slouží českým hokejovým mistrům. V Litvínově se objevil bez víka - prý ještě zůstalo ve Zlíně. Večer putuje i s jeho držitelem na Galavečer českého hokeje do Prahy.

Jde - i při pohledu zblízka - o vskutku důstojnou trofej pro nejlepší klubový tým českého hokeje. Stane se někdy v budoucnu jejím držitelem i HC Chemopetrol?