Zápas - mládež 24. 09. 2023, David Zimandl

Dorostenci v hektickém utkání padli s Motorem

Dorostenci stále nemohou najet na správnou notu, protože padli již počtvrté za sebou. Soupeři z Českých Budějovic však dělali pořádné problémy, skoro celou první polovinu zápasu vedli a v jednu chvíli měli dokonce dvoubrankový náskok. Motor však přetahovanou nakonec zvládl lépe, protože skóroval třikrát bez odpovědi domácích a po comebacku bere všechny tři body.

6. kolo, 23.09.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
4 5
  • Třetiny

    1:1, 3:2, 0:2
  • Vyloučení

    7:4
  • Využití

    0:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Folk – Janíček, Bertlík

  • Sestava domácích

    Trejbal – Bozseník, Babka, Winkelhöfer, Uhlík, Žák, Břenda – Petružálek, Bednařík, Vondráček, Kurnat, Pospíšil, Sedláček, Trefný, Koky, Raichl, Peroutka, Dostál.

  • Sestava hostů

    Jelínek – Smejkal, Nedorost, Jaroš, Šrámek, Schmied, Matějka – Lev, Přibyl, Pánek, Kinter, Svoboda, Muška, Hřebejk, Hečko, Novotný, Mařík.


Reportáž

První třetina nabídla pouze dvě branky, o střely ale nouze nebyla. Skóre otevřel v 9. minutě kapitán Motoru, který tak odstartoval gólovou přestřelku. Při oslabení domácích dostal Jakub Lev přihrávku na levý kruh, odkud trefil protilehlý horní roh branky. I přes váznoucí přihrávky obou celků se dokázali oba celky dostávat velmi snadno do akcí, byla tedy jen otázka času než začne padat více branek. V 17. minutě dokázal Litvínov srovnat, kdy se po nepřesné jihočeské rozehrávce zjevil na vrchu modré David Sedláček.

Druhá třetina již nabídla přesně to, co napovídala úvodní část. Diváci mohli sledovat energický hokej, hra se přelévala ze strany na stranu. Co do kombinace, toho moc k vidění nebylo, naopak to přispělo více šancí, kdy nezůstali brankáři ani na vteřinu v klidu. V 25. minutě se domácí mladíci dostali do vedení po náhozu od modré, kdy dokázal Marek Peroutka bekhendem překonat českobudějovického brankáře. Na něj navázal ve 26. minutě Jan Trefný, které po rychlé kombinaci předčil ochránce svatyně bekhendovým blafákem, a dva slepené góly byly na světě.

Ve 29. minutě však dokázali hosté zareagovat a Nikolas Mařík zvládl v posledních sekundách přesilovky využít odraženého kotouče a trefil se mezi Trejbalův teploměr. O chvíli později ale přišla odpověď černožlutých, kdy z podobné situace vstřelil gól Lukáš Dostál. Do konce třetiny ještě zvládl Motor snížit, a to když Sebastián Pánek v přesilové hře obkroužil klec a zasunul kotouč za záda litvínovského gólmana. Na konci periody svítil na tabuli výsledek 4:3.

Poslední část byla úspěšná pro České Budějovice, které tak dokonaly svůj obrat. Ten nastartoval ve 43. minutě Jiří Novotný, který využil nahrávky do odkryté branky a jen stěží by se mohl mýlit. Cesta za triumfem byla dokonána ve 48. minutě, kdy po zásahu domácího brankáře úspěšně dorážel Martin Hečko. V závěru se ještě Litvínov pokoušel o vyrovnání, avšak bez úspěchu, takže si dorost Českých Budějovic své vítězství dokázal pohlídat a dotáhl tak zápas do vítězného konce.

Ze zápasu ve spodních částí tabulky vycházejí lépe Jihočeši, kteří ze stadionu Ivana Hlinky přiváží domů plný bodový zisk.

Fanshop