Zápasy - Junioři 27. 09. 2024, Vojtěch Honzík

Jízda juniorů pokračuje!

Mladíci Litvínova dnes zahájili trip po východních Čechách, prvním soupeřem byl Hradec Králové.

8. kolo, 27.09.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:1
  • Střely na branku

    31:32
  • Vyloučení

    7:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    34

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 11:41 Dommers (V. Aschenbrenner, T. Hora; 5/4)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 34:30 Winkelhöfer (Scafari, L. Stasjuk; 5/5), 48:37 Postl (M. Hora, M. Peroutka; 4/3).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2

  • Rozhodčí

    Wagner, Zavřel – Kajínek, Brož

  • Sestava domácích

    Kasal – J. Aschenbrenner, Bezpalec, Samek, Žaba, Forejtek, Fiala, Černý – Hendrych, Prášek, Vyvial, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Gašo, Sláma, Zámečník, Frolík, T. Hora, Jón.

  • Sestava hostů

    Trejbal – Kubíček, Bystřický, M. Hora, Winkelhöfer, Kladivo, S. Stasjuk, Prokeš – Postl, Pospíšil, J. Peroutka, Scafari, Tůma, Bednařík, Topol, L. Stasjuk, Grosskopf, M. Peroutka.


Reportáž

Oba celky se vloni v rámci DHL extraligy juniorů potkaly osmkrát, výrazně ale uspěli ve vzájemných duelech hráči Mountfieldu, kteří opanovali hned šest duelů!

Dnes začala Verva v oslabení, situaci ale ustála. Stejně tak později tutovku domácích, když si Aschenbrenner počkal na najíždějícího Zámečníka, který přebruslil dva beky Vervy a rázem se zjevil sám před Trejbalem – pobídku od svého obránce tečoval dobře, strážce severočeské kasy ovšem zasáhl. Jenže následoval další faul Vervy a to již Mountfield trestal. Dělovku od modré Hory muž s maskou Severočechů pouze vyrazil před sebe a ještě sice dokázal zakročit proti dorážce Aschenbrennera, ale na tu další Valdise Dommerse již dosáhnout nemohl. Poté se k početní výhodě dostali také hosté, leč v největší šanci opět hrozili Východočeši, když přečíslení dva na jednoho zakončoval Zámečník.

Prostřední dějství odšpuntoval Scafari, poté ještě přes obránce pálil schovaným pokusem Tůma, Kasal vždy dokázal zakročit. Další obrovskou šanci na vyrovnání měli černožlutí o chvilku později, když byl prvně jmenovaný faulovaný v úniku. Nařízené trestné střílení ovšem nevyužil, mezírku mezi betony nenašel. Nakonec se ale Scafari dočkal, když vyjel zpoza branky před ní a předložil jako na zlatém podnose Jakubu Winkelhöferovi, který srovnal stav. Těsně před přestávkou mohli při hře ve čtyřech ještě domácí odskočit opět do vedení, leč přečíslení tři na dva překombinovali.

Poslední dvacetiminutovku načal Dommers, avšak ze zajímavé pozice na levé straně těsně minul bližší tyč. Následně se odehrál rozhující moment celého střetnutí. Ze tří trestů v rychlém sledu vyústila přesilovka čtyři na tři pro Vervu, kterou využil Ondřej Postl. Ten z první zamířil přesně k bližší tyči z levého kruhu. Východočeši ještě zkoušeli srovnat v power-play, avšak v největší šanci po křižné příhře dělovka Gaši na Trejbala neplatila.

Hned zítra trip Vervy po východních Čechách pokračuje, další zastávkou jsou Pardubice.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Martin Vágner

Ze zápasu jsme dost zklamaní. Vstoupili jsme do něj dobře a plnili úkoly, o kterých jsme si řekli před utkáním. Bohužel ve druhé třetině jsme přestali hrát a hokej byl úplně jiný. Mysleli jsme, že budeme hrát hokejíček jen na krásu a soupeř se vrátil do hry. Ve třetí části došlo ke zbytečným vyloučením a soupeř otočil.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Pro nás to byl těžký zápas, ale dobré tři body. Hradec byl první třetinu výborný. Od druhé dvacetiminutovky jsme se srovnali, měli šance a využili přesilovku stejně jako Hradec. Byl to náročný a vyrovnaný zápas. Šli jsme si pro výhru, a nakonec se to otočilo v náš prospěch. Jsme rádi za tři body.

Fanshop