Zápas - mládež 16. 02. 2014, Martin Stříbrný

Mladší dorost: Litvínovští bojovali, ale body i tak nezískali

L i t v í n o v - V 9. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu se Litvínov utkal s týmem HC Sparta Praha. Mladší dorostenci měli dnes velice těžkého soupeře, jelikož Sparta je na prvním místě tabulky s náskokem 4 body na druhý Chomutov. Favority byly v dnešním utkání hosté, což potvrdili svou převahou na ledě. Litvínovští dnes bojovali, ale na Spartu i tak neměli a prohráli 4:5.

29., 16.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
4 5
  • Třetiny

    0:2, 1:2, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík – Havlík, Kučera, Machač, Pleva, Cikánek, Kubeš – Myšák, Drašar, Helt, Klika, Kordule, Urbánek, Vébr, Vopat, Pavlíček, Pech, Vacín.

  • Sestava hostů

    Brízgala – Horský, Janda, Jeřábek, Sedliský, Eliáš, Hanuš, Simotics – Davídek, Chlouba, Dubský, Komárek, Michnáč, Pšenička, Švarc, Šrámek, Safin.


Reportáž

Hned od začátku se Sparta do domácích pustila, ale gól dát nedokázal. První třetinu doprovázelo mnoho vyloučení, ale ani jeden tým své šance v přesilovkách nedokázal proměňovat. Obrovskou šanci měl v přesilové hře v 10. minutě David Drašar, ale z mezikruží trefil Brízgala pouze do masky. Tuto neproměněnou šanci dokázali hosté využít a to v 16. minutě. Jaroslav Chlouba tečoval před Kovaříkem Eliášovu střelu a poslal hosty do vedení. Minutu na to se prosadil Patrik Sedliský, který prostřelil domácího brankaře.

Ve druhé třetině to byl ještě větší kolotoč ze strany hostů. Ve 22. minutě trefil naštěstí pro domácí trefil Komárek jen konstrukci Kovaříkovy brány. Poté domácí měli šanci v podání přesilové hry, ale ani Helt ani Vopat se nedokázali prosadit. V půlce zápasu se skvělou individuální akcí prosadil mládežnický reprezentant Albert Michnáč, který trefil mezírku mezi Kovaříkovýmy betony. Patnáct vteřin na to přidal další zásah domácím Vojtěch Komárek. Pak ale přišel jediný dobrý moment této třetiny ze strany domácích, když dvě vteřiny před koncem třetiny nezištnou přihrávku Martina Kučery zužitkoval David Drašar, který poslal puk nad Brízgalův beton.

V poslední třetině přišlo polevení Sparty. Naopak domácí do této třetiny vlétli ve velkém tempu. Ve 45. minutě využili domácí přesilovou hru. Martin Kučera napřáhl od modré a vymetl pavučinky v bráně hostujícího brankaře. Poté v 5. minutě ujel Zdeněk Vébr, který byl faulován Pšeničkou a jel trestné střílení, které mazácky proměnil, když přesně trefil horní roh brány. Domácí euforie netrvala příliš dlouho. O necelou minutu později se prosadil hostující Ostapa Safin. Domácím dal poté naději ještě 50 vteřin před koncem Josef Myšák, který využil skvělé nahrávky zpoza branky od Pavlíčka. Domácí trenéři si poté ještě vzali oddechový čas, ale to jim už nepomohl a Sparta si tedy z Litvínova dnes odváží 3 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Byl to z naší strany od polovičky dobrý zápas. Ze začátku kluci byli trošku ustrašení, ale pak si myslím, že jsme byli lepší a akorát si myslím, že to trošku ovlivnili rozhodčí. Ten jeden gól neměl platit, protože to byl jasný icing a na konci nás zase vykázali z pásma. No škoda mohli jsme se Spartou zabodovat, ale bohužel.

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jaroslav Nedvěd (HC Sparta Praha): V poslední době se nám moc nedaří. Prohráli jsme tři se čtyř posledních zápasů. Dneska jsme se chtěli zaměřit na dobrý výkon z obrany a prostě nějaký ty góly dát. To se nám dařilo jenom do půlky zápasu, když jsme vedli 4:0. Pak jsme zase už trošku polevili a Litvínov, protože má dost šikovných kluků tak toho hned využil a stáhl ten náskok, bylo to 4:3. No ve finále 5:4, bylo to o jeden gól a zase jsme prostě od půlky zápasu polevili, to byla příčina. Máme tedy 3 body ale úplně spokojený teda nejsme.

Fanshop