Zápas - mládež 18. 01. 2014, Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov vydřel v Boleslavi alespoň bod, nakonec padl v nájezdech

B o l e s l a v - V 6. kolem B skupiny nadstavbové části RAKO extraligy se litvínovští dorostenci vydali na led Mladé Boleslavi. Litvínovu se v nadstavbě vůbec nedaří ze šesti zápasů dokázali starší dorostenci vytěžit pouhé dva body a ten druhý získali až v dnešním utkání. Dlouho vyrovnaný zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí hráči

6. Skupina B, 18.01.2014, ZS Mladá Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2sn 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Řečinský, Makovička, Mattis, Marček, Mašek, Adamík, Tůma, – Veselý, Sedmík, Němec, Musliu, Planý, Durdil, Prokop, Outrata, Švejda, Vajsejtl, Uřidil.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Jonák, Vostárek, Březák, Najman, Šíp, Sklenička – Havelka, Bečvář, Kučera, Dunko, Navarra, Bárdoš, Drašar, Brzek, Helt.


Reportáž

První třetina začala podle očekávání – oba týmy do utkání vstoupily s cílem přerušit herně i bodově slabé období. O něco lépe ho ale začali domácí hráči, už po 47 sekundách prověřil Spěšného betony Kroni Musliu. Hosté na tento pokus odpověděli až ve čtvrté minutě, podobně jako Musliu ale nebyl úspěšný ani litvínovský Sklenička. Oba celky se od začátku snažily o tvrdou a důraznou hru – v první třetině byly rozdány hned čtyři tresty za hrubost, po dvou na každé straně. Ve 12. minutě vstřelila Verva díky důrazu v předbrankovém prostoru první gól, ale ten nebyl uznán, protože Růžičkova klec byla vychýlena ze své pozice dříve, než puk překročil brankovou čáru. V závěru periody měli Boleslavští hokejisté možnost ke vstřelení branky v přesilové hře, zůstalo ale jen u několika neškodných střelách od modré čáry, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupila sice lépe Boleslav, ale potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš a do vedení se dostali hosté z Litvínova. V čase 23:46 měli Severočeši k dispozici přesilovku, z kruhu vystřelil Martin Havelka a jeho rána se zastavila až v síti – 0:1. Po úvodním gólu nabrala hra opět scénář z úvodní třetiny, oba celky hrály tvrdě a nedopouštěli se žádných chyb v obraně. O něco lepší byl ale v závěru druhé periody Litvínov, o čemž svědčí i jedna nastřelená tyčka.

Ve třetí periodě se hned zkraje podařilo Boleslavi vyrovnat, branka opět padla v přesilovce - Vojtěch Sedmík tečoval dělovku Tůmy a zařídil domácím vyrovnání na 1:1. Tento stav oběma mužstvům vyhovoval, a proto se týmy do konce třetiny snažily hrát disciplinovaně a ze zajištěné obrany. Ze zajetých kolejí vybočil v 54. minutě Švejda, jenž ale z bezprostřední blízkosti těsně minul Spěšného branku, a tak 60 minut hry rozhodnutí nepřineslo.

Na řadu přišlo prodloužení, ve kterém měl největší šanci domácí Prokop, litvínovský strážce svatyně ale jeho sólo bravurně zlikvidoval. Domácí byli v prodloužení nadále o něco aktivnější, šance si ale vypracovat nedokázali, a tak na řadu přišly nájezdy. Penaltovou loterii rozhodla jediná trefa – v první sérii ji obstaral mazácky provedeným forhendovým blafákem Jakub Planý, Růžička zůstal v nájezdech nepřekonán, a tak se z důležitého bodu navíc mohla radovat Mladá Boleslav.

Autor reportáže:Vojtěch Balon

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Tomáš Potěšil (trenér BK Mladá Boleslav): Myslím si, že utkání bylo slušné z obou stran, během zápasu jsme měli tři samostatné nájezdy a je škoda, že jsme neproměnili ani jeden. Celé utkání bylo vyrovnané a bojovné, hráči hráli s vysokým nasazením a s jejich výkonem jsem po včerejším fiasku v Ústí spokojen.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Josef Beránek (asistent trenéra HC Litvínov): Oproti minulým utkáním se náš výkon zlepšil, dopustili jsme se menšího počtu chyb než minule v Písku, hráči bojovali a ten bod si zasloužili. Nájezdy už jsou sázka do loterie, kde záleží na šikovnosti brankářů a útočníků. Po naší chybě jsme se před vyrovnávacím gólem zbytečně dostali do oslabení, ale bod bereme a budeme se snažit z něj v dalších utkáních vycházet. Doufáme, že se nám vyprázdní marodka a v dalších zápasech se sejdeme v plné sestavě, bez nutnosti doplnit tým kluky z mladšího dorostu.

Fanshop