Zápas - mládež 24. 01. 2014, Martin Stříbrný

Starší dorost: Litvínov vydřel body až v samostatných nájezdech

V sedmém kole RAKO extraligy staršího dorostu skupiny B, se utkal šestý tým tabulky Litvínov a osmý tým tabulky HC RT TORAX Poruba. Vzhledem k sérii šesti proher domácích nebyl jasný favorit tohoto utkání. Vyrovnanost obou týmu ukázala předváděná hra

7. Skupina B, 24.01.2014, ZS Ivana Hlinky (spodní plocha)
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Poruba
HC VERVA Litvínov HC Poruba
2sn 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:0 - 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Jonák, Březák, Vostárek, M. Kučera, Sklenička – Brzek, T. Kučera, Reichel, Havelka, Drašar, Helt, Dunko, Bočkaj, Bárdoš.

  • Sestava hostů

    Sroka – Šustala, Olšr, Síkora, Štěpán, Šípek, Ščurek, Široký, Boháč – Bartoň, Gola, Gřeš, Csomor, Mládek, Kurnik, Bialoň, Dohnal.


Reportáž

Hned od začátku utkání domácí zatlačili hostující hráče, ale svůj tlak v prvních pěti minutách nedokázali přetavit v gól. V 16. minutě skvělou šanci Tomáše Kučery zlikvidoval v tomto utkání fantastický Dominik Sroka. V první třetině se toho tedy moc nestalo a oba týmy šly do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina měla podobný průběh jako ta první. Největší slabina domácích byla v celém utkání koncovka. Dvě šance v prvních pěti minutách spálili Martin Havelka a Filip Helt. Ve 33. minutě potrestal domácí Patrik Gola . Tento gól domácí hráče nakopl, ale do konce třetiny se jim už vyrovnat nepovedlo.

Od začátku třetí třetiny domácí hráči vlítli na hostující hráče, ale opět díky hrůzostrašné koncovce vytěžili „jenom“ jeden gól. Po obrovských šancích Kučery a Havelky se trefil, až v 50. minutě vynikající Filip Helt . V posledních deseti minutách zápasu se hrálo nahoru, dolu. Ani jeden tým nedokázal využít své šance a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení mělo více ze hry hostující družstvo, ale naštěstí pro domácí hráče nedokázali, ani Bartoň, ani Gola využít své šance a šlo se do nájezdů.

V nájezdech to bylo představení domácích hráčů. Nejprve poslal do vedení hosty v první sérii nájezdů Martin Csomor, ale radost hostujících netrvala dlouho, neboť svůj nájezd proměnil i Tomáš Kučera. V druhé sérii neproměnil svůj nájezd Tomáš Gřeš. Poté přišla třešnička dnešního večera. Řada přišla na Kristiana Reichla , který svou parádou rozhodl toto utkání. Gól v nájezdu vsítil poté, co před gólmanem provedl otočku o 360 stupňů a následně poslal puk za záda Sroky. Poslední hráč Poruby svůj nájezd neproměnil a domácí se tak mohli radovat z výhry.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Josef Beránek (HC Litvínov): "Myslím si, že v dnešním utkání jsme znova potvrdili, že máme problém s proměňováním šancí. Dnes jsme si jich vytvořili docela dost. Pořád tomu chybí taky rychlost a dostatečná tvrdost. Zaplať pánbůh za ty dva body, rozhodně je bereme. Myslím si, že nám budou ještě hodně platný."

logo HC Poruba

HC Poruba

Petr Rambousek (HC Torax Poruba): "Získali jsme tady bod, ale myslím si, že neprávem. Litvínov byl po všech stránkách lepší. My jsme v té nadstavbové části odehráli sedmé utkání a bylo to nejhorší utkání, co jsme předvedli. I když jsme doma s Hradcem prohráli 0:5 tak jsme nehráli tak špatně. Nezasloužili jsme si opravdu ani ten bod, ale náš gólman podal opravdu excelentní výkon. Nakonec ještě jsme mohli brát tři body, ale Litvínov si opravdu ty dva body zasloužil."

Fanshop