Zápas - mládež 15. 02. 2014, Martin Stříbrný

Starší dorost: Litvínov proti Olomouci formu nepotvrdil

L i t v í n o v - V 10. kole se starší dorostenci utkali s favorizovanou Olomoucí. Domácí hráči chtěli potvrdit formu, což se jim nakonec nepovedlo a prohráli 2:4. Rozhodující gól Mory vstřelil Kuba.

10. Skupina B, 15.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 4
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Šíp, Najman, Jonák, Vostárek, Skelnička, Moravec, Březák – Bočkaj, Chmelař, Reichel, Kučera, Bárdoš, Brzek, Dunko.

  • Sestava hostů

    Pospíšil – Spurný, Hes, Kolovratník, Marek, Tomek, Klvaňa, Horák, Škoda – Kropáč, Melichárek, Štefka, Heža, Pavlovský, Janáš, Dittrich, Horák, Šoustal, Malý, Ministr, Kuba.


Reportáž

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. Hned z první velké šance domácích se po kombinaci s Kučerou prosadil Jan Bárdoš. Po přesilovce domácích se prosadil hostující Tomáš Ministr. Litvínov si pak zahrál dvě přesilovky 5 na 3, ale ani jednu z nich nedokázal využít a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Kučera měl zpočátku druhé třetiny šanci, ale střelou po ledě trefil pouze Pospíšilovu bránu. Ovšem hosté dali domácím lekci z produktivity. První vážnější šanci Mory ve druhé třetině dokázal využít Tomáš Šoustal. Tento hráč měl ještě dvě velké šance, ale Spěšný ho dvakrát vychytal. Chmelař měl šanci srovnat v půlce zápasu z trestného střílení, ale Pospíšil ho vychytal. Další gól hostů přidal ve 37. minutě Miroslav Kuba. Litvínov se ještě v závěru třetiny snažil korigovat, ale Pospíšila nepřekonal.

Na začátku třetí periody měli domácí obrovskou šanci v podání dvouminutové přesilovky 5 na 3. Ani toto ale domácí nedokázali využít. Naději dal domácím ve 44. minutě dal obránce Michal Jonák, který z vrcholku kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí naděje ale rychle utnul v 51. minutě Tomáš Šoustal, který vrátil Moře opět dvougólové vedení. Litvínov, i když se sympaticky snažil o srovnání, neměl už dost sil a Mora si v klidu pohlídala vedení.

Olomouc si tak z Litvínova odváží 3 veledůležité body a odskakuje našim hráčům na 6 bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Josef Beránek (HC Litvínov): Zaostali jsme proti soupeři v bojovnosti a v nasazení, v tom se rozhodlo o výsledku. Těžko se to dá posuzovat, ale ta naše kvalita v zakončování a vůbec v těch přesilovkách snaha prosadit se před soupeřovou brankou. Je těžký, když vaši hráči hrají spíš v koutech, kde to nebolí a takhle nemůžeme vyhrávat nikdy. Je tedy zapotřebí na tomhle zapracovat.

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko (HC Olomouc): My jsme včera prohráli s Ústím nad Labem, tam jsme vůbec nebojovali. Dneska jsme to ubojovali, takže jsme si zasloužili vyhrát. Měli jsme sice dost vyloučených, ale to oslabení jsme hráli výborně a to asi dnes rozhodlo.

Fanshop